به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «وهابیت و توسل» از سلسله مباحث وهابیت شناسی یکی از موارد اختلاف میان وهابیان و سایر مسلمانان که موضوع توسل است را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
وهابیان توسل به اولیای الهی یا به تعبیری، وسیله قرار دادن آنان نزد خداوند متعال را جایز نمیدانند، اما عموم مسلمانان نه تنها آن را جایز میشمارند، بلکه در طول تاریخ به آن عمل کردهاند؛ توسل انواع و اقسامی دارد که نزد عموم مسلمانان برخی از آنها صحیح و بعضی باطل و دستهای دیگر مورد اختلاف است.
کتاب وهابیت و توسل در بخشهای «مباحث تمهیدی»، «انواع توسل»، «فتاوی وهابیان در موضوع توسل»، «توسل از دیدگاه علمای اهل سنت»، «توسل به ارواح از دیدگاه قرآن»، «توسل به ارواح اولیا در روایات اهل بیت علیهم السلام و اهل سنت»، «توسل صحابه و تابعین و امامان اهل سنت به پیامبر صلی الله و علیه و آله» و «توسل اندیشمندان اهل سنت به اولیا» تدوین شده است.
در بخشی از این اثر که معنا و مفهوم توسل در لغت، اصطلاح و شریعت تبیین شده، آمده است: توسل در حقیقت امری است که انسان گرفتار به جهت دفع گرفتاری یا جلب منفعت به آن پناه میبرد، و گویا بازگشت به فطرت خدایی است که انسان بر آن خلق شده است؛ زیرا انسان در فطرت رجوع به اسباب دارد.
علمای اهل سنت معتقد به فقهی بودن مسأله توسل هستند و آن را جزیی از مسائل اعتقادی نمیدانند، محمد سعید ممدوح از محدثان معاصر اهل سنت مینویسد: توسل از موضوعات فرعی است؛ زیرا حقیقت آن گرفتن وسیله است، یعنی چیزی که سبب تقرب به خداوند متعال شود.
این اثر با اشاره به روایات اهل بیت در توسل به اولیای الهی آورده است: «امام صادق علیهالسلام فرمود که هرگاه به نماز ایستادی بگو بار خدایا! همانا محمد را پیش روی حوائجم قرار میدهم و به توسط او به تو روی میکنم، پس مرا به توسط او در دنیا و آخرت آبرومند و از مقربان درگاهت قرارده، نمازم را به واسطه او مقبول و گناهم را به وسیله او آمرزیده و دعایم را به آبروی او مورد اجابت گردان که همانا تو بخشنده و مهربانی.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، شیخ جعفر کاشف الغطا میگوید:«همانا کسی که به بزرگی از قرآن یا پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله یا عبد صالح یا مکان شریف یا غیر آنها به سوی خدا توسل جسته اشکالی ندارد، بلکه کاری کرده که بهتر و برتر است.»
کتاب وهابیت و توسل از سلسله مباحث وهابیت شناسی اثر علی اصغر رضوانی در قطع رقعی، شمارگان 1000 نسخه، 288 صفحه و به قیمت سه هزار تومان از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما