میترا چهرزاد، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه راهنمایی بشر در خصوص چگونگی تغذیه یکی از برکات بزرگ قرآن به شمار می آید، به خبرنگار شبستان، گفت: تفکیک غذاها به دو گروه حلال و حرام، یکی از این موارد مهم است.
وی، ریشه 70 درصد بیماری ها را تغذیه نادرست اعلام کرد و ادامه داد: قرآن در 14 قرن گذشته به ممنوعیت خوردن بسیاری از غذاها اشاره کرده که علم جدید به تازگی به آن دست یافته است.
چهرزاد، با بیان اینکه نیاز به غذا تا به هنگام مرگ لازمه زندگی بشر است، تصریح کرد: پروردگار در قرآن کریم ضمن بیان اهمیت تغذیه به چگونگی آن نیز سفارش کرده و به مواد غذایی سرشار از ویتامین همچون عسل، زیتون و انجیر به صورت مستقیم اشاره دارد.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تشویق و تنبیه مومنان و کافران در مورد تغذیه را نشانه اهمیت توجه به این امر دانست و ادامه داد: استفاده از غذای مناسب و کافی آنچنان اهمیت دارد که خداوند استفاده از آن را به همه انسان ها سفارش می کند.
دکتر چهرزاد، با بیان اینکه تغذیه به سه گروه گیاه خواری، گوشتخواری و همه چیز خواری دسته بندی می شود، گفت: تعادل در استفاده از گروه های غذایی، الفبای سلامتی انسان از منظر قرآن به شمار می رود که از نظر علمی نیز به اثبات رسیده است.
کمبود ویتامین B12و کمبود آهن نتیجه گیاه خواری
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گیاهخواری را شامل مصرف بیشتر میوه ها و نباتات ذکر و تصریح کرد: این رژیم به دلیل کوتاه بودن روده انسان و همچنین عدم برآورده شدن احتیاجات پروتئینی، کامل نیست.
وی، با بیان اینکه فرد مصرف کننده در نهایت دچار کمبود ویتامین B12و کمبود آهن در بدن می شود، ادامه داد: رژیم های یکطرفه عواقب جبران ناپذیری را برای انسان به بار می آورد.
کمبود ویتامین B,C عوارض گوشتخواری
دکتر چهرزاد، با بیان اینکه در رژیم گوشتخواری، به دلیل مصرف بالای گوشت مصرف دیگر مواد کاهش می یابد و فرد دچار یبوست می شود، ادامه داد: فرد در نهایت با کمبود ویتامین Bو C در رژیم گوشتخواری مواجه می شود.
وی، خاطرنشان کرد: همچنین به دلیل بالا بودن پروتئین دریافتی و افزایش سوخت و ساز، اسید اوریک و اوره بیشتری در بدن تولید شده و افزایش کار کلیه ها و همچنین نقرس را به دنبال دارد.
تعادل در خوردن غذاهای حلال، رمز سلامتی پایدار
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه همه چیز خواری که شامل غذاهای مناسب و حلال است در قرآن توصیه شده است، افزود: علم نوین تغذیه نیز بر این یافته تاکید دارد.
وی، با اشاره به اینکه به دلیل وجود فیبر در برنامه غذایی متعادل، جذب قندها و چربی تعدیل شده و از افزایش قند خون جلوگیری می کند، ادامه داد: کاهش بیماری های قلبی عروقی و دفع صفرا از دیگر فواید تغذیه مناسب است.
چهرزاد، توجه به غذاها از نظر بهداشتی بودن و سلامتی را ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: استفاده از فرامین الهی در تغذیه می تواند راهکاری اساسی در جهت پیشگیری از بیماری های جسمی و روحی باشد.
پایان پیام/
نظر شما