به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدشهابالدین صدر در چهاردهمین همایش پزشکان عمومی گفت: در حال حاضر بیش از 220 هزار نفر عضو نظام پزشکی هستند که 115 هزار نفر از آنها را پزشکان تشکیل میدهند که از این تعداد 80 هزار نفر پزشک عمومی، 35 نفر هزار متخصص و فوق تخصص، 25 هزار نفر دندانپزشک و 16 هزار نفر داروساز و 50 هزار نفر ماما و در نهایت 16 هزار نفر دیگر از قبیل فیزیوتراپها و پزشکی تغذیه دارای پروانه هستند.
وی با اشاره به اهمیت پزشک خانواده با توجه به جمعیت بالای آنها اظهار کرد: در حوزه سلامت وظیفه خطیری بر دوش پزشکان سلامت وجود دارد و این افراد از لحاظ بار خدمت و چالشهای متوجه پزشکان عمومی و از لحاظ درآمد و گردش کاری با مشکلات بیشتری مواجه هستند.
وی همچنین با تأکید بر جایگاه ویژه پزشکان عمومی در سلامت جامعه گفت: بیشترین سهم در شاخصها و تغییرات حوزه سلامت متوجه پزشکان عمومی و این جامعه ستون فقرات سلامت جامعه هستند.
صدر با تأکید بر اینکه طی 50 سال گذشته هنوز شرح وظایف پزشکان عمومی تدوین نشده، ادامه داد: مشکلی که در حوزه حرفهای کار یک پزشک عمومی بروز میدهد مبنایی جز مسئله فقدان اطلاع از شرح وظایف است و پزشکان فقط در زمانی که شاکی داشته و یا با مشکلی درگیر میشوند به آن توجه دارند.
رییس سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: در تمام برنامههای نظام پزشکی اولویت با پزشکان عمومی است و در 15 سال گذشته دو همایش برگزار شده بزرگ مخصوص پزشکان عمومی بوده است.
صدر با اشاره به نرخ تورم عمومی و تفاوت آن با نرخ تورم در حوزه سلامت اظهار کرد: نرخ تورم 40 درصدی در حوزه سلامت تا حدود دو برابر نرخ تورم عمومی است و افزایش 30 درصدی تعرفهها میتوانست مشکلات این حوزه را تا حدودی برطرف کند. باتوجه به اینکه تعرفهگذاری در هر سال به عنوان پایه سال آینده در نظر گرفته میشود و سال گذشته تنها 9 درصد افزایش تعرفه در نظر گرفته شد، با افزایش 20 درصدی تعرفهها در امسال وضعیت مطلوبتر بود.
صدر با ابراز خوشنودی از افزایش تعرفهها در بخش دولتی و خصوصی گفت: در سالهای گذشته بخشهای خصوصی مشکلاتی را با سازمانها بیمهگر داشتهاند ولی با اعلام افزایش 20 درصدی تعرفهها از سوی دولت مشکلات از این قبیل برطرف شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه هر وقت تعرفهها غیر واقعی باشد هزینه بر دوش مردم افزایش پیدا میکند، اظهار کرد: هر قدر در تعیین تعرفهها تعلل داشته و یا تعرفهها غیرواقعی باشند هزینه پرداختی از دید مردم افزایش پیدا میکند. امسال با افزایش دو برابری بودجه حوزه سلامت نسبت به سال 89 و مصوبه تخصیص شش هزار میلیارد تومانی از سوی هدفمندی یارانهها دریچه امیدی به سمت کاهش هزینههای بخشهای دولتی باز شد.
مالیات یکی از چالشهای حوزه سلامت
رییس سازمان نظام پزشکی در ادامه با اشاره به چالشهای پزشکان با مالیات افزود: اولویت اول در جامعه پزشکی کاهش بار مالیاتی از دوش پزشکان عمومی است که قصد داریم کمترین ضریب افزایش مالیات و یا حتی ضریب صفر را برای پزشکان عمومی در نظر بگیریم و در این راه به دنبال عدالت مالیاتی هستیم که هماکنون همکاریهای خوبی با سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد انجام شده است. به لحاظ کارشناسی ویرایش 02 در شکل فعلی مفید نیست.
صدر همچنین با اشاره به ایرادات جدی که در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع وجود دارد، گفت: ما اساسا طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را مفید میدانیم که البته این طرح ایرادات جدی دارد و باید قبل از اجرای آن برطرف شود و تا زمانی که این اشکالات برطرف نشود اجرای آن به سلامت جامعه آسیب میرساند.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از این اشکالات تأمین منابع مالی آن است که در بودجه دیده نشده و در نظر گرفتن اعتبارات برای آن در سال 91 از مشکلات اساسی این طرح است.
وی همچنین با اشاره به درستنبودن تعاریفی که بر شاخصها گذاشته شده، گفت: با در نظر گرفتن یک پزشک برای هر 25 هزار نفر در جمعیت تنها 30 هزار نفر از پزشکان عمومی شامل این طرح شده و 40 هزار نفر از پزشکان بلاتکلیف میمانند، در حالی که این طرح در کشورهای دیگر اجرا شده و در کشوری مثل آلمان اجرای آن 25 تا 30 سال طول کشیده و در کشوری مثل کانادا برای هر 350 نفر یک پزشک در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان نظام پزشکی با تأکید بر کاهش کیفیت خدمات در صورت اجرای طرح برای هر 25 هزار نفر یک پزشک گفت: علاوه بر این نصف پزشکان در زمینه اشتغال دچار مشکل خواهند شد، ضمن اینکه سرانه در نظر گرفته شده 1750 تومان غیرواقعی است و با این میزان قطعا مشکلاتی بروز خواهد کرد.
ایجاد اشتغال برای شش هزار نفر در صورت اجرای صحیح طرح پزشک خانواده
صدر خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه ما به لحاظ کارشناسی ویرایش 02 را در شکل فعلی مفید نمیدانیم و معتقد هستیم که باید این طرح پختهتر شود بر این باور هستیم که اگر این طرح به درستی اجرا شود برای 5 تا 6 هزار نفر اشتغال جدید برای افراد فاقد شغل به وجود بیاید.
پایان پیام/
نظر شما