به گزارش خبرنگار شبستان، نشست "شهرسازی به مثابه مقولهای میاندانشی" با حضور دکتر اصغر عسگریخانقاه، مردمشناس فرهنگی، دکتر منوچهر طبیبیان، شهرساز و دکتر محمدمنصور فلامکی، معمار، در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر طبیبیان با اشاره به گرایشهای فکری متنوع در ارتباط با شهر و شهرسازی در دوران حاضر گفت: "نوشهرسازان"، طراحی فیزیکی را به مثابه ابزار اولیه برای شهرهای انسانی تلقی میکنند و میکوشند تا با جلوگیری از ورود اتومبیل به شهر و پیادهراهسازی، به بازیابی فضاها و مکانهای شهری دست یابند. از سوی دیگر طرفداران "جامعه مبنا" قرار دارند که توانمندکردن اقشار ضعیف جامعه را نیروی محرکه برای ساختن شهر انسانی میدانند.
وی ادامه داد: گروه دیگر صاحبنظران در این عرصه طرفداران "توسعه پایدار"ند که در جستوجوی موازنه میان محیط زیست با ملاحظات اقتصادی و اجتماعی هستند اما قائلان به سیستمهای پویا، شهر را خودگردان و شکلگیری آن را فراتر از تجارب شهرسازان و نتیجه عادات عمومی میدانند.
در ادامه این نشست، همچنین دکتر عسگری خانقاه مردمشناس فرهنگی به ارتباط متقابل میان محیط اجتماعی و رفتارهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: محیط زیست بدون فرهنگ زیستمحیطی و انسان فرهنگی قادر به شکلگیری نیست. همچنین همان گونه که ما شهرها را می سازیم، شهرها هم ما را می سازند.
وی افزود: رابطه میان رفتارهای فرهنگی و محیط اجتماعی رابطه تبعیت یا عدم تبعیت صرف نیست و گروههای جمعیتی، از محیطهای مادی و شرایط اقتصادی- اجتماعی متأثر و بر آن مؤثرند.
این مردم شناس فرهنگی همچنین به مؤلفه های شکل گیری معماری و شهرسازی بومی اشاره کرد و گفت: معماری و شهرسازی هر سرزمین ریشه در ادب و فرهنگ آن سرزمین دارد که اگر نسبت به آن بی توجهی شود، به طراحی فضاهایی به دور از تفکر و ناکارآمد برای انسان اندیشمند امروز می انجامد.
پایان پیام/
نظر شما