به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا حائری، معمار، سردبیر نشریه اندیشه ایرانشهر و محقق مدعو جایزه آقاخان در نشست رونمایی کتاب "گسترههای معماری" نوشته دکتر محمدمنصور فلامکی به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود گفت: دکتر فلامکی را میتوان به عنوان یک الگو و تیپ از معماران معاصر ایران در نظر گرفت و در شرایطی که ارتباط بین نسلها در حوزه معماری قطع شده است میتوان او را نماینده معماری معاصر ایران دانست.
وی ادامه داد: فلامکی بیش از هر کس دیگر برای برقراری ارتباط میان نسلهای معماری معاصر ایران فعالیت کرده است و در واقع میتوان گفت، با گردهم آمدن نسلهای مختلف و چاپ کتابهایی چون "معماری و موسیقی"، کتابهای فلامکی نوعی ارتباط بین نسلی را امکانپذیر کرده اند.
سردبیر نشریه اندیشه ایرانشهر در بخش دیگری از سخنان خود، به تبیین خصلتهای حرفهای فلامکی پرداخت و گفت: فعالیت مستمر و بیوقفه، حضور چندوجهی و چندجانبهنگری در عرصه معماری، از مهمترین خصوصیات فعالیتهای معمارانه فلامکی در 40 سال گذشته بوده است؛ به طوری که وی به طور همزمان در زمینههای متنوعی چون آموزش، اجرا و نگارش کتاب فعال بوده است.
نقد اندیشههای دکتر فلامکی موضوع دیگری بود که محقق مدعو جایزه آقاخان به آن پرداخت. وی گفت: با وجود آن که هر یک از کتابهای منتشر شده فلامکی در 40 سال گذشته در زمانه خود موضوعاتی تازه را طرح کردهاند، این آثار به طور جدی مورد بررسی تحلیلی و انتقادی قرار نگرفتهاند.
حائری ادامه داد: شاید گفته شود پیچیدگی زبان آثار فلامکی موجب شده که میان معماران، گفتوگوی جدی پیرامون آثار او شکل نگیرد؛ اما باید توجه داشت که این استدلال منطقی نیست و ما باید به طور جدی درباره نثر و زبان کتابهای معماری او به گفت و گو بنشینیم.
پایان پیام/
نظر شما