به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز یکشنبه اول مرداد در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصول 84، 86 و 76 قانون اساسی و با قرائت این بیت شعر که هر دم از این باغ بری میرسد تازهتر از تازهتری میرسد، گفت: تا به حال مسئله در رأس امور بودن مجلس را رییسجمهور مورد تردید قرار میداد اما اخیرا رییس قوه قضاییه موضوع مصونیت قضایی نمایندگان مجلس را منتفی دانسته است.
تابش تصریح کرد: اگر در نظام مردمسالار ما مجلس و نمایندگان مردم از پشتوانههای قانونی در مقام ایفای وظایف نمایندگی برخوردار نباشند چگونه میتوانند به وظایف قانونی خود عمل کنند و با مسئولان امر و دستگاههایی که تخلفی را مرتکب شدهاند و حق مردم را ضایع کردهاند، برخورد کنند و کژیها و نارواییها را اجرا کنند.
نماینده اردکان خطاب به لاریجانی تصریح کرد: انتظار از شما این بود که در نطق خود و طبق ماده 107 امروز اشارهای به این موضوع مهم داشتید و از حیثیت مجلس و اختیارات نمایندگان دفاع میکردید.
وی تصریح کرد: قانون اساسی در اصل 86 که متن آن عینا در ماده 75 آییننامه داخلی مجلس آمده است، تصریح میدارد: طبق اصل 86 نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهارنظر خود کاملا آزاد هستند و نمیتوان آنها را به دلیل نظراتی که در مجلس اظهار میدارند و یا به دلیل آرایی که در مقام ایفای وظایف خود ارایه کردهاند تحت تعقیب قرار داد.
تابش تأکید کرد: اخیرا مسئولان قضایی اظهار داشتهاند که در بحث مصونیت قضایی نمایندگان اگر آنان در حین نطق و وظایف نمایندگی خود مرتکب برخی از جرایم از قبیل افترا، توهین و نشر اکاذیب شوند باید توسط مقامات قضایی تحت تعقیب قرار گیرند.
لاریجانی در پاسخ به این اخطار تابش گفت: این از اختیارات رییس مجلس است که میتواند سخنرانی کند و میتواند در سخنرانی خود نکتهای را مطرح کند یا نکند که این مسئله اخطار ندارد، اخطار در مورد نحوه اداره جلسه باید باشد.
وی اضافه کرد: اخطار شما به سخنرانی بنده است، سخنرانی بنده امر مجازی است، میتوانم سخنرانی بکنم و میتوانم سخنرانی نکنم.
رییس مجلس اضافه کرد: اما در مورد نکتهای که گفتید و بحث آن را باز کردید باید بگویم اصل بحث اینکه نمایندگان در ایفای وظایف خودشان و اظهارنظر و رأی خودشان کاملا آزاد هستند و کسی در این زمینه حق تحت تعقیب و توقیف نمایندگان را ندارد باید بگویم اصل قانون اساسی و کسی حق ابطال آن را ندارد و کسی نمیتواند مخالف آن نظر دهد.
وی اضافه کرد: اما اگر بحثی هست بحث در مورد توهین و افترا است وگرنه نمایندگان در بیان نظرات خودشان آزاد هستند و هیچ قوهای نیز نمیتواند آنان را بازخواست کند و تحت تعقیب قرار دهد اما بحث افترا و توهین بحث دیگری است و کسی نباید به دلیل آزادی بیان به کسی توهین و افترا بزند.
لاریجانی تأکید کرد: اگر کسی تصور کند قوه قضاییه میتواند به دلیل اظهارنظری جلوی نمایندگان را بگیرد تصور باطلی است اما اگر کسی توهین و افترا بزند بحث دیگری است و باید با تفسیر شورای نگهبان مورد توجه قرار گیرد.
رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: این نقطه نگرانی شما که به آن اشاره کردید اگر کسی از نمایندگان در ایفای وظایف نمایندگی خودش کار انجام دهد تحت تعقیب نمیتواند قرار گیرد و این نص صریح قانون اساسی است و بحث توهین و افترا بحث دیگری است.
پایان پیام/
نظر شما