حلیم کوتی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، سطح زیر کشت گل رز را 419/6 هکتار اعلام کرد و به خبرنگار شبستان گفت: 176هکتار کشت در فضای آزاد و 241/9 هکتار کشت در گلخانه های با اسکلت چوبی و 1/5 هکتار کشت در گلخانه های فلزی است که به لحاظ سطح زیر کشت گل رز استان خوزستان مقام اول کشور را دارا می باشد.
وی با بیان اینکه استان خوزستان در سال گذشته با تولید 89 میلیون و 200 هزار شاخه گل رز رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است، تعداد تولید کنند گان گل رز را در استان 196 نفر اعلام کرد و افزود: این تعداد تولید کننده 89 میلیون شاخه گل تولید کرده اند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، به مناطق عمده تولید گل رز در استان اشاره کرد و یاد آور شد: شهرستان های دزفول، شوش و اندیمشک از مناطق عمده تولید گل رز در سطح استان می باشند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 673 هکتار از اراضی استان به زیر کشت گل و گیاهان زینتی بوده است، تصریح کرد: سطح گل و گیاهان زینتی در سال گذشته، 673 هکتار، شامل 342 هکتار کشت در فضای آزاد و 331 هکتار کشت در گلخانه های با پوشش پلاستیک بوده است.
وی تعداد تولید کنندگان گل و گیاه را را در سطح استان 387 نفر اعلام کرد و ادامه داد: در سال گذشته 136 میلیون و 945 هزار گل شاخه بریده، سه میلیون و 983 هزار و 780 اصله درخت و درختچه زینتی، هشت میلیون و 200 هزار گیاهان فصلی و نشایی، 15 هزار و 300 گیاه آپارتمانی و 134 هزار و 865 هزار عدد پیاز و پیازچه گل تولید شده است.
کوتی، با بیان اینکه استان خوزستان یکی از چهار منطقه عمده تولید گل و گیاه کشور است، خاطر نشان کرد: استان خوزستان بعد از تهران و مرکزی در رتبه سوم و مازندران در رتبه چهارم کشوری از لحاظ تولید گل و گیاه می باشند.
وی با اشاره به مناطق عمده تولید گل و گیاه در سطح استان، اضافه کرد: در شهرستان های اندیمشک، اهواز، ایذه، باغملک، بهبهان، دزفول، رامهرمز، شوش و شوشتر گل و گیاه تولید می شود که شهرستان دزفول با 509 هکتار، بهبهان با 76 هکتار، اندیمشک با 37 هکتار و شوش با 23 هکتار عمده ترین شهرستان های تولید گل و گیاه استان بوده و بیش از 95 درصد سطح زیر کشت استان را به خود اختصاص داده اند.
وی اذعان داشت: استان خوزستان با توجه به پتانسیل های فراوان برای تولید گل و گیاه از جمله تنوع اقلیمی، آفتاب درخشان، شرایط مناسب آب و خاک در شمال استان، نیروی کار فراوان، بهره مندی از ذخایر انرژی فسیلی از حداقل انرژی مصرفی و تولید زودرس در تأمین نیاز داخلی کشور و نیز بخشی از نیاز بازار صادرات سهم بسزایی در تولید گل و گیاه کشور داشته است.
پایان پیام/
نظر شما