انعقاد تفاهم‌نامه  با کشور تانزانیا / تشکیل موسسه علمی و کاربردی مهارت

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ازامضای تفاهم‌نامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با کشور تانزانیا خبر داد و گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای در زنگبار تانزانیا برای آموزش مهارتی وارد می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، کوروش پرند، رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در نشست تخصصی هم‌اندیشی با اصحاب رسانه در حوزه آموزش گفت: سند راهبردی مهارت و فناوری شامل 27 سیاست و 261 برنامه است.

 

وی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای موظف به اجرای این برنامه‌ها است، خاطرنشان کرد: تبیین این سند برای مربیان، رؤسا و مدیران و کارمندان سازمان فنی و حرفه‌ای برای عملیاتی‌شدن در سراسر کشور انجام گرفته است.

 

پرند با بیان اینکه برای اولین بار به صورت کشوری در 13 حرفه آموزش کار مسئله‌محور انجام می‌گیرد، افزود: کلاس‌های مسئله‌محور از دهه اول مرداد شروع می‌شود که 50 ساعت حضوری و 40 ساعت غیرحضوری از جمله برنامه‌های آموزشی مسئله‌محور است تا بتوانیم مهندسان فردا را آماده کنیم.
 

 

وی با بیان اینکه این آموزش در مرحله اول توسط بخش خصوصی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: آموزش ساخت ربات عای تعقیبی و جنگجو، انیمیشن، مدل زیردریایی، گیوه‌بافی، بورس و تجارت الکترونیکی، سازه ماکارونی، اسباب‌بازی‌، هواپیماهای مدرن و ... برای 50 هزار نفر در 31 استان آموزش داده می‌شود.

 

 وی بالا بردن جسارت کاری، کار تیمی و جمعی، تقویت و ترویج کارآفرینی را از نتایج آموزش مسئله‌محور دانست.

 

آموزش های مهارتی باید از مهد کودک ها آغاز شود

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای با اشاره به اینکه آموزش مسئله‌محور برای سنین بالای 12 سال دیده شده است، تأکید کرد: در تلاشیم تا از اول مهر برای مهدکودک‌ها هم در حوزه مهارتی این کار را شروع کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه آموزش مجازی و شبیه‌سازی از اول مهر صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: اختراعات در حوزه شبیه‌سازی به کمک معاونت علم و فناوری و معاونت اطلاعات به طور گسترده در کشور صورت می‌گیرد.

 

پرند با بیان اینکه برخی از استانداردها را به‌روزرسانی کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: استانداردها در بحث زمانی ساعات آموزشی 200 تا 500 ساعت بود که اکثر مخاطبان این وقت را نداشتند، به همین دلیل منطبق با نیاز مخاطب به سمت کاهش این ساعات رفتیم.

 

استقرار واحد سیار آموزش کوتاه مدت در تفریح گاه ها و پارک ها

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای از استقرار واحدهای سیار برای آموزش کوتاه‌ مدت در تفریح‌گاه‌ها و پارک‌های مناطق کشور خبر داد و گفت: آموزش‌های کوتاه‌مدت در کشور در حوزه کارآفرینی، آسیب‌های اجتماعی، صنعت، خدمات به صورت تیم‌های سیاری صورت می‌گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ترویج کار و تولید و کارآفرینی باید صورت گیرد، اظهار کرد: به 220 نفر از روحانیون آموزش‌هایی در این خصوص داده شده است که در ماه مبارک رمضان هز یک از آن ها در 20 تا 30 مسجد شهر خود با استفاده از مبانی ارزش اسلامی به ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی بپردازند.

 

حضور موثر در عرصه های بین المللی با راه اندازی میز کشورها

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه باید حضوری مؤثر در عرصه‌های بین‌المللی در حوزه مهارتی داشته‌ باشیم، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین  استراتژی سازمان فنی حرفه‌ای، فعال‌سازی و راه‌اندازی میز کشورها است که حداقل برای 20 کشور این میز طراحی شده است.

 

وی با بیان اینکه آموزش دیپلماسی مهارتی در کشور باید صورت گیرد، خاطرنشان کرد: با رایزنی‌هایی با کمیته امداد، جامعه المصطفی و دانشگاه جامع علمی کاربردی در یک هم‌اندیشی از پتانسیل یکدیگر برای چگونگی ارایه دیپلماسی مهارتی استفاده کردیم.

 

پرند از انعقاد تفاهم‌نامه با کشور تانزانیا در خصوص آموزش‌های مهارتی خبر داد و تصریح کرد: از اول مهر آموزش‌های مهارتی در زنگبار صورت می‌گیرد. همچنین آموزش مربیان افغانستان، کشورهای آفریقایی و منطقه مانند اقلیم کردستان در دستور کار است.

 

برگزاری سیزدهمین مسابقات ملی مهارت در مهرماه

پرند با بیان اینکه سیزدهمین دوره مسابقات ملی مهارتی از مهر آغاز می‌شود، گفت: در تلاشیم تا تیم‌ها را برای مسابقات مهارتی بین‌المللی آلمان آماده کنیم.

 

وی با درخواست ارائه تسهیلات از سوی بنیاد ملی نخبگان به برگزیدگان مسابقات ملی و بین‌المللی مهارت افزود: در سال 2011 در لندن میانگین نمرات مهارتی ایران در میان 51 کشور رتبه ششم را بدست آورد که نسبت به دو سال گذشته اش 10 رتبه صعود داشت.

 

تشکیل مؤسسه علمی کاربردی مهارت سازمان آموزش و فنی حرفه‌ای

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای از تشکیل مؤسسه علمی کاربردی مهارت سازمان آموزش و فنی حرفه‌ای در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: به دلیل نظارت و کاری سیستماتیک این مؤسسه به صورت هیئت امنایی تأسیس و اداره می‌شودٰ که این موسسه مهرماه سال جاری در 420 کد رشته‌ محل دانشجو می‌پذیرد.

 

وی در خصوص دوره تکمیلی بین سطوح تحصیلی خاطرنشان کرد: این دوره های  بلندمدت 2800 ساعت طول می کشد که از مهر سال جاری عملی می‌شود و معمولا 95 درصد فارغ‌التحصیلان وارد عرصه کار می‌شوند.

 

ثبت‌نام اینترنتی آزمون ادواری سازمان فنی حرفه‌ای

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای گفت: ثبت‌نام آزمون مذکور از روز 24 تیر آغاز شده و تا 6 مرداد ادامه دارد.

 

وی ادامه داد: متقاضیان با مراجعه به سایت فنی و حرفه‌ای کشور می‌توانند دفترچه را دریافت کنند که در حوزه خدمات مبلغ 10 هزار تومان و صنعت و کشاورزی مبلغ 15 هزار تومان برای دریافت کارت اعتباری باید بپردازند.

 

تغییر رویکرد آموزش ها از عرضه محور به تقاضا محور

وی با بیان اینکه سازمان فنی حرفه‌ای هدف‌اش آموزش‌های تقاضامحور است، تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای خوبی با وزارتخانه‌ها و مؤسسات بسته شده است و همچنین با قراردادی با وزارت کشور آموزش‌هایی به اتباع خارجی داده می‌شود.

 

پرند با بیان اینکه دو شورا در سازمان فنی و حرفه‌ای آغاز به کار کرده‌اند، خاطرنشان کرد: شورای گسترش و نظارت و ارزیابی و همچنین شورای برنامه‌ریزی درسی برای اولین بار تأسیس شده است و حوزه‌های آموزشی دولتی 72 درصد در بخش صنعت، 24 درصد در بخش خدمات و 5 درصد در بخش کشاورزی است.

 

وی با درخواست همکاری بیشتر از ستاد نیروهای مسلح تصریح کرد: این سازمان آموزش‌هایی هم در پادگان‌ها دارد که ما تقاضا داریم نیروی مسلح سربازان در سطح ارشد و دکتری را برای آموزش در پادگان‌ها به ما معرفی کند تا با آموزش در این سازمان بتواند در داخل پادگان‌ها برای آموزش سایر سربازان فعالیت کنند.

 

تبدیل وضعیت نیروهای حق التدریس در دست بررسی

پرند در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای حق‌التدریس سازمان فنی و حرفه‌ای خاطرنشان کرد: روز یکشنبه در کمیسیون اجتماعی مجلس اصلاحیه‌ای انجام می‌گیرد و در این خصوص بررسی می‌شود و همچنین بر اساس برنامه پنجم تأکید ما بر نقاط محروم است.

 

تشکیل تعاونی های مهارت آموزی

وی در خصوص تعاونی‌های مهارت‌آموزی خاطرنشان کرد: تعاونی‌هایی برای اینکه جوانانی که دارای مهارت و تخصص هستند، شکل گرفته است تا این جوانان با تشکیل تعاونی‌ها وارد عرصه بازار کار شوند. همچنین با رایزنی‌هایی با بانک‌ها و با صندوق ضمانت تسهیلاتی را برای این جوانان در نظر گرفته ایم.

 

در حاشیه این نشست، بازدیدهایی از کارگاه‌های مرکز تربیت و پژوهش مربیان فنی حرفه‌ای استان البرز بازدید شد که این مرکز دارای 16 کارگاه به صورت مستقل است که شامل کارگاه CNC‌، بخش فناوری آموزشی، کارگاه صنایع چوب و ... است.

 

در این مرکز آموزش‌هایی برای ارتقای مهارت و به‌روزرسانی مربیان و کارآموزان درجه یک صورت می‌گیرد که معادل 120 ساعت در سال باید دوره آموزشی بگذرانند.

 

این نشست امروز 28 تیر در مرکز پژوهش و تربیت مربی استان البرز برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 153261

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha