حجتالاسلام نصیر عابدینی، روانشناس در پاسخ به این سؤال که شرط ازدواج آگاهانه و بادوام از دیدگاه اسلام چیست، به خبرنگار شبستان گفت: ازدواج آگاهانه و بادوام نیازمند رعایت یک سری ملاکها است که این ملاکها از نظر علمی یعنی روانشناسی و همچنین دینی مشخص شده است.
حجتالاسلام نصیری با تأکید بر اینکه گزینش همسر باید ملاکمند و معیارمند باشد، تصریح کرد: برخی ملاکها همچون تدین، تقوا و خوشخلقی اساس و رکن است که فقدان آن منجر به شکست ازدواج میشود. یک سری ملاکها همچون زیبارویی، تحصیلات و امکانات اقتصادی اصل نیست اما شرط کمال است و برای موفقیت ازدواج لازم است.
وی تصریح کرد: ایمان به خدا، تسلیم در برابر شوهر و دوشیزه بودن از جمله ملاکهای انتخاب همسر است که در آیات قرآن کریم به آن اشاره شده و در احادیث نیز به اصالت خانوادگی و تناسب سنی و تحصیلی تأکید شده است.
این روانشناس با بیان اینکه از آیه 26 سوره نور میتوان یک برداشت روانشناسی در مورد ازدواج داشت، عنوان کرد: از این آیه چنین استنباط میشود که انتخاب همسر انتخاب مربوط به گذشته فرد است، به گونهای که اگر ما گذشته پاکی داشته باشیم، همسری پاک نصیبمان میشود.
حجتالاسلام عابدینی با تأکید بر اینکه انتخاب ملاک مند برای ازدواج لازم است ولی کافی نیست، ابراز داشت: نباید تنها به انتخاب ملاکمند همسر دلخوش باشیم زیرا علاوه بر ملاکها باید خود نیز از پیشینه خوبی برخوردار باشیم.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که گذشته خوبی ندارند، باید با توبه و استغفار سایههای سیاه گناه را از بین ببرند و راه درست در پیش بگیرند تا خداوند نیز همسر شایستهای نصیب آنها کند.
پایان پیام/
اجتماعی: یک روانشناس گزینش معیارمند و ملاکمند همسر را موجب شکل گیری ازدواج پایدار و با دوام عنوان کرد.<BR> <BR>
کد خبر 1532
نظر شما