به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد حسن زبری قاینی، معاون گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی اظهار کرد: این کتاب در 565 صفحه و در قطع وزیری و در تیراژ 2 هزار نسخه از سوی مؤسسه انتشارات آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.
وی در زمینه اصطلاح غریب الحدیث گفت: غریب الحدیث اصطلاحی است در حوزه دانش حدیث و مولفان کتب غریب الحدیث لغتشناسان و حدیث شناسانی هستند که کلمات سخت فهم و دشوار را به لحاظ مفهومی توضیح میدهند.
معاون گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به حدیث ثقلین مبنی که بر اینکه اهلبیت(ع) در کنار قرآن، وسیله هدایت امت هستند، خاطر نشان کرد: در بیشتر کتابهایی که با موضوع غریبالحدیث است در منابع اهلسنت به احادیث اهلبیت(ع) پرداخته نشده و یا بسیار کم رنگ مطرح شده است.
وی در زمینه ویژگیهای کتاب «غریبالحدیث» گفت: این کتاب پژوهشی جدید و ابتکاری در حدیثشناسی شیعی است و در تألیف این اثر از 14 منبع مهم و معتبر لغوی برای شرح کلمات غریب احادیث استفاده شده است.
بنابر گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، وی افزود: سعی شده با تألیف این کتاب مشکل بیتوجهی علمای اهل سنت به روایات اهلبیت(ع) و کلمات غریب احادیث مرتفع شود، از این رو در شرح کلمات غریب روایات به صورت کامل آورده شده و انسجام جملات حفظ شده است.
معاون گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: در نگارش کتاب «غریب الحدیث فی الکتب الأربعه» از روش الفبایی بهره گرفته شده است و برای تسهیل در استفاده از متن احادیث، واژههایی هم که در حدیث در ردیف الفبایی قرار نگرفته به صورت مختصر توضیح داده شده است.
پایان پیام/
نظر شما