نخستین جشنواره فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی قرآنی در لرستان

معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان از برگزاری نخستین جشنواره فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی قرآنی آیات با عنوان "خط وشا" در این استان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد،ماشاءالله امان الهی بهاروند، معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان به خبرنگار شبستان گفت: این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ قرآن و عترت در میان جوانان، نشر مفاهیم قرآنی و استفاده از مفاهیم ارزشمند قرآن کریم در فیلمنامه و نمایشنامه، تعمیق رابطه هنرمندان با مفاهیم حیات بخش قرآن کریم و شناسایی فیلمنامه و نمایشنامه نویسان برتر کشور در زمینه معارف قرآنی برگزار می شود.


وی با بیان اینکه این جشنواهر در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می شود، افزود: این جشنواره در بخش اصلی با عنوان انسان در منظر قرآن برگزار می شود.


بهاروند اظهار داشت: بخش اصلی شامل فیلمنامه نویسی ( فیلم کوتاه – پویا نمایی ) و نمایشنامه نویسی (کودک ونوجوان – عمومی) است.

 

وی با بیان اینکه بخش ویژه با عنوان قرآن کتاب بیداری برگزار می شود، عنوان کرد: این بخش نیز شامل فیلمنامه نویسی ( فیلم کوتاه – پویا نمایی ) و نمایشنامه نویسی (کودک ونوجوان – عمومی) است.


معاون فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی لرستان بیان کرد: ثبت نام در جشنواره و ارسال آثار از طریق پایگاه اطلاع رسانی www.quranfestival.ir صورت می پذیرد.


وی با بیان اینکه هر نویسنده می تواند حداکثر دو اثر خود را به دبیـرخانه جشنواره ارسال کند، گفت: آثار ارسالی نباید رتبه یا مقام برگزیده در جشنواره های پیشین باشند.


بهاروند همچنین با عنوان اینکه ارسالی درآرشیو دبیرخانه خواهد ماند و بازگشت داده نخواهد شد، اظهار کرد: گروه انتخاب آثار جشنواره تعدادی از آثار برگزیده را از میان آثار ارسالی انتخاب و به گروه داوری مرحله نهایی معرفی خواهند کرد.


معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان اضافه کرد: آثار برگزیده این جشنواره در کتاب ویژه ای منتشر خواهند شد.


گفتنی عنوان خط وشا از نام قرآن "خط وشا" که به زبان لکی و با دست‌‌خط کتابت شده است در آرامگاه شیخ امیرعلی (8 کیلومتری شمال شهر الشتر ودر دامنه ی کوه گرین در روستای ده کومئین (دکماوند) )نگهداری می‌شود گرفته شده است.


شایان ذکر است در نوشتن علامات این قرآن از جوهر زعفران و برای تهیه جلد آن از تخته سه لا و پوست آهو استفاده شده است.


این قرآن سوای قدمت تاریخی در بین اهالی محل از جایگاه وتقدس ویژه ای برخوردار است، قدمت این قرآن 160 سال و فاصله خطوط آن دو سانتیمتر است و از این رو در گویش محلی با عنوان قوئرئونئ خه ط و"ئشا ( قرانی که خط اش باز است) معروف است، گفته می شود مشابه این قرآن در موزه شیراز وجود دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 154931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha