به گزارش خبرنگار شبستان، جایگاه فلسطین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از جدیدترین منشورات موسسه فرهنگی ،هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی است که در مرداد به چاپ رسید.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران سفارت رژیم اشغالگر قدس در تهران تعطیل و سفارت فلسطین جایگزین آن شد، لذا از همان ابتدا مسئلهی فلسطین جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پیدا کرد. امام خمینی(ره) آخرین جمعه ماه رمضان را «روز قدس» اعلام نمود و از دیدگاه ایشان تأسیس دولت اسرائیل، توطئه امپریالیستی برای غارت و چپاول منابع سرشار منطقه خاورمیانه بوده است. حضرت امام خمینی(ره) مکرراً خطر توسعهطلبی اسرائیل از نیل تا فرات را گوشزد مینمودند و مسلمین را به اتحاد برای براندازی اسرائیل غاصب ترغیب میکردند.
اکنون با گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه فلسطین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تغییر نکرده و جمهوری اسلامی ایران بر دامنه حمایتهای خود از مردم مظلوم فلسطین افزوده است. شاید این سؤال مطرح باشد که چرا جمهوری اسلامی ایران از مردمِ مظلوم فلسطین حمایت مینماید و در این مسیر هزینههایی را بر خود تحمیل میکند. برای پاسخ به این سؤال باید از دو جنبه به این مسئله نگریست: از دیدگاه دینی و از منظر انساندوستانه.
شایسته نیست انقلاب اسلامی ایران که داعیه حمایت از مستضعفان جهان و مظلومان عالم را فریاد میزند در برابر تجاوزگریها، اشغال و کشتار مردم مظلوم فلسطین از طریق رژیم اشغالگر قدس سکوت کند. چگونه یک انقلاب بزرگ اسلامی میتواند داعیه عدالتگستری داشته باشد ولی در مقابل ظلم آشکار عدهای متجاوز سکوت کند؟! آیا این سکوت چگونه میتواند با مبانی ارزشی این انقلاب سازگار باشد. بهعلاوه از جنبه واقعگرایی و کسب قدرت و منفعت میتوان حمایت جمهوری اسلامی ایران از گروههای فلسطینی را اینگونه تحلیل کرد که حمایت از جنبشهای ضدهژمونیک، مطابق نظریات اقتصادی روابط بینالملل میتواند به قدرتهایی که خواهان تغییر وضع موجود هستند کمک کند. گروههای جهادی در فلسطین عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران میباشند که میتوانند تهدیدات علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را مهار نمایند یا آن را کاهش دهند.
گفتنی است، جایگاه فلسطین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، تألیف احمد فریدونی و نسیبه شهبازی با شمارگان 2000نسخه و قیمت 5100 تومان چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
پایان پیام/
نظر شما