فلسفه غبارروبی مساجد/تطهیر و تنظیف مسجد کار پیامبران الهی

عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور با اشاره به اینکه مسجد مکان‌ معنوی و انسان‌ساز در جامعه اسلامی است و باید از هر گونه آلودگی به دور باشد، گفت: پاکیزه نگه داشتن مسجد تکلیف اخلاقی و شرعی برای همه است.

حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور با اشاره به تاکید اسلام در مورد تطهیر مسجد به خبرنگار شبستان گفت: تطهیر مسجد برای هر مکلفی از واجبات است. خداوند در آیه 125 سوره بقره می فرماید: «و ما از ابراهیم و اسماعیل پیمان گرفتیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و اعتکاف کنندگان و نمازگزاران از هر پلیدی پاکیزه کند». از این آیه می توان اهمیت تطهیر مسجد را متوجه شد و به این نکته مهم دست یافت که تطهیر و تنظیف مسجد کار پیامبران الهی بوده است.
 

وی پیرامون اهمیت دهه غبارروبی مساجد گفت: با توجه به اینکه مسجد مکان‌ معنوی و انسان‌ساز در جامعه اسلامی است باید از هر گونه آلودگی به دور باشد و در احکام اسلام هم داریم که اگر مسلمانی در حال خواندن نماز باشد و متوجه آلودگی در مسجد شود موظف است که نماز را قطع کند و طهارت مسجد را به عهده بگیرد، این روایت یکی دیگر از مواردی است که اهمیت پاکیزگی در مسجد را تبیین می‌ کند.


حجت الاسلام ابراهیمی پاکیزه نگه داشتن مسجد را یک تکلیف اخلاقی و شرعی برای همه عنوان کرد و ادامه داد: کسی که به پاکیزه ساختن خانه خدا مبادرت می ورزد نزد خدا که به پاکیزگی امر کرده است و پاکیزگی را دوست دارد اجر و پاداش دارد. در این دهه باید، دست‌اندرکاران مسجد و خیران با محوریت ائمه جماعت اقدام به رفع کمبودها، نواقص، نظافت و بهداشت مساجد می‌کنند تا خانه خدا برای پذیرش مهمانان پروردگار در ماه رمضان آماده شود.


امام جماعت مسجدالاقصی تهران تصریح کرد: تطهیر و نظافت مساجد از سنت های آیین محمدی(ص)است که در آستانه ماه مبارک رمضان، نمازگزاران متدین و مؤمن به این امر نگاه ویژه ای دارند و مردم با شور و شعف زاید اقدام به شستشوی فرش ها و پرده ها و نظافت و تعمیر مساجد می پردازند تا مساجد را برای روزه داران در ماه رمضان که در آن حضور یافته و عبادت کنند.


وی با اشاره به اینکه از صدر اسلام تاکنون همواره توصیه به غبارروبی و نظافت مسجد شده است، اذعان کرد: در کشور ما نیز حدود 10 سال است که غبارروبی مسجد به صورت جدی مطرح شده است و در سال های اول به عنوان دهه نکوداشت مسجد، سپس دهه غباروبی و از امسال نیز به عنوان دهه تکریم و غباروبی مسجد نامگذاری شده است.
 

عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در تطهیر و غبارروبی مساجد بیان کرد: رهبری در مورد جایگاه مسجد و دست یابی به شاخصه های مسجد طراز و توجه به عمران و آبادانی مسجد تأکیدات فراوانی داشته‌اند و همواره در این زمینه سیاست‌های کلان و رهنمودهایی را بیان فرمودند.

 

امام جماعت مسجد الاقصی به فضیلت ها و برکات شرکت در این مراسم معنوی اشاره و تصریح کرد: آیین غباروبی مسجد به قدری در دین اسلام ارزشمند معرفی شده است که رسول اکرم(ص) فرموده اند: «هرکس مسجدی را جاروب کند، خداوند برایش ثواب آزاد کردن برده ای را می نویسد و هرکس از مسجد ذرات ریز و گرد و خاک را که در چشم می رود بیرون کند خداوند بزرگ و بلند مرتبه برایش دوبرابر از رحمتش را می نویسد» همچنین مقام و منزلت کسی که مسجد را جاروب می کند به اندازه ای است که بهشت و حورالعین دلتنگ آنها می شوند.
 

رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور خاطر نشان کرد: ماه مبارک رمضان، ماه رحمت، مغفرت و اجابت خواسته‌ها است بنابراین در این ماه باید پاکی ظاهری مسجد و طهارت باطنی برای عبادت‌ فراهم شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 152875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha