مهندس عبدالمجید شریفی، مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان، به خبرنگار شبستان گفت: شرکت فولاد خوزستان، قطب دوم تولید فولاد خام در جمهوری اسلامی ایران و یکی از بنگاه های پیشرو اقتصادی کشور است که در عرصه های ملی و منطقه ای صنعت فولاد حضوری فعال دارد.
وی افزود: این شرکت با وسعت 8/3 کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز، مرکز استان خوزستان در جنوب غربی کشور، واقع شده و اولین مجتمع تولید آهن و فولاد کشور به روش احیای مستقیم و کوره قوس الکتریکی است که در سال 1367 فعالیت تولیدی خود را آغاز کرده است.
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان، ادامه داد: این شرکت طی 10 سال تلاش کارکنان و متخصصان زبردست این صنعت، ضمن رسیدن به ظرفیت اسمی (5/1 میلیون تن) طرح های توسعه ای را در فاز اول تا 4/2 و در فاز دوم تا 2/3 میلیون تن محقق ساخته است.
وی اضافه کرد: در طول این سال ها شرکت فولاد خوزستان متعهد به کیفیت و خدمت به مشتری بوده است و دریافت گواهینامه های سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001:2000 و ISO 14001:2004 و OHSAS 18001:99 و ISMS) ISO27001:2005(نیز مؤید این واقعیت است.
وی با اشاره به فرآیند تولید شرکت فولاد خوزستان، تصریح کرد: این شرکت متشکل از سه واحد اصلی تولید برای عرضه محصولات میانی و نهایی است شامل کارخانجات گندله سازی، کارخانجات احیای مستقیم و بخش فولاد سازی می باشد.
مهندس شریفی، در خصوص کارخانجات گندله سازی اذعان داشت: این بخش شامل دو مدول گندله سازی، هر یک به ظرفیت اسمی 5/2 میلیون تن گندله در سال است و در این کارخانجات سالانه بالغ بر پنج میلیون تن گندله سنگ آهن از پودر تغلیط شده تولید می شود.
وی با اشاره به کارخانجات احیای مستقیم، بیان کرد: در این بخش گندله های سنگ آهن به آهن اسفنجی ( آهن احیای مستقیم ) تبدیل می شوند و در حال حاضر سه مدول میدرکس با مجموع ظرفیت 65/1 میلیون تن و دو مدول زمزم یک با ظرفیت 800 هزار تن و زمزم دو با ظرفیت یک میلیون تن در سال مشغول تولید می باشند.
وی با بیان اینکه مدول های زمزم بر اساس فناوری بومی شده میدرکس و توسط کارشناسان داخلی طراحی و نصب شده اند، به بخش فولاد سازی اشاهر کرد و یاد آور شد: در این بخش محصولات نهایی شرکت یعنی شمش و تختال از آهن اسفنجی تولید می شود.
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان، تأکید کرد: بخش فولادســازی متشکل از شش کـــوره قوس الکتریکـــی، سه کوره پاتیلی، دو ماشین دوخطه ریخته گری تختال، سه ماشین 6 خطه شمش و تاسیسات جمع آوری غبار فولادسازی است.
وی عنوان کرد: ماشین های ریخته گری، فولاد مذاب را به تختال و شمش تبدیل می کنند و ظرفیت تولید سالیانه این بخش 2/3 میلیون تن است که در حال حاضر طرح توسعه ظرفیت تا پنج میلیون تن تا سال 1391 در حال پیگیری و اجراست.
پایان پیام/
نظر شما