برخی از تسهیلات اعطایی بانک ها در محل واقعی هزینه نمی شود

بازرس کل استان قزوین از نظارت بر عملکرد بانک ها در اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی خبر داد و گفت: متأسفانه بعضی از تسهیلات به واسطه برخی ملاحظات کاری در محل واقعی خود صرف نمی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد حسین یزدان پناه بازرس کل استان قزوین بیان کرد: سازمان بازرسی به عنوان ارگان عالیه نظارتی نظام در تلاش است تا با آسیب شناسی، تعامل و ارتباط تنگاتنگ با دستگاه های اجرایی ذی ربط، راهکارهای تحقق حمایت از تولید ملی را احصاء و موانع پیش روی سرمایه گذاران را مرتفع کند.
 

وی ادامه داد: تحقق فرامین مقام معظم رهبری در راستای حمایت از تولید ملی، سرمایه و کار ایرانی در گرو اراده و اتحاد ملی، برنامه ریزی مناسب و حضور یکپارچه و در صحنه همه اقشار جامعه است.
 

بازرس کل استان قزوین افزود: منافع سرمایه گذاری پاک به مردم و کشور برمی گردد و تأمین امنیت و تشویق سرمایه گذاران به عنوان سربازان و تلاشگران جبهه اقتصادی امری ضروری است از این رو باید همه دستگاه های اجرایی به ویژه دستگاه نظارتی با توجه به مأموریت ها و وظایفی که دارند، گام های اساسی در این زمینه بردارند و اقداماتشان از حالت شعاری خارج و جنبه کاربردی و عملیاتی پیدا کند.
 

وی تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی به واسطه واردات بی رویه کالاهای خارجی منفعتی ندارند و برخی نیز در شرایط فعلی به دلیل ساختار نامناسب و به روز نبودن، امکان رقابت با تولیدات خارجی را ندارند.
 

یزدان پناه یادآور شد: باید شرایط فراهم شود تا ضمن تغییر ساختار این واحدهای تولیدی از واردات بی رویه کالاهای خارجی نیز جلوگیری شود و انگیزه لازم برای سرمایه گذاران فراهم شود.
 

وی در ادامه در خصوص تزریق نقدینگی به واحدهای تولیدی و صنعتی توضیح داد: تزریق نقدینگی و اعطای تسهیلات بانکی باید هدفمند باشد و واحدها از شرایط لازم و ساختار مناسبی برخوردار باشند تا مشکلاتشان افزایش نیابد.
 

بازرس کل استان قزوین اعلام کرد: تسهیلات اعطایی باید در چرخه تولید صرف شود و به همین منظور در سال جاری نظارت برعملکرد بانک ها در زمینه تسهیلاتی که به واحدهای تولیدی و صنعتی می دهند در دستور کار سازمان بازرسی و ادارات کل استانی قرار دارد.
 

وی یادآور شد: همچنین با آسیب شناسی که کارشناسان و بازرسان در این زمینه به عمل آورده اند، مشخص شده که متولیان بعضی از واحدهای تولیدی اهلیت و شرایط لازم برای دریافت این تسهیلات را نداشته اند و علاوه بر آن نه تنها این تسهیلات در جای خودش صرف نشده بلکه متأسفانه به واسطه سود مضاعف در مصارف خارج از شبکه تولید و یا حوزه زمین و مسکن هزینه شده است.
 

یزدان پناه گفت: به تازگی با استقرار بازرسان گروه اقتصادی و زیربنایی اداره کل بازرسی در یکی از بانک های استان مشاهده شد که از 50 درصد تسهیلاتی که به یک واحد تولیدی واگذار شده نصف آن نیز در مسیر واقعی خود هزینه نشده است و علاوه بر آن 50 درصد دیگر نیز در حال پرداخت بوده که بازرسان ضمن حضور در بانک مذکور از ادامه پرداخت جلوگیری کردند تا تشریفات و اقدامات قانونی لازم انجام شود .
 

وی تأکید کرد: اگر ثابت شود مسئولان بانک در این زمینه کوتاهی و یا دخالت داشته اند برخورد قانونی لازم و حتی معرفی به مراجع ذی صلاح برای صدور رأی صورت خواهد گرفت و متأسفانه بعضی از تسهیلات به واسطه برخی ملاحظات کاری، توصیه ها و مسامحه کاری در محل واقعی خود صرف نمی شود.
 

بازرس کل استان قزوین با اشاره به فعالیت دفتر حمایت از تولید و سرمایه گذاری سازمان بازرسی افزود: این دفتر با هدف حمایت و پشتیبانی از سرمایه گذاری تشکیل شده و در سطح استان نیز در دستگاه قضایی فعالیت خود را آغاز کرده است؛ البته توسط شورای دستگاه نظارتی نیز برای حمایت از سرمایه گذاران تدابیری اتخاذ شده است.
 

وی تصریح کرد: برگزاری کمیسیون های تخصصی وهم اندیشی با رؤسای امور شعب بانک ها از دیگر برنامه های اداره کل بازرسی استان در سال جاری بوده که طی آن آسیب ها و چالش های مربوط به فرآیند ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی و راهکارهای حمایتی شبکه بانکی از تولید کنندگان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.
 

یزدان پناه گفت: جهت گیری مأموریت سازمان بازرسی در ارتباط با دستگاه های اجرایی، نظارت بر حُسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین و مقررات است و در سال جاری به طور ویژه نظارت بر عملکرد دستگاه هایی که متولی بخش کارفرما و کارگر هستند در دستور کار کارشناسان و بازرسان قرار دارد.
 

وی یادآور شد: دستگاه های متولی باید وظیفه خود را در راستای حمایت از سرمایه گذاری و تولید ملی به طور کامل و دقیق انجام دهند و در غیر این صورت ما بر اساس رسالتی که داریم سوء عملکرد دستگاه ها را مورد بررسی و پیگرد قرار داده و در اختیار مراجع قضایی قرار می دهیم.
 

بازرس کل استان قزوین توضیح داد: حمایت از سرمایه کارفرما به معنای واقعی و حمایت از کارگر طبق قانون مورد توجه جدی مسئولان است ولی متأسفانه در برخی موارد با قوانین، دستورالعمل ها و آئین نامه هایی روبرو هستیم که کارآیی لازم را در حال حاضر ندارند و مشکلاتی را موجب می شوند.
 

وی با اشاره به تفاهم نامه سازمان بازرسی کل کشور با مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه سازمان بازرسی تفاهم نامه ای را در زمینه تنقیح قوانین با مجلس شورای اسلامی منعقد کرده که به واسطه آن در قوانین مشابه، موازی، زائد، ناسخ و منسوخ و متروک به خصوص در حوزه قوانین کار تنقیح و اصلاحات لازم صورت می گیرد.
 

یزدان پناه اعلام کرد: یکی از موانع جدی پیش روی سرمایه گذار وجود بروکراسی و تشریفات زائدی است که در نظام اداری ما وجود دارد؛ بروکراسی در هر نظامی با هدف تسهیلات امور دولت و مردم است ولی باید اعتراف کنیم که تشریفات فعلی در بعضی از دستگاه های اجرایی نه تنها موجبات تسهیل در امور را فراهم نکرده بلکه موانع جدی ایجاد کرده و در حقیقت نقض غرض اتفاق افتاده است.
 

به گزارش روابط عمومی اداره کل بازرسی استان قزوین، وی حذف بوروکراسی و تشریفات زائد را در راستای حمایت از تولید ملی ضروری دانست و اظهار داشت: یکی از مبادی ورودی فساد به دستگاه های اجرایی همین تشریفاتی است که فرآیند ها را آنقدر طولانی و پیچیده کرده که وقتی ارباب رجوع به دستگاه مراجعه می کند کارش انجام نمی شود و این سرآغازی برای بُروز تخلفاتی از قبیل فساد، ارتشاء، پارتی بازی و توصیه است.
 

بازرس کل استان قزوین با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در مصرف کالای داخلی گفت: باید تلاش کرد تا این باور در بین مردم ایجاد شود که تولیدات داخلی به لحاظ کیفیت در حد قابل قبول و مطلوبی هستند و در این صورت است که شعار حمایت از تولید ملی تحقق واقعی و عینی پیدا می کند و مردم انگیزه و رغبت کمتری به خرید محصولات خارجی خواهند داشت.
 

پایان پیام/

کد خبر 152127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha