دامن زدن به بحران سوریه برای تضعیف مقاومت

تضعیف مقاومت در منطقه، کار را برای رژیم صهیونیستی و غرب بسیار راحت خواهد کرد تا سیاست های توسعه طلبانه خود را پیش برند و همین موضوع، محرک تلاش ها و فشارهای غرب بر سوریه است.

خبرگزای شبستان: این روزها مسئله سوریه رنگ و بوی دیگری گرفته و بیش از پیش پیچیده شده است. در حال حاضر اقدامات و فشارهای غرب بیشتر از گذشته نشان می دهد که آنها به دنبال حل بحران نیستند، بلکه در پس تقلاهای همه جانبه خود هدف دیگری را پیگیری می کنند. سوریه مقر دفاعی مقاومت است و از این رو هر اتفاق، موضع گیری و فشاری که در مورد سوریه وجود دارد مستقیما با مسئله مقاومت در ارتباط می باشد. در حقیقت ثبات وعدم ثبات در سوریه بلافاصله تاثیرات بنیادین خود را بر مقاومت خواهد داشت. غرب از تحرکات علیه سوریه ،تضعیف مقاومت را مدنظر دارد. از آنجا که مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی تعریف می شود و با توجه به نقش تعیین کننده ای که امنیت اسرائیل در سیاست های خاورمیانه ای جبهه غرب دارد، می توان این مسئله را تحلیل و توجیه کرد. در واقع تضعیف مقاومت در منطقه، کار را برای رژیم صهیونیستی و غرب بسیار راحت خواهد کرد تا سیاست های توسعه طلبانه خود را پیش برند و همین موضوع، محرک تلاش ها و فشارهای غرب بر سوریه است که در همه انواع خود با جدیت در حال پیگیری است.
مسئله مهمی که درمورد بحران سوریه باید مدنظر داشت آنست که معادلات منطقه ای و بین المللی از آغاز ناآرامی ها نقشی تعیین کننده داشته است، چراکه موضوع سوریه و سرنوشت این کشور با توجه به شرایط کنونی نقش بسیار مهمی در آینده خاورمیانه خواهد داشت. کشورهای عربی چون عربستان و قطر درصددند که با استفاده از جنگ داخلی در سوریه و تغییر رژیم، محور مقاومت را در منطقه تضعیف کنند از این رو از آغاز ناآرامی ها با پشتیبانی همه جانبه، مالی، تسلیحاتی و رسانه ای به اعتراضات در سوریه دامن زده اند.

ارسال کمک های مالی و انتقال کمک های مالی و انتقال سلاح به داخل سوریه از طریق لبنان و اردن شروع شد که این امر بر عمق بحران افزود. دلارهای قطری و سعودی کمک شایانی به سازماندهی سلفی ها در حمص و حماء کرده است. مقامات رژیم صهیونیستی و کشورهای محافظه کار عربی همواره بر اهمیت سقوط اسد و ارتباط مستقیم آن با تضعیف نفوذ ایران در منطقه تاکید داشته اند.
در این میان باید توجه داشت که دخالت های آمریکا، فرانسه و در کل جبهه غرب از یک سو،جبهه کشورهای عربی و ترکیه نیز از سوی دیگر به پیچیده شدن بحران انجامیده و بی آنکه نتیجه مثبتی داشته باشد، مستقیما مردم سوریه را تحت تاثیر قرار داده و نتیجه ی آن آورگی و کشته شدن هزاران نفر از مردم این کشور بوده است. تلاش کشورهای غربی و برخی متحدین منطقه ای آنها برای تضعیف سوریه و سقوط بشار اسد نیز نشان می دهد که غرب نیز مسئله سوریه را در همین چارچوب می نگرد. مخالفت غرب با ورود ایران به مذاکرات بین المللی در مورد سوریه بیش از پیش نشان داد که هدف غرب کاهش خشونت ها در سوریه نیست بلکه تغییر معادله سیاسی منطقه به ضرر ایران است. کشورهای غربی و عربی با اعمال فشارهای سیاسی و حمایت های مالی، تسلیحاتی و رسانه ای از گروههای مخالف و مسلح حکومت بشار اسد نشان داده اند که به دنبال راه حلی سیاسی برای بحران سوریه نیستند. اکنون اقدامات مداخله جویانه ،سوریه را بن بستی کشانده که هر روز خروج از آن را مشکل تر می سازد.
در مورد موضع گیری جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران سوریه باید اشاره کرد که از ابتدای شکل گیری ناآرامی ها در سوریه ایران ضمن این که حق مردم سوریه برای طرح مطالبات مشروع خود را به رسیمت شناخت، نسبت به مداخلات کشورهای دیگر در مسائل داخلی سوریه و هزینه های غیر قابل جبران آن هشدار داد که این اقدامات نتیجه مثبتی نخواهد داشت و دخالت های خارجی فقط به ناآرامی ها و کشتار دامن زده و فرصت ها را برای ثبات و اصلاحات سازنده از بین خواهد برد. اوضاع امروز سوریه مؤید همین دیدگاه است که رساندن سلاح به مخالفین بشار اسد و دامن زدن به حرکات نظامی معارضین نه تنها فضا را برای حل مشکلات سیاسی این کشور فراهم نکرده است بلکه به تعمیق بحران انجامیده و کشور سوریه را به ورطه جنگی داخلی خواهد کشاند که قربانیان اصلی آن در نهایت خود مردم سوریه خواهند بود.
پایان پیام/
 

کد خبر 154664

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha