خبرگزاری شبستان: انفجار روز چهارشنبه دمشق بیتردید یکی از مهترین حوادثی بود که در جریان 16 ماه درگیریهایی سوریه رخ داد. حوادثی که با تبانی کشورهای غربی و عربی از ماهها پیش کلید خورد و هنوز هم ادامه دارد. در جریان انفجاری که در داخل مقر امنیت ملی سوریه رخ داد چند تن از سران امنیتی سوریه کشته شدند. وزیر دفاع سوریه نیز در میان کشته شدگان بود. همچنین آصف شوکت، شوهر خواهر بشار اسد هم در این حمله تروریستی کشته شد. آصف شوکت سمت ریاست سازمان اطلاعات سوریه را برعهده داشت و از قدرتمندترین مردان کشور محسوب میشد تا جایی که بسیاری وی را پس از بشار و ماهر اسد، سومین مرد قدرتمند سوریه میدانستند. وی سالها این سمت را بر عهده داشت و حذف وی توسط تروریستها بیتردید ضربهای بزرگ برای دولت سوریه محسوب میشود. ضربه ای که هرچند بزرگ است اما جبران ناپذیر نیست و خاندان اسد نشان دادهاند که از توانایی عبور از این کمرکشهای سخت و طاقت فرسا برخوردارند.
در این رابطه که عملیات تروریستی چهارشنبه دمشق چگونه رخ داده است اما و اگرهای بسیاری وجود دارد و اخبار ضد و نقیضی درباره نحوه بمب گذاری و حتی انتحاری بودن یا نبودن آن به گوش میرسد. اما روایتی که درستتر به نظر میرسد انتحاری نبودن این حمله است و اینکه 50 کیلوگرم مواد منفجره توسط محافظ یکی از مقامات در مقر امنیت ملی سوریه جا سازی شده است.
اما ماجرا وقتی جالبتر میشود که بدانیم ارتش به اصطلاح آزاد سوریه مسولیت این حمله تروریستی را پذیرفته است. ادعایی که با بررسی سوابق این گروه شبه نظامی تروریستی کاملا رد میشود. ارتش آزاد سوریه در جریان این 16 ماه درگیری نشان داده است که از قدرتی بسیار اندک برخوردار است و نهایتا توان برنامه ریزی حملات تروریستی کور را دارد و بیشتر از آن در قدرت این گروه شبه نظامی تروریستی نمیگنجد. چه رسد به برنامه ریزی برای ترور بلند پایه ترین مقامات امنیتی سوریه.
این در حالی است که سازمان اطلاعات سوریه که آصف شوکت رهبری آن را برعهده داشت، از قویترین سازمانهای امنیتی خاورمیانه محسوب میشد. به همین دلیل بود که دمشق همواره مأمن مناسبی برای گروههای فلسطینی و جهادی که علیه کیان رژیم صهیونیستی مبارزه میکردند، محسوب میشد. لذا احتمال نفوذ این گروه شبه نظامی ضعیف در سیستم اطلاعاتی قدرتمند سوریه به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
به واقع انجام دادن این دست ترورها کیفی، تنها از دست سازمانهای امینی قدرتمند کشورهای خارجی و در صدر آنها موساد بر میآید. هرچند که نمیتوان صد درصد این ترور را به موساد نسبت داد اما این موضوع که سازمانهای اطلاعاتی غربی و عربی در این حمله تروریستی دخالت داشتهاند، موضوعی غیرقابل مناقشه است.
به واقع کشورهای غربی که نتوانستهاند تاکنون قطعنامه به درد بخوری علیه سوریها تصویب کنند و از تکرار سناریوی لیبی در سوریه عاجز ماندهاند و نتوانستهاند هیچگونه اجماع جهانی علیه سوریه شکل دهند، تلاش دارند فارغ از مجرای سازمان ملل و شورای امنیت به مقابله با دولت مردمی بشار اسد بپردازند. به همین جهت است که به این دست اقدامات تروریستی کیفی و در عین حال نخ نما دست میزنند تا با هدف قرار دادن نخبگان سوری، دولت بشار اسد را به زانو در آورند. امری که تاکنون توفیقی در آن نیافتهاند.
به هر حال کمترین ماحصل این حرکت تروریستی برای دولت بشار اسد وتوی قاطعانه قطعنامه ضد سوری آمریکا بود. ایالات متحده و متحدانش تلاش میکردند با تصویب این قطعنامه سوریه را تحت بند هفت منشور قرار دهند و مقدمات تحریمهای بیشتر و در ادامه حمله نظامی به سوریه را فراهم سازند. اما این قطعنامه ضد سوری با وتوی دو کشور قدرتمند روسیه و چین به تصویب نرسید تا غرب باز هم در به ثمر رساندن طرحهای ضد سوری خود ناکام بماند.
افزون بر این ارتش سوریه در چند روز گذشته نشان داده که کشته شدن چند تن از بلندپاینه ترین سراناش، نه تنها خللی در عزم آنها برای مقابله با تروریستهای صادراتی عربستان و قطر ایجاد نکرده که عزم آنها را در پاکسازی کشور از این شبه نظامیان مسلح جزم کرده است. پاکسازی دمشق و برخی دیگر از نقاط سوریه و کشته شدن صدها شبه نظامی و دستگیر و تسلیم شدن صدها شبه نظامی دیگر ظرف دو روز گذشته خود شاهدی بر این مدعاست.
این رخداد به خوبی نشان داد که تروریستهای مورد ادعای دولت سوریه نه تنها وجود خارجی دارند که از جانب دستگاههای امنیتی غربی و عربی هم به شدت حمایت میشوند. اکنون دیگر دولت سوریه مجال آن را یافته است که پاسخ این تروریستها را با مشت آهنین خود بدهد.
پایان پیام/
انفجار اخیر دمشق نشان داد که تروریستها از جانب دستگاههای امنیتی غربی و عربی به شدت حمایت میشوند. اکنون دیگر دولت سوریه مجال آن را یافته است که پاسخ این تروریستها را با مشت آهنین خود بدهد.
کد خبر 153728
نظر شما