محقق: در ارتباط جوانان با افراد برجسته کشور نقص داریم

نسل جوان بنابر آمارها و مستندات، الگوهای خود را از اشخاص نامناسبی در خارج از کشور انتخاب می‌کنند، چرا که دانشمندان و فرهیختگان داخل کشور به‌ آنها معرفی نمی‌شوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره تنی چند از نام آوران و مفاخر فرهنگی و هنری کشور که سال گذشته رخ در نقاب خاک کشیدند، عصر روز گذشته، 26 تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد. در این مراسم همچنین «حمید شاه‌آبادی» معاون هنری وزیر ارشاد، «حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد ادبی» رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، «مسعود زریبافان مدیر بنیاد شهید و ایثارگران» و خانواده‌های 10 چهره مذکور در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی حضور داشتند.


در این مراسم که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی از مسوولان فرهنگی کشور و اهالی قلم و اندیشه برپا ‌شد، از مقام اندیشمدان فقید آیت‌الله شیخ محمد شاه‌آبادی، آیت‌الله عباسعلی عمید زنجانی، آیت‌الله عبدالله نورانی، آیت‌الله محمد صادقی تهرانی، حجت‌الاسلام علی ابوالحسنی(منذر)، سردار شهید حسن تهرانی‌مقدم، شهید مصطفی احمدی روشن، جلال ذوالفنون، دکتر سیمین دانشور و دکتر پرویز رجبی فقیدی‌اند تجلیل و یاد و خاطره آنها گرامی داشته شد.

 

محقق: در ارتباط جوانان با افراد برجسته در کشور نقص داریم
«مهدی محقق» پژوهشگر ادبیات و عضو هیئت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، ضمن تکریم این گونه مراسم، گفت: برپایی چنین مجالس تکریم و تعظیم، بسیار مفید است، چون نسل جوان باید بزرگان خود را بشناسند و الگوی خود قرار دهند.


وی با اشاره به اینکه از سال 1355 متوجه نقیصه ای در قطع ارتباط نسل جوان کشور با افراد برجسته بودم، بیان کرد: نسل جوان بنابر آمارها و مستندات، الگوهای خود را از اشخاص نامناسبی در خارج از کشور انتخاب می‌کنند، چرا که دانشمندان و فرهیختگان داخل کشور به‌ آنها معرفی نمی‌شوند.


محقق به برپایی مراسم بزرگداشتی برای استاد جلال‌الدین همایی در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران اشاره و خاطرنشان کرد: به یاد دارم در آن زمان، ایشان بعد از حدود 5 سال بازنشستگی، تازه از منزل بیرون آمد و قدم به تالار گذاشت. وقتی وارد مجلس شد باور نداشت که این جمعیت برای او گرد هم آمد‌ه باشند. مرتب دعا می‌ کرد و می ‌گفت: خدا خیرتان بدهد! خدا عمرتان بدهد! بعد از گرامیداشت‌هایی که برای استاد همایی، سید محمدتقی مدرسی یا احمد آرام برگزار شد، همیشه آرزو می ‌کردم فرصتی پیش بیاید تا چنین کارهایی را ادامه بدهیم. خوشبختانه با این که اهل اداره و مدیریت نبودم، 10 سال در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، اداره چنین برنامه‌هایی به عهده من گذاشته شد. تنها دلخوشی‌ من هم همین بود که هر ماه برای بزرگی مراسم بزرگداشت برگزار کنم که مجموعا برای 106 چهره فرهنگی کشور، گرامیداشت برگزار شد.

 


بر اساس این گزارش، حجت‌الاسلام ادبی در ابتدای این مراسم در سخنانی کوتاه با تاکید بر جایگاه شخصیت هایی که سال پیش نقاب ظاهر در رخ خاک کشیدند و موضوع اصلی این مراسم، گفت: بزرگان زیادی در سال 90 از میان ما رفتند، اما برای برگزاری این مراسم، تعداد 10 نفر از آن‌ها را برگزیدیم تا تلاش و تاثیرگذاری‌شان را تقدیر کنیم. شاید شاخصه اصلی این شخصیت ها، ندیدن خود و فراتر از خود رفتن بود. امیدواریم مجالسی از این دست تداوم یابد تا نسل جوان کشور با مفاخر خود بیشتر آشنا شوند.

 

شاه‌آبادی: برنامه‌هایمان را به صورت جدی برای زنده نگاه داشتن مفاخر ارزیابی کنیم
«حمید شاه آبادی» معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که یکی از حاضران در این مراسم بود، ضمن تقدیر از برگزاری این برنامه، بیان کرد: از زمانی که آقای ادبی وارد مجموعه انجمن آثار و مفاخر شد، چند کار خوب را که پیشینیان انجمن انجام می‌دادند، ادامه داد. یکی از این اقدامات، برگزاری بزرگداشت‌ هایی برای چهره‌های برجسته کشور بود.


وی به مولفه هایی که کشور ما را دارای ظرفیت های علمی برجسته کرده، اشاره کرد و گفت: با مفاخری در کشور روبرو هستیم که هر کدام چون ستاره ‌ای می ‌درخشند و اگر بخواهیم به صورتی واقعی پاسداشت این نعمات الهی را به جا بیاوریم، باید برنامه‌های خودمان را به صورت جدی برای بزرگداشت و زنده نگاه داشتن نام‌ آنها، ارزیابی کنیم.


شاه آبادی با بیان اینکه حوزه علمیه قم دارای جایگاه برتر علمی جهان تشیع است، اظهار کرد: امروز با وجود پیشرفت ‌های تکنولوژیک، قدم‌های بسیاری برداشته شده، اما آنهایی که راهکارهای تکنیکی طی کرده ‌اند، معطل مانده ‌اند و راه‌حل ‌های مورد نیازشان از قلب جهان تشیع یعنی حوزه علمیه قم برمی ‌آید. این اتفاقی که در ایران افتاده، اتفاقی نیست، بلکه امروز ما صاحب بیشترین مفاخر فرهنگی هستیم و بیشترین تولیدات فرهنگی را داریم و تعداد زیادی چهره نامدار و ماندگار در کشورمان زندگی می‌کنند.

 

اشاره معاون هنری به ناشناخته ماندن استاد عرفان امام (ره)
معاون امور هنری ارشاد با تاکید بر اینکه امروز بحران معنویت جهان را فرا گرفته است، توضیح داد: راهکار رهایی از این بحران، ارائه افکار و آرای مفاخر فرهنگی ما است. دلیل ناشناخته ماندن آیت‌الله شاه آبادی بزرگ که استاد عرفان امام خمینی(ره) بود، این است که با وجود بیش از 50 تالیف، متجاوز از 2 یا 3 عنوان از تالیفاتش، چیزی به دست ما نرسیده است. خوشحالیم که آیت الله محمد شاه آبادی فرزند ایشان، تالیفاتی دارد که حاصل کلاس ‌های تدریسش است و مفاهیم مورد نظر آیت‌ الله شاه آبادی بزرگ را در خود دارد. آثار بسیاری از بزرگان ما مغفول مانده که باید آن‌‌ها را در آثار آیت الله محمد شاه آبادی دید و شرح و بسطش را خواند.

 

پایان پیام/

کد خبر 152607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha