غلامرضا پیوندی، دبیر علمی همایش ملی "حقوق ادیان" با اشاره به ابعاد و گستره برگزاری این همایش به خبرنگار شبستان گفت: این همایش در سطح ملی برگزار می شود اما بناداریم تا آن را در سطح بین المللی نیز گسترش دهیم.
وی اظهار کرد: تولید ادبیات علمی با موضوع حقوق ادیان هدف اصلی در برگزاری این همایش است، چرا که متاسفانه در این موضوع تا امروز کار بسیطی انجام نشده و مقالات و سخنرانی های این همایش می تواند به تولید ادبیات علمی متناسب با این موضوع در کشور کمک کند.
پیوندی ادامه داد: توهین به ادیان و به ویژه دین مبین اسلام در سال های اخیر افزایش یافته و مقوله بی حرمتی به ادیان به عنوان یکی از مباحث مطرح در سراسر جهان مطرح شده است. بنابراین برگزاری همایش ملی حقوق ادیان، با هدف مقابله با این پدیده مذموم در دستور کار قرار گرفت.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عنوان کرد: ارائه تعریف و اساسا ماهیت "حقوق ادیان" از موضوعات محوری است که در این همایش به آن پرداخته می شود.
وی بیان کرد: همسو با مواجهه ادیان الهی با تعرض و توهین های مختلف، به نظر میرسد راهکارهای حقوقی و دیپلماتیک برای مقابله با این مسئله توسط صاحبنظران باید تبیین و ارائه شود.
پیوندی درباره محورهای پیش بینی شده برای این همایش ابراز کرد: چیستی و چرایی حقوق ادیان، مفهوم شناسی و پیشینه حقوق ادیان، بررسی چالشهای حقوق ادیان و راهکارهای حمایت از آن از جمله محورهای پیش بینی شده برای این همایش به شمار می رود.
وی با اشاره به انجام برخی مقدمات برای برگزاری هرچه بهتر این همایش یادآور شد: تاکنون 4 نشست مقدماتی در راستای محورهای این همایش برگزار و در آنها مقالاتی با موضوعات اعلام شده ارائه شده است.
پایان پیام/
نظر شما