به گزارش خبرنگار شبستان، هفته پایانی تیرماه 91، با افتتاح دومین کنفرانس مدیریت کیفیت در صنعت چاپ آغاز به کار کرد. دومین کنفراس مدیریت کیفیت در چاپ به مدت 4 روز همراه با برگزاری جلسات بررسی و تحلیل معضلات صنعت چاپ و کارگاه های مختلف برگزار شد و عصر چهارشنبه 28 تیرماه، با معرفی و تقدیر از حامیان این کنفرانس به کار خود پایان داد.
کارخانه های کاغذ جوابگوی نیاز داخلی نیستند/ تا شش ماه دیگر به واردات کاغذ احتیاج نداریم
در حاشیه افتتاح این کنفرانس، «بهمن درّی» درباره ارز مرجع و نگرانیهای ارشاد در مورد کاغذ به خبرنگار شبستان گفت: کاغذ به عنوان یک کالای استراتژیک و راهبردی در دولت و به عنوان کالایی که باید به آن یارانه تعلق گیرد و بتوانند از نرخ ارز مرجع استفاده کنند، تصویب شده است. قبلاً نیز وضعیت به این منوال بوده، اما اینکه کاغذ را از خارج کشور وارد کنند و اینجا به فروش برسانند، هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است، چرا که این فرآیند، شش ماه زمان لازم دارد. بخشی از آنچه که افزایش قیمت و گرانی کاغذ را سبب شده، به جنبههای روانی بر می گردد و بخشی از آن که به ما و دایره وظایف ما بر میگردد، در حال پیگیری هستیم.
این مقام مسوول، همچنین درباره کارخانههای کاغذ و حمایت از آنها توضیح داد: در حال حاضر ما کارخانههای زیادی نداریم و دولت هم تسهیلاتی به این تعداد کارخانه داده است، بنابراین بسته به اینکه مدیریت این کارخانه ها، همتی مضاعف کنند تا تولیدات خودشان را گسترش دهند. اما به دلیل مصرف زیاد کاغذ در کشور ما، در کوتاه مدت، کارخانه های داخلی جوابگوی نیازها نیستند و مابه تفاوت آن را باید از خارج کشور تامین کنیم.
درّی همچنین عنوان کرد: اطلاعات ما حاکی از آن است که کاغذهای مورد نیاز شش ماه آینده در کشور موجود است، یعنی اگر کاغذ وارد هم نکنیم، باز در کشور موجود است. ما باید بیشتر در بحث تعزیرات فعالیت داشته باشیم، یعنی ادارهای که به نام حمایت از مصرف کننده در حال فعالیت هستند، باید با توزیع کاغذ با نرخ غیرمتعارف برخورد کنند.
برگزاری یادمانی برای سپیده کاشانی
«یادمان سپیده کاشانی» اولین گردهمایی کانونهای ادبی سراسر کشور روز 26 تیر ماه در کتابخانه ملی برگزار شد. منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در این مراسم گفت: اشعار سپیده کاشانی هدفدار و دارای مواضع مشخص بود. نقطه عطف کلام موزون سپیده معرفتی بود که به خوبی برای آیندگان ترسیم کرد. وی با بینش و بصیرت خویش اشعاری سرود و به یادگار گذاشت که آینه و راهنمای هر اهل معرفتی است. این باورهای کاشانی را می توان در وصیت نامه اش دید و از آن درس گرفت. او برای سپاه اسلام، دلاوران خرمشهر، شهیدانی چون شهید رجایی، اساتیدی چون شهریار و ... سروده هایی به یادگار گذاشته است و سخن آخر اینکه سپیده کاشانی یک زن مسلمان انقلابی، ولایتمدار و شیعی بود که در تمام عمر خود در صراط الهی گام برداشت و شعرش را در راه خدا به کار گرفت.
مقام مفاخر کشور در قید حیات گرامی داشته شود
در این هفته همچنین، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره تنی چند از نام آوران و مفاخر فرهنگی و هنری کشور که سال گذشته رخ در نقاب خاک کشیدند، روز 26 تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد. در این مراسم همچنین «حمید شاهآبادی» معاون هنری وزیر ارشاد، «حجتالاسلام و المسلمین محمدجواد ادبی» رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، «مسعود زریبافان مدیر بنیاد شهید و ایثارگران» و خانوادههای 10 چهره مذکور در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی حضور داشتند.
در این مراسم از مقام اندیشمدان فقید آیتالله شیخ محمد شاهآبادی، آیتالله عباسعلی عمید زنجانی، آیتالله عبدالله نورانی، آیتالله محمد صادقی تهرانی، حجتالاسلام علی ابوالحسنی (منذر)، سردار شهید حسن تهرانیمقدم، شهید مصطفی احمدی روشن، جلال ذوالفنون، دکتر سیمین دانشور و دکتر پرویز رجبی فقیدیاند تجلیل و یاد و خاطره آنها گرامی داشته شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه معرفی مفاخر فرهنگی کشور که اکنون در جمع ما نیستند، بسیار سخت است، گفت: این مراسم جای مناسبی است برای اینکه مقام مفاخر فرهنگی کشورمان که در قید حیات هستند را پاس بداریم و همچنین مراسمی نظیر این را برای آنها برپا کنیم. چنین مراسمی سال گذشته نیز از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد که نتیجه آن معرفی تعداد زیادی از مفاخر کشورمان به جامعه بود و امیدوارم در آینده نیز شاهد برپایی چنین بزرگداشتهایی باشیم.
پایگاه قرآنی «کتاب مبین» رونمایی شد
پایگاه قرآنی «کتاب مبین» با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی رونمایی شد. از ویژگی های این پایگاه دسترسی به قرآن کریم با ترجمه به 20 زبان رایج دنیاست و آیه ها و سوره ها به سهولت با ترجمه های مد نظر کاربران مختلف قابل دسترسی است. آیین رونمایی پایگاه قرآنی «کتاب مبین» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و جمعی از مسوولان فرهنگی و هنری 27 تیرماه در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
امروز نیاز به کتابخانهها بیشتر از مساجد و مدارس است
به گزارش شبستان، در این هفته همایش «چشمه حکمت» به مناسبت سالروز دیدار تاریخی کتابداران کشور با رهبر معظم انقلاب و تجلیل از انجمنها و خیرین کتابخانهساز، چهارشنبه 28 تیر ماه با حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل و دبیرکل نهاد کتابخانه عمومی کشور در سالن غدیر برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش چشمه حکمت، با اشاره به رسالت مهم کتاب و کتابداری گفت: امروز شاید نیاز به کتابخانه بیشتر از نیاز به مساجد و مدارس باشد. کتابداران مانند طبیبان حاذق میمانند و باید بدانند که به چه کسی چه کتابی بدهند. این همان بحث اشرافی است که رهبر انقلاب درباره کتابداران مطرح کردند که کتابدار باید بتواند درمان درد هر دردمندی را بشناسد. چنین برنامهها و اجتماعاتی هم فرصت بسیار خوبی است تا به صورت متقابل از تجربه کتابداران استفاده شود. کتابداران ما از گذشته تا به حال خود صاحب تالیفات و از اهالی علم بودهاند. مدتی پیش بزرگداشتی برای استاد عبدالحسین حائری برگزار شد که به پاس خدمات ایشان در این حوزه بود.
برپایی کنفرانس پر بار جنبش عدم تعهد
در روزهای پایانی این هفته بود که چند کتاب با موضوع کنفرانس جنبش عدم تعهد با حضور «علی سعیدلو» معاون رئیس جمهور و «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد. همچنین، تمبر نخستین کنفرانس علمی بینالمللی رونمایی و از برگزارکنندگان این کنفرانس به همراه مقالات برتر تجلیل شد.
بر این اساس، در هفته پایانی تیرماه بود که آماری از کتاب های انتشار یافته در سه ماه اول سال، از سوی خانه کتاب منتشر شد؛ بر اساس اطلاعات موسسه خانه کتاب 13 هزار و 803 عنوان کتاب در سه ماهه نخست سال جاری منتشر شده که 2 درصد افزایش را نسبت به زمان مشابه در سال گذشته را نشان میدهد. همچنین بیشترین افزایش نسبت به سال گذشته در ردههای کمک درسی 21 درصد، علوم اجتماعی 17 درصد و ادبیات 11 درصد بوده است.
پایان پیام/
نظر شما