تاکید بر بازنگری در واحدهای آموزشی رشته چاپ

کارشناسان حاضر در میزگرد «لزوم و چالش های ارتقای کیفیت آموزش چاپ در ایران» بر لزوم بازنگری در واحدهای آموزشی رشته چاپ تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،میزگرد «لزوم و چالش های ارتقای کیفیت آموزش چاپ در ایران» روز گذشته با حضور خدایار صادقی عضو هیات علمی دانشگاه هنر، محمدحسن فکری سرپرست دانشکده چاپ، پوپک فرزانه پور استاد دانشگاه الزهرا (س)، عفت السادات افضل طوسی معاون آموزشی دانشکده هنر دانشگاه الزهرا (س)، سیامک دری استاد دانشکده علمی- کاربردی و مهرداد کشتی آرا رئیس گروه چاپ دانشگاه هنر در سالن کنفرانس دانشگاه هنر برگزار شد.

 

سیامک دری در این میزگرد درباره تفاوت هدف آموزش در واحدهای فنی حرفه ای و دانشگاه هنر صحبت کرد و گفت: هدف ما در دانشکده های فنی حرفه ای این است که افراد شاغل با مهارت را وارد سیستم آکادمیک کنیم تا به آموزش جنبه کاربردی دهیم. در این دانشگاه، میانگین سنی دانشجویان بالاست و از همین رو شکل آموزش ما نیز متفاوت از دانشگاه هنر است.

 

وی افزود: معمولا وقتی سن افراد از حدی می گذرد اگر خود اهل تحقیق و پژوهش نباشد، ما باید در درک مطالب کمک شان کنیم و در این روش، تدوین جزوه برای ما یک ضرورت است.

 

سپس افضل طوسی درباره جذب نیروهای متخصص در تدریس چاپ، اظهار کرد: ما در رشته چاپ و گرافیک، برای جذب استاد متخصص مشکل زیادی داریم چراکه تنها چهار ساعت تدریس است و معمولا استادان قبول این وقت برایشان به صرفه نیست. بر همین اساس ما مجبور می شویم استادان جوان تر را برای کار جذب کنیم و یا کسانی که مهارت تجربی دارند و در چنین شرایطی ما نمی توانیم به بازنگری کتاب های آموزشی فکر کنیم.

 

وی افزود: آموزش عالی حداقل از پنج سال پیش اعلام کرده که واحدهای درسی چاپ را تغییر دهید ولی ما هنوز نتوانسته ایم در این زمینه اقدامی کنیم. به اعتقاد من برای بازنگری در دروس چاپ باید هم تعامل دانشگاه ها و هم توجه به دروس دانشگاهی در خارج از کشور را لحاظ کنیم.

 

در ادامه محمدحسن فکری درباره آینده فارغ التحصیلان چاپ اظهار کرد: دانشگاه قرار نیست برای دانشجویان کاریابی کند و این مسئولیت متوجه ما نیست اما ما وظیفه داریم دانشجویان خود را طوری تربیت کنیم که در آینده شغلی خود موفق باشند. در هر حال با این که در این باره وظیفه ای نداریم اگر دانشجویان خود نیز برای ایجاد اشتغال قدمی بردارند ما کمک شان خواهیم کرد.

 

همچنین خدایار صادقی در این باره گفت: در هیچ کجای دنیا، دانشگاه برای دانشجویان موقعیت شغلی تضمین نمی کنند و این تضمین وظیفه دانشگاه نیست. اما می توان انتظار داشت شکل آموزش در کنار علاقه و تلاش دانشجو او را در یافتن شغل مناسب موفق کند.

 

مهرداد کشتی آرا نیز در این میزگرد، گفت: ما شک نداریم که پایه آموزش چاپ ایرادهایی دارد و در واقع طبیعی است که پیش از نوشتن واحدها، مشکلی نیز مطرح نبود. این اتفاق بدی نیست و ما نیز با یافتن مشکلات قصد داریم در این واحدها بازنگری داشته باشیم.

 

به گزارش روابط عمومی دومین «کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ»، وی افزود: در اغلب علوم تحصیلات آکادمیک ما را متخصص نمی کند و تخصص زمانی پیش می آید که به همان نسبت تحصیلات آکادمیک، تجربه کسب کنیم.

 

دومین «کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ» تا 28 تیرماه ادامه خواهد داشت.
 

کد خبر 152867

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha