بزرگترین ستم به فرهنگ وقف در دوران پهلوی صورت گرفت

معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه بزرگترین ستم به فرهنگ وقف در دوران پهلوی صورت گرفت،گفت:رضاخان با مصادره اموال وقفی و محمد رضا با قانون اصلاحات ارضی ضربه های بزرگی به فرهنگ وقف زدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان حجت الاسلام احمد شرفخانی،معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در همایش وقف و روحانیت که امروز(7 بهمن) در آستانه اشرفیه برگزار شد، با اشاره به جایگاه وقف در اسلام، اظهار کرد: نخستین بار پیامبراکرم(ص) مسئله وقف را با عنوان حبس مال معرفی کرده اند.


معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، صدقه و صدقات جاریه را از دیگر عنوان های وقف در اسلام برشمرد و گفت: وقف در سیره و سنت پیامبراکرم(ص) جایگاه ویژه ای داشته است.


وی با بیان اینکه وقف جزء جدا نشدنی سبد اجتماعی مسلمانان صدر اسلام بوده است، اعلام کرد: بیشترین تعداد سوالات تحریرالوسیله امام خمینی(ره) بعد از نماز به مسئله وقف اختصاص دارد.


شرفخانی با اشاره به توجه گسترده احکام و احادیث اسلامی به مسئله وقف، اعلام کرد: با وقف، مدیرت مالی انسان بعد از مرگ از دست نمی رود.
وی یکی از ظلم های رژیم پهلوی را مقابله با فرهنگ وقف خواند و خاطرنشان کرد: کارکردهای وقف در دفاع از حریم ارزش های اسلامی رژیم پهلوی را وادار به مقابله با فرهنگ وقف کرد.


معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور، با بیان اینکه تاریخ، تمدن و فرهنگ اسلامی مدیون وقف است، اظهار کرد: در زمان های بسیار حساس از تاریخ، وقف پشتوانه اسلام بوده است.


وی احداث حوزه علیمه قم و رصدخانه بزرگ مراغه را از برکات وقف خواند و گفت: مردان بزرگی که جهان اسلام را تحت تاثیر قرار دارند و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند در حوزه علمیه قم تربیت شدند.


شرفخانی با اشاره به ممنوعیت برگزاری مراسم سوگواری امام حسین(ع) در دوران رضاخان برای مقابله با اسلام، یادآور شد: واقفان خیر اندیش برای مقابله با نگاه ضد دینی رضاخان، اموال خود را برای برگزاری مراسم سوگواری امام حسین(ع) وقف کردند.


وی اضافه کرد: رضاخان با وقف به علت پشتوانه ارزش های تشیع و فرهنگ اسلامی بودن، مقابله کرد.


معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور، با بیان اینکه بزرگترین ستم به فرهنگ وقف در دوران پهلوی صورت گرفت، اعلام کرد: رضاخان با مصادره اموال وقفی و محمد رضا با قانون اصلاحات ارضی ضربه های بزرگی به فرهنگ وقف زدند.


وی تاکید کرد: شجاعانه ترین فتوای امام در بعد از انقلاب، قانون باقی ماندن موقوفات به حال وقفیت و استفاده مردم از عواید موقوفات بود.


شرفخانی در ادامه تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب نتوانستیم جایگاه وقف را بین مردم گسترش دهیم.


وی فرهنگ وقف را پشتوانه اقتصادی و فرهنگی مراکز نشر و گسترش علوم دینی دانست و گفت: در صورت کم کاری در گسترش فرهنگ وقف، فرهنگ دین آسیب می بیند.


معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور، برقراری عدالت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را از برکات وقف برشمرد و گفت: یکی از تدابیر اسلام برای کاهش فقر و فساد در جامعه، مسئله وقف است.


وی با اشاره به وقف هایی با موضوع دفاع از جایگاه ولایت فقیه و انرژی هسته ای، یادآور شد: وقف طبق نیاز جامعه انجام می شود.


شرفخانی با ضروری خواندن تلاش برای احیای فرهنگ وقف در جامعه، اظهار کرد: در حوزه تبلیغ و ترویج وقف و کارکردهای آن کم کاری کرده ایم.


وی ناآشنایی با احکام وقف را برای جامعه زیان بار توصیف کرد و گفت: عدم آشنایی با احکام وقف باعث می شود تا در زندگی اقشار وسیعی از جامعه، غذای شبهه ناک و حرام وارد شود.


معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور، تاکید کرد: کسی که به عمد یا به علت ناآشنایی با احکام وقف موقوفه ای را تصرف می کند باید نسبت به نیات واقف و جامعه هدف نیت واقف، جوابگو باشد.


شرفخانی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، اظهار کرد: در کشور 60 هزار مسجد و هشت هزار و 500 امام زاده وجود دارد.


وی با بیان اینکه در عید نوروز سال گذشته، بقاع متبرکه کشور پذیرای 35 میلیون زائر بوده است، اعلام کرد: بسیاری زائران بقاع متبرکه جمعیت خاکستری جامعه هستند که به صورت معمول در مساجد و برنامه های فرهنگی شرکت نمی کنند.


معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کشور، به برنامه ریزی های دشمن برای تاثیر بر جمعیت خاکستری کشور، گفت: باید از ظرفیت های بقاع متبرکه برای مبارزه با جنگ نرم غرب استفاده کرد.

 

حجت الاسلام شرفخانی تصریح کرد: روحانیون ،مبارزان خط مقدم تبدیل بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی هستند.


پایان پیام/
 

کد خبر 15470

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha