محمد قاسمی نژاد، سرپرست معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: کاشت سویا از تیر ماه آغاز و فصل برداشت این محصول از آبان ماه آغاز می شود.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت سویا در خوزستان 750 هکتار است، متوسط برداشت دانه روغنی سویا را در هر هکتار 2/5 تن ذکر کرد و با اشاره به مناطق عمده کشت سویا در استان، افزود: شهرستان های دزفول، شوش، شوشتر، اندیمشک و گتوند از مناطق عمده کشت سویا هستند.
قاسمی نژاد، میزان برداشت سویا را در سال گذشته 300 تن اعلام کرد و با بیان اینکه پیش بینی می شود در سال جاری یک هزار 800 تن سویا تولید شود، تصریح کرد: این محصول جهت فرآوری و استحصال روغن، تهیه دانه مرغی و خوراک دام و دامداری به کارخانجات سایر استان های دیگر فرستاده می شود.
وی به برنامه های این معاونت جهت توسعه کشت سویا اشاره کرد و ادامه داد: در این خصوص طرح احیا و توسعه زراعت سویا در راستای بهبود و تناوب زراعی استان، نیل به اهداف کشاورزی حفاظتی، تأمین روغن مورد نیاز کشور و تهیه خوراک دامداری ها در جهت تأمین پروتئین مورد نیاز جامعه تهیه و در حال اجرا می باشد.
سرپرست معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، خاطر نشان کرد: با بسترسازی و حل مسائل و مشکلات اجرایی و تحقیقاتی و آشنا کردن کارشناسان و کشاورزان با مسائل بهزراعی این محصول اقدام به توسعه محصول سویا خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح به عنوان پایلوت در شهرستان های شمالی در حال اجراست، سطح و تولید آن در مقایسه با استان های سویا خیز یعنی شمال کشور را اندک دانست و اضافه کرد: با توجه به اهمیت این محصول در کشاورزی حفاظتی، چرخه تناوب و سایر عوامل درصدد هستیم طبق برنامه ریزی انجام شده سطح را توسعه و به جایگاه واقعی استان نزدیک کنیم که در این راستا مسئولان و متولیان نیز باید در رابطه با صنایع تبدیلی آن گام بردارند.
پایان پیام/
نظر شما