ترویج منجی های غیرانسانی در هالیوود// HElLBOY نجات دهنده ای از جنس جن

دبیر کارگروه قرآنی فیلم ملک سلیمان بااشاره به سیر رو به گسترش تولید فیلم با مضامین موعودگرایی و منجی در هالییود، با ذکر مصداق، قهرمان این آثار را از جنس اجنه عنوان کرد.

حجت الاسلام سعید اصفهانیان، دبیر کارگروه قرآنی فیلم سینمایی حضرت سلیمان(ع)، در گفت وگو با خبرنگار شبستان، بااشاره به گسترش تصویری منجی های دروغین در سطح رسانه ای جهان، به سیر صعودی این موضوع در سینمای هالیوود اشاره کرد و افزود: منجی در این سینما به گونه ای بارز درحال حرکت به سوی شخصیت های پست است.
وی افزود: اگر زمانی شخصیت منجی در سینمای هالیوود، مسیحی بود، امروز شاهد شکل گیری فوج شخصیت های مختلف در سطح فیلم ها و کارتون ها هستیم که نه تنها دیگر مولفه مسیحیت(به عنوان یک دین) را در شاکله شخصیت خود ندارند، بلکه فراتر از آن بی دین هستند.


این پژوهشگر دینی افزود: منجی که اکنون در سینمای غرب خودنمایی می کند، غیر دنیایی و ماورائی است. به نحوی که در برخی فیلم ها مانند (HElLBOY) که در ایران به نام "پسر آتشین" و "پسر جهنمی" شناخته شده است، به معرفی منجی می پردازد که حتی انسان نبوده و جن است.

وی با گریزی به برخی بخش های فیلم یاد شده، افزود: در این فیلم صراحتا پسری از عالم اجنه معرفی می شود که در میان انسان ها بزرگ شده است. زمانی که او بزرگ می شود، اتفاقاتی رخ می دهد. ازجمله اینکه دروازه ای از عالم دیگر به روی عالم مادی باز می شود و هیولاهای عظیم آسمان ها را پر می کنند.


حجت الاسلام اصفهانیان با مرور فیلم (HElLBOY) افزود: در میان این بحبوحه، پسر آتشین که از جنس جن است، انسان ها را نجات می دهد و این مسئله به اندازه ای در فیلم ملموس نشان داده می شود که مخاطب آن را می پذیرد و میزان استقبال از این فیلم نیز بیانگر تایید مخاطب و باورپذیری اوست.
وی بااشاره به نمایش این فیلم در ایران، خاطرنشان کرد: شاید در سال های 80 تا 82 اساسا فیلم هایی از این دست در ایران رواج نداشت، اما بعد از پخش آن در عید نوروز 83 از شبکه دوم سیما، و بعدها هم از دیگر شبکه های سیما، فیلم هایی این چنینی به ژانر جدی مورد طلب مخاطب تبدیل شد.
 

این پژوهشگر در ادامه به آثار مخرب پخش چنین فیلم هایی بر ذهن مخاطب به ویژه کودکان اشاره کرد و گفت: اگر قرار است فیلمی در رابطه با مبحث منجی گرایی پخش شود، بهترا ست بویی از دین در خود داشته باشد، اما متاسفانه برخی فیلم هایی که ارائه می شود، دینی نیست.
حجت الاسلام اصفهانیان بهره گیری از قصص قرآنی درراستای ترویج فرهنگ مهدویت و موعود را در ساخت فیلم های سینمایی تولید داخل، عاملی مفید جهت جذب مخاطب و عدم مراجعه به نمونه های غربی دانست و به اثر فاخر ملک سلیمان، به عنوان نمونه ای موفق در این راستا اشاره کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: ملک سلیمان علاوه بر آنکه از متد و تکنولوژی روز بهره گرفت، فیلمی موفق در آماده سازی ذهن مخاطب در حوزه موعود بود، در واقع ملک وسیع سلیمان، فساد در جامعه آن دوره و نجات مردم توسط حضرت سلیمان به مثابه استعاره ای از جامعه آخرالزمان است، البته تمامی قصص قرآنی به نوعی مسئله (منجی) را درقالب پیروزی حق بر باطل مطرح کرده اند.
 

ادامه دارد/

کد خبر 155007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha