به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، موسی صابری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی امروز (26 تیر) در نشست مطبوعاتی گفت: این استان دارای 433 هزار هکتار جنگل است که 200 قرقبان نیاز دارد و این در حالی است که تنها 76 قرقبان از جنگل های استان حفاظت می کنند.
وی کمبود نیروی انسانی را یکی از مشکلات اساسی حوزه حفاظت از منابع طبیعی این استان عنوان کرد و افزود: نبود نیروی متخصص نیز از دیگر مشکلات است.
صابری کمبود امکانات و تجهیزات و نبود آموزش های لازم در زمینه اطفای حریق را از دیگر مشکلات این اداره کل عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در سال 89، 497 هکتار از جنگل ها و مراتع این استان دچار آتش سوزی شد، گفت: 93 هکتار از جنگل ها و مراتع این استان در سال گذشته نیز در آتش سوخت که نسبت به سال 89، 92 درصد کاهش یافت که بیشتر در منطقه محیط زیست بوده است.
صابری میزان خسارات در سال گذشته را یک میلیارد و 820 میلیون ریال ذکر کرد.
وی علت آتش سوزی را عامل طبیعی و انسانی عنوان کرد و افزود: 80 درصد حریق این استان سطحی، 10 درصد تنه ای و 10 درصد نیز تاجی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: سال گذشته پنج میلیارد ریال اعتبار برای حفاظت و حمایت جنگل و مرتع اختصاص یافت که این میزان اعتبار نیز جوابگو نیست.
این مسوول در بخش دیگری از سخنانش گفت: سالانه 130 هزار تن علوفه از عرصه های منابع طبیعی این استان تولید می شود که علاوه بر ارزش اقتصادی آن از خاک نیز حفاظت می کند.
صابری بیان کرد: گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 433 هزار هکتار جنگل است.
پایان پیام/
نظر شما