محمدحسین شهیر، استاد گروه علوم دامی دانشگاه زنجان و طراح پروتکل تولید جوجههای مقاوم به سرما و گرما در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: گروه تحقیقاتی دانشگاه زنجان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی این استان در راستای کاهش مصرف سوخت، اقدام به ابداع طرحی مبنی بر این امر کرد که در نهایت پس از چهار سال موفق به ابداع پروتکل تولید جوجههای مقاوم به سرما و گرما شدند.
محمدی با بیان اینکه بیماری اسیت (بیماری هوای سرد) جوجهها در سرما افزایش مییابد، خاطرنشان کرد: جوجهها در هوای سرد به این بیماری مبتلا میشوند و تا اکنون نیز تلفات زیادی داشته است.
این استاد گروه علومی دامی دانشگاه زنجان ادامه داد: اجرای این طرح نه تنها موجب کاهش بیماری اسیت می شود بلکه رشد جوجهها را نیز افزایش می دهد.
این طراح با اشاره به مزایای ابداع پروتکل تولید جوجههای مقاوم به سرما و گرما تصریح کرد: افزایش مقاومت جوجهها به سرما، کاهش مصرف سوخت، کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در واحدهای پرورشی به علت بهبود عملکرد جوجهها طی دوره جوجهکشی ،سلامت جامعه انسانی و رشد بهتر جوجه ها نسبت به شرایط عادی از دیگر مزایای این طرح است.
محمدی افزود: افزایش وزن پایان دوره جوجههای تنش دیده در نتیجه تغییرات ژنتیکی خود دستاورد مهم دیگر این پروژه تحقیقاتی است.
وی با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در دنیا اجرا میشود، اظهار کرد: خوشبختانه ما موفقیتهای بسیار خوبی در این راستا بدست آوردیم و نتایج آن هم در یکی از مجلات ISI انگلیس مورد قبول واقع شده است.
محمدی از ثبت این اختراع در داخل کشور خبر داد و افزود: ما هماکنون در حال ثبت اختراع بینالمللی این پروتکل هستیم.
این استاد دانشگاه زنجان خواستار حمایت مسئولان و بنیاد ملی نخبگان از این طرح برای تجاریسازی و رساندن به تولید و انبوه شد.
وی هزینه پروتکل تولید جوجههای مقاوم به سرما و گرما را حدود 40 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: هزینه تولید آن برای کارخانههای جوجهکشی در حد صفر است.
پایان پیام/
نظر شما