صدور کارت هوشمند برای تمام اتباع افغانی داخل کشور

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران از صدور کارت هوشمند برای تمام پناهندگان (اتباع افغانی)داخل کشور خبر داد و گفت: برای تمامی پناهندگان کشور، کارت هوشمند با ضریب امنیتی بالا صادر شده است.

سیدعیسی موسوی ‌نسب، مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران در گفت‌وگو با شبستان از صدور کارت هوشمند برای تمام پناهندگان داخل کشور خبر داد و تصریح کرد: برای تمام پناهندگان افغانی که در داخل کشور از حقوق قانونی برخودار هستند کارت هوشمند با ضریب امنیتی بالا صادر شده است.

 

وی با بیان اینکه طرح ملی ساماندهی اتباع خارجی (افغانی)، مصوب شورای امنیت ملی بیش از دو سال است که در دستور کار وزارت کشور و استانداری‌ها قرار دارد اظهار کرد: حدود یک میلیون و 500 هزار نفر از اتباع غیرمجاز در طرح ملی ساماندهی اتباع بیگانه شرکت کردند که از این میزان 560 هزار نفر اختصاص به حوزه استان تهران دارد.

 

وی در ادامه اظهار کرد: در طول اجرای این طرح، تمام اقدامات مربوط یه این جمعیت 560 هزار نفری که شامل شناسایی، ثبت اطلاعات، ایجاد بانک اطلاعاتی، نوبت‌دهی اینترنتی، صدور برگ بازگشت برای مجردان شرکت‌کننده در طرح و صدور گذرنامه برای متأهلین مشمول طرح می‌شد با نظر ویژه ریاست‌جمهوری در داخل کشور انجام شده است.

 

موسوی ‌نسبت خاطرنشان کرد: در قالب اجرای این طرح، مجردان غیرمجاز از کشور خارج شدند تا به صورت قانونی، با اخذ ویزا و پاسپورت مجددا وارد کشور شوند و همچنین برای اتباع متأهل داخل کشور نیز با همکاری سفارت افغانستان پاسپورت صادر شده است.

 

مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران با بیان اینکه ناجا معرفی‌نامه سه ماه ویزا و 9 ماه اقامت برای اتباع افغانی (مجردان و متأهلان) در داخل کشور صادر کرده است، افزود: با این شرط که مجردان بایستی در این مدت تعیین شده از کشور خارج شوند (پایان خرداد) تا با روادید وارد کشور شوند. برای متأهلان نیز در داخل کشور گذرنامه روادید صادر شده است.

 

حضور 280 هزار پناهنده افغانی مجاز در کشور 

وی از حضور 280 هزار پناهنده افغانی مجاز دیگر در کشور خبر داد و افزود: این پناهندگان بیش از سه دهه است که تحت پوشش سه‌جانبه کمیسیون عالی پناهندگان دولت اسلامی افغانستان و دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور ما به صورت آبرومندانه زندگی کرده و از تسهیلات و امکانات جامعه ما برخوردار هستند.

 

 840 هزار تبعه افغانی دارای شناسنامه هستند 

موسوی‌نسب به شناسنامه‌دار بودن 840 هزار تبعه افغانی اشاره کرد و افزود: ما دو رویکرد را در مورد اتباع غیرمجاز دنبال می‌کنیم؛ رویکرد اول فراهم‌کردن امکانات و تسهیلات همسنگ و هم‌سطح مردم خامعه برای پناهندگانی که به مدت طولانی (سه دهه) در کشورمان حضور دارند و رویکرد دوم حمایت از پناهندگان غیرمجاز در قالب طرح ملی ساماندهی اتباع بیگانه است.

 

وی با بیان اینکه بعد از پایان طرح ملی ساماندهی اتباع بیگانه ما مقوله‌ای با عنوان اتباع غیرمجاز را نمی‌پذیریم، خاطرنشان کرد: افرادی که هم اکنون بدون ویزا در کشور هستند مجرم شناخته می‌شوند و دیگر فرصتی برای طی کردن مراحل قانونی به آنها داده نمی‌شود و کارفرمایان نیز حق استفاده و بهره‌گیری از آنها را ندارند زیرا آنها مجاز به استفاده از پناهندگان اتباع مجاز، دارای ویزا، پاسپورت و پروانه کار قانونی هستند.

 

فرزندان بلاتکلیف و زنان رها شده، حاصل ازدواج با مهاجران غیرمجاز
مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران، وجود اتباع غیرمجاز را یکی از مهم‌ترین معضلات ازدواج دختران ایرانی با مردان افغانی عنوان کرد و افزود: هرگونه ازدواج و ثبت ازدواج با مهاجران غیرمجاز غیرقانونی شمرده می‌شود زیرا بخشی از این ازدواج‌ها با انگیزه‌های سودجویی و اخذ اقامت با استفاده از ناآگاهی زنان ایرانی صورت می‌گیرد.

 

موسوی‌نسب یادآور شد: فرزندان بلاتکلیف و زنان رها شده، حاصل ازدواج با مهاجران غیرمجاز است و ما نیز به دلیل عدم در اختیار داشتن مدارک حقوقی از آنها نمی‌توانیم از حقوق این زنان و فرزندان رها شده دفاع کنیم.

 

وی ادامه داد: هر تبعه بیگانه‌ای که ساختار قانونی کشور ما را شکسته و به صورت غیرقانونی (باندهای قاچاق انسان) وارد سرزمین ما شود و یا پس از اتمام روادید و اقامت قانونی از کشور خارج نشده و یا تمدید روادید نکنند به عنوان تبعه غیرمجاز تلقی شده و مشمول مجازات‌های کشور ما می‌شوند بنابراین هیچ قانونی برای حمایت از زنان ایرانی که به عقد شرعی یک مرد بیگانه درآمده اند وجود ندارد، مگر آنکه پیش از ازدواج، وزارت کشور در جریان قرار گیرد و مجوز های لازم را صادر کند.
  

موسوی‌نسب از زنان ایرانی خواست تا در صورت ازدواج با مردان خارجی با استانداری تهران مشورت و همفکری های لازم را داشته باشند تا در چارچوب قوانین و ضوابط، ازدواج آنها به ثبت قانونی برسد در غیر این صورت در صورت بروز هر گونه مشکل، هیچ‌گونه مدارک حقوقی برای دفاع از حقوق آنها وجود ندارد.

  

پایان پیام/


 

کد خبر 155326

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha