سفر صالحی به امارات در دستور کار کمیسیون امنیت ملی نیست

معاون وزیر خارجه کشورمان با اشاره به حضور وزیر امور خارجه در جلسه سه شنبه مجلس شورای اسلامی گفت: سفر علی‌اکبر صالحی به امارات متحده عربی در دستور کار کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار ندارد.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه در گفت‌وگو با برخی از خبرنگاران در حاشیه کمیسیون مشترک ایران و ترکمنستان اظهار داشت: علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه کشورمان سه‌شنبه هفته آینده بنا به دعوت کمیسیون امنیت ملی مجلس به منظور بحث و بررسی و پاسخگویی به سؤالات نمایندگان پیرامون آخرین تحولات در سیاست خارجی به این کمیسیون خواهد رفت، اما سفر وی به امارات، موضوع سؤال و یا نقد و انتقاد هیچ یک از نمایندگان مجلس نیست.

وی افزود: راهبرد دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران براساس اصول سوم و یکصد و پنجاه دوم قانون اساسی گسترش روابط صلح‌آمیز متقابل با کلیه دولت‌های غیر محارب از جمله با کلیه کشورهای همسایه است. ما حسن همجواری و برادری با کلیه کشورهای همسایه از جمله دولت امارات متحده عربی را در راستای تعمیق صلح، ثبات، توسعه و رفاه ملت‌های منطقه ارزیابی می‌کنیم.

قشقاوی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران پیرامون برخی از جوسازی‌های اخیر در برخورد با اتباع افغان در ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول 32 سال اخیر میزبان شایسته و سخاوتمند اتباع مهاجر افغان بوده، تعداد فراوانی از آنان از مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند و تحت پوشش خدمات گسترده بیمه‌ای، رفاهی و بهداشتی در ایران قرار گرفته‌اند و به خاطر همکاری و هماهنگی شایسته دولت و سفارت افغانستان در تهران، طرح ساماندهی اتباع افغان به سرانجام مطلوب رسید و اجرای این طرح به نفع هر دو دولت و ملت ایران و افغانستان است.

معاون وزیر خارجه تأکید کرد: جالب این است که در حالی که سفارت افغانستان در تهران در منظر ده‌ها تن از مدعوین و اصحاب رسانه جلسه تقدیر و تشکر به ویژه از وزارتخانه‌های کشور و خارجه جمهوری اسلامی ایران در این خصوص برگزار می‌کند، برخی در داخل و خارج از افغانستان سخن از بدرفتاری یا اعمال تبعیض نسبت به مهاجران افغان در ایران را مطرح می‌کنند که البته ایجاد اختلاف و شکاف بین شاخه‌هایی که ریشه در یک واقعیت فرهنگی و تمدنی در طول تاریخ دارند، تلاش عبث و بی‌نتیجه‌ای است.

وی خاطرنشان کرد: همه کشورهای فارسی‌ زبان اعم از تاجیکستان، افغانستان و حتی کشورهای شبه قاره هند، آسیای مرکزی و قفقاز و آسیای صغیر فرزندان حوزه تمدنی مشترک و یکسانی هستند، تمدن و فرهنگی که ضد تبعیض و خصومت بوده و ریشه در معارف الهی و انسانی مشترک دارد.

معاون وزیر امور خارجه همچنین آماری در اختیار خبرنگاران قرار داد و گفت: ایران دومین کشور پناهنده و مهاجر پذیر در سطح جهان است که اکثرا افغان هستند. در طول سه دهه گذشته بیش از 670 هزار نفر از افراد بزرگسال افغان از طریق شرکت در نهضت سوادآموزی، از نعمت سواد برخوردار شدند. در 30 سال گذشته (از سال 60) نرخ سواد در بین افغان‌ها فقط 6 درصد بوده است اما هم اینک به برکت مهمان‌نوازی شایسته ایرانیان، این نرخ به بالاتر از 70 درصد رسیده است. فقط در سال تحصیلی 90-89 حدود 283 هزار دانش آموز افغان تحت پوشش آموزشی در مدارس مختلف ایران قرار گرفتند، نرخ 6 درصدی 30 سال پیش هم اینک به بیش از 40 درصد رسیده است و هزینه آموزشی آنان در کشور سالیانه بالغ بر 2400 میلیارد ریال می‌باشد.

به گفته وی، بیش از 11 هزار دانشجوی افغان هم اینک در دانشگاه‌های سراسر کشور مشغول تحصیل می‌باشند که پرداخت متوسط سرانه دانشجویی آنان بالغ بر 100 میلیارد ریال می‌باشد. پرداخت سرانه بهداشت سالانه هر نفر 150 هزار ریال و برای سه میلیون افغان 450 هزار میلیارد ریال می‌باشد.

وی افزود: علی‌رغم وجود مشکل بیکاری در کشور برای جوانان ایرانی، هم‌اینک بیش از یک میلیون و ششصد هزار فرصت شغلی در اختیار مهاجران افغان قرار دارد.
پایان پیام/

کد خبر 152454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha