به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا شیدفر، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمل در ستاد پشتیبانی طرح هجرت 3 بنای مسجد جامع آمل را متعلق به 144 هجری قمری دانست و از آغاز بازسازی بنای این مسجد خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در امور مرمتی میتوانیم از دانشجویان و دانشآموزان طرحهای هجرت 3 نیز استفاده کنیم، یادآور شد: این طرحها برای این قشر تجربه کاری موفقی است.
شیدفر با تاکید بر اینکه این طرحها زمینه خوبی برای آموزش نگهداری بناهای تاریخی و مرمتی است، از آمادگی این دستگاه برای جذب نیروی انسانی بسیج سازندگی خبر داد.
گفتنی است، مسجد جامع آمل مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار است و در آمل، راسته بازار، مسجد جامع آمل واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۶۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
از مساجد جامع قدیمی ایرانی است که طبق منابع ذکر شده از سال ۱۱۰۶ به دستور شاه سلطان حسین صفوی ساخته شده و بعد از گذر از زلزله و آتشسوزی کماکان پابرجاست.
یگانه کتیبه تاریخ دار بنا سنگ نبشته ای است در دهلیز مسجد، حاوی فرمانی از شاه سلطان حسین صفوی، مورخ به ۱۱۰۶ (ستوده, ۱۳۶۶).
چنان که گذشت، قدمت این مسجد به قرون اولیه هجری قمری می رسد، ولی بنا در طی زمان دچار تغییرات فراوانی شده است. این بنا یک بار در اثر زلزله تخریب و در سال ۱۲۲ به دست آقا علی اشرف مشایی و حاجی گرشاسب بازسازی شد. (رابینو, ۱۳۶۵) در سال ۱۳۳۵، مسجد طعمه حریق شد و بار دیگر متولیان آن را مرمت کردند. در سال های اخیر، شبستان جنوبی بنا را تخریب و شبستان دیگری با سازه فلزی بجای آن احداث کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما