فقر فرهنگی در سکونتگاه های غیر رسمی کمتر از فقر اقتصادی نیست

قائم مقام وزیر و رییس مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: فقر فرهنگی در سکونتگاه های غیر رسمی کمتر از فقر اقتصادی نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علیرضا افشار، قائم مقام وزیر و رییس مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور شب گذشته (25 تیر) در کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی خراسان رضوی اظهار کرد: کمیته‌های استانی در استان های کشور نسبت به پیگیری مسائل سکونتگاه‌های غیر رسمی در سه حوزه انتظامی، امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی، بهداشتی تلاش داشته باشند.


وی خواستار توجه اساسی مسئولان به رفع مشکلات سکونتگاه های غیر رسمی شد و اظهارداشت: رفع تنگناها و مسائل سکونتگاه های غیر رسمی نیازمند اهتمام و عزم جدی مسئولان در حوزه های مختلف است.

 

قائم‌مقام وزیر کشور با بیان اینکه علی رغم تلاش های دولت در جهت توانمندسازی حاشیه نشینان به دلیل نبود ساماندهی مهاجرت، شاهد رشد سکونتگاه‌های غیر رسمی در حاشیه شهرهای بزرگ هستیم، اذعان داشت: باید برای هر کدام از سکونتگاه های غیر رسمی شناسنامه تهیه و یک گروهی متشکل از مسئولان ذیربط بخش های گوناگون به طور سازمان یافته و منسجم برای رفع مسائل و مشکلات این مناطق اقدام کنند.


وی مهمترین دلایل گسترش سکونتگاه های غیر رسمی در کشور را افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها، از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و نبود یک ساز و کار و ساماندهی مشخص برای اینگونه مهاجرت ها طی سنوات گذشته دانست.


افشار از ایجاد و راه اندازی مرکز ملی مطالعات ساماندهی مهاجرت در کشور خبر داد و افزود: هدف از ایجاد مرکز ملی مطالعات ساماندهی مهاجرت آسیب شناسی روند مهاجرت ها است.


وی خاطر نشان ساخت: کنترل مهاجرت و اطلاع از جابجایی جمعیت در نقاط شهری و روستایی بسیار مهم و از مولفه های بسیار لازم برای برنامه ریزی ها در این مناطق است.


قائم مقام وزیر کشور گفت: علیرغم اینکه دولت با ویژگی مهم رسیدگی به مناطق محروم و ارایه خدمات لازم به مردم این مناطق شرایط و فضای آنها را متحول کرده ولی باز هم با افزایش معضل سکونتگاه های غیر رسمی مواجه هستیم.


وی با بیان اینکه تاکنون تنها در 10 درصد سکونتگاه های غیر رسمی کشور مطالعات لازم انجام شده و باید با همت مسئولان و دست اندرکاران مربوطه توجه اساسی به این مهم شود، اظهار داشت: فقر فرهنگی در سکونتگاه های غیر رسمی کمتر از فقر اقتصادی آنها نیست.


افشار در ادامه خواستار جمع آوری مستمر اراذل و اوباش و معتادین پر خطر، مقابله با باندها و جرائم سازمان یافته و مجرمین حرفه ای و سابقه دار در سکونتگاه های غیر رسمی شد و افزود: در کنار توجه به ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی باید نسبت به برطرف سازی مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و امنیتی این مناطق توجه و برنامه ریزی داشته باشیم.


وی با اشاره به مشکلات سکونتگاه های غیر رسمی از نظر قرار داشتن در حاشیه شهرها، بافت های فرسوده، اجتماع اراذل و اوباش و غیره گفت: ساماندهی سکونتگاه ها ی غیر رسمی موجب کاهش آسیب ها و جرائم در جامعه می شود.


افشار اظهار داشت: مشکلات و آسیب های سکونتگاه های غیر رسمی، آسیب پذیری سایر نقاط شهرها و از جمله شهرهای بزرگ را افزایش می دهد و توجه به رفع مشکلات آنها موجب کاهش تنگناهای فرهنگی و اجتماعی سایر نقاط شهرها می شود.

 

رییس مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با اشاره به این مطلب که متاسفانه ساز و کار مناسبی برای رصد جابجایی جمعیت در کشور وجود ندارد، گفت: تنها اقدام در این خصوص صدور کارت های ملی مردم و درج کد پستی مناطق مختلف در این کارت ها است.


پایان پیام/
 

کد خبر 152136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha