به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جعفر سبحانی بعد از ظهر امروز (2تیر) در جلسه تفسیر کلام وحی که در مرکز عالی فقه برگزار شد، در ادامه تفسیر سوره مبارکه "ضحی" اظهار داشت: در گذشته شایعه انقطاع وحی در میان مشرکان وجود داشته اما اسباب و دلایل آن صحیح نبوده و خداوند متعال جهت رد این شایعات سوره "ضحی" را نازل کرده است.
وی با اشاره به آیه "وَ لَلْآخِرَةُ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الْأُولى" عنوان داشت: خدواند متعال در این آیه شریفه با توجه به عنایت ویژه ای که به پیامبر(ص) دارد می فرماید: زندگی دنیوی تو در مقابل زندگی آخرت تو بی ارزش است و زندگی آخرت تو از دنیایت بهتر خواهد بود.
آیت الله سبحانی همچنین افزود: پیامبر(ص) با عرضه دین مبین اسلام خدمت بزرگی به بشریت ارائه کرد، به طوری که هر کسی از زمان بعثت تا روز قیامت اسلام آورد، پیامبر(ص) در ثواب آن شریک خواهد بود که این خود از دلایل بارز برتری زندگی اُخروی ایشان است.
مفسر قرآن کریم در تفیسر آیه 5 سوره ضحی بیان داشت: خدواند تعالی در آخرت عطای فروانی به پیامبر(ص) خواهد داشت تا او را خشنود و راضی گرداند و پیامبر(ص) نیز شفاعت امت خود را از پروردگار خواسته است.
وی تصریح کرد: بعضی از مفسران قرآن کریم معتقدند که این آیه شریفه هم به زندگی دنیوی و هم به زندگی اُخروی پیامبر(ص) اشاره دارد.
آیت الله سبحانی اظهار داشت: شفاعتی که سبب جرات گناه شود در اسلام وجود ندارد و بشریت نباید شفاعت رسول خدا(ص) را چراغ سبزی برای ارتکاب گناهان خویش قرار دهند.
استاد برجسته حوزه ابراز داشت: خدواند در آیه " الم یجدک یتیما فاوى" به زندگی پیامبر(ص) در دوران کودکی و سرنوشت او اشاره دارد و می فرماید: تو از همان روز اول و در تمامی مراحل زندگی تحت حمایت پروردگارت بودی و خواهی بود".
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در آیه 7 سوره ضحی منظور از ضلالت گمراهی نبوده بلکه عدم هدایت است، چنانکه تمام افراد بشر هنگام تولد فاقد هدایت هستند و سپس توسط والدین خویش هدایت می شوند.
آیت الله سبحانی افزود: این آیه شریفه بر خلاف نظر گمراهان حاکی از ضلالت پیامبر(ص) نیست و تاریکی در پیامبران و انبیاء وجود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما