احادیث زیادی بر آثار معنوی روزه تاکید دارد

استادیار فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با بیان اینکه در مورد اسرار علمی روزه در پیشگیری بیماری ها بسیاری از پزشکان و صاحب نظران، اظهار نظر کرده اند، گفت: در احادیث زیادی بر آثار معنوی روزه تاکید شده است.

دکتر سعید چنگیزی آشتیانی، استادیار فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با بیان اینکه روزه تاثیرات روحی و جسمی فراوانی بر انسان می گذارد، به خبرنگار شبستان گفت: روزه در قرآن، مورد توجه بسیار قرار گرفته است.

وی افزود: در مورد اسرار علمی روزه در پیشگیری بیماری ها نیز بسیاری از پزشکان و صاحب نظران، اظهار نظر کرده و در احادیث نیز بر آثار روزه به ویژه آثار معنوی آن تاکید شده است.

استادیار دانشگاه اراک با بیان اینکه روزه داری باعث رهایی بدن از چربی های زائد به صورت طبیعی و بدون عوارض زیان آور می شود، تصریح کرد: استراحت نسبی کلیه ها، کاهش رسوبات چربی در شریان ها و پیشگیری از تصلب شرائین، دفع سموم متراکم در بدن، از جمله خواص روزه داری است.

وی با اشاره به اینکه امروزه تاثیر روزه داری در بسیاری از بیماری ها به اثبات رسیده است، افزود: درمان بیماری های دستگاه گوارش، التهاب حاد معده، چاقی، فشار خون، آسم و درمان اختلالات روحی روانی، از این جمله است.

چنگیزی، رعایت آداب روزه داری را منجر به بهره گیری مطلوب از آثار روزه داری دانست و ادامه داد: تاخیر در خوردن افطار و تعجیل در خوردن سحری، عدم اسراف در خوردن غذا از لحاظ کمی و کیفی از مواردی است که رعایت آن از نظر پزشکی الزامی است.

وی با بیان اینکه از نظر اسلام در صورت به جا آوردن آداب روزه داری، بهترین روش درمانی با گرسنگی می تواند روزه داری باشد، گفت: روشی که اروپاییان امروزه به این نتیجه رسیده اند و علم امروز نیز نشان داده که فایده گرسنگی در معالجه بسیاری از بیماری ها می تواند برتر از کاربرد دارویی باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 154909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha