به گزارش خبرگزاری شبستان، معاون نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اعلام این خبر گفت: متوسط مصرف بنزین کشور در سال 85 روزانه حدود 73 میلیون لیتر در روز بود و حدود 7.5 میلیون دستگاه خودرو نیز در کشور تردد می کرد، در حالی که در سال 91 با تردد بیش از 14 میلیون خودرو در کشور، میانگین روزانه مصرف بنزین کشور به 60 میلیون لیتر رسیده است.
امیررضا رجبی با اشاره به این که طرحهای جایگزینی گازطبیعی فشرده شده (سیانجی) با بنزین، طرح سهمیهبندی بنزین و کارت هوشمند سوخت و نیز از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در کشور از جمله طرحهایی بود که به منظور کاهش مصرف سرانه بنزین و کاهش آلودگیهای زیست محیطی ناشی از مصرف بالای سوخت در کشور اجرایی شد و خوشبختانه دولت در تحقق اهداف این طرحها موفق بوده است.
وی با اشاره به این که طرح خروج حدود یک میلیون و 200 هزار خودروی فرسوده از ناوگان حمل و نقل عمومی کشور در 5 سال گذشته، به تنهایی میانگین روزانه مصرف بنزین را حدود 3.4 میلیون لیتر در کشور کاهش داده است، گفت: با اجرای ادامه طرحهای نوسازی ناوگان حمل و نقل فرسوده کشور این میزان بازهم افزایش خواهد یافت.
رجبی با تاکید بر این که در سالهای گذشته خیلی عظیمی از خودروهای فرسوده به دلیل عدم مدیریت مصرف و قیمت پایین سوخت در کشور تردد میکرد، افزود: بر پایه بررسیها و محاسباتی که در ابتدای برنامهریزی اجرای طرحهای خروج خودروهای فرسوده در کشور انجام شد، یک خودروی فرسوده به میزان 50 درصد بیشتر از یک خودروی نو مصرف سوخت دارد و خروج آن از ناوگان حمل و نقل عمومی به همین میزان در مصرف سوخت کشور صرفهجویی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: متولیان بهینه سازی مصرف سوخت کشور و صنعت نفت می توانند یک طرح عملیاتی برای حمایت از خروج خودروهای فرسوده باقیمانده اجرایی کنند و شاهد بازگشت سرمایه قابل توجه آن در کوتاه مدت باشند.
رجبی کاهش آلودگی های زیست محیطی، احتراق بهتر موتور خودروها و کاهش موارد فوتی ناشی از تصادف و کاهش ترافیک موجود در شهرها را از دیگر دستاوردهای مستقیم و غیرمستقیم اجرای طرح خروج خودروهای فرسوده در کشور و طرحهای کاهش مصرف سرانه سوخت مصرف خواند.
با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها و پروژه کارت هوشمند سوخت و سهمیهبندی بنزین در کشور، مصرف بنزین کشور به نحو قابل ملاحظه ای کنترل شد و هم اکنون به طور میانگین به کمتر از 60 میلیون لیتر رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما