هنرستان تعزيه راه اندازي مي شود

فرهنگي: دبير نخستين جشنواره تئاتر حقيقت از راه اندازي "هنرستان تعزيه" در کشور خبر داد و گفت: برکات زيادي از اين هنرستان بر خواهد خواست.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، علي موذني، دبير نخستين جشنواره تئاتر حقيقت پيش از ظهر امروز دوشنبه 24 آبان در نشست خبري با خبرنگاران با اشاره به اهداف جشنواره تئاتر حقيقت گفت: در سال هاي گذشته چندين جشنواره (جشنواره تئاتر رضوي، جشنواره آيين هاي عاشورايي و مهدوي) با رويکرد ديني در کشور برگزار شد، اين جشنواره ها در عمل موفق بودند، برگزاري اين جشنواره ها به علت بالا رفتن هزينه و انرژي اين انگيزه را در مسئولان به وجود آورد که جشنواره ها را در يکديگر ادغام و يکجا برگزار کنند.

وي افزود: قرار بر اين شد که در اين جشنواره علاوه بر ائمه، مفاهيم قرآني و شخصيت هاي ديني هم لحاظ شود که در يک جشنواره به همه نيازهاي که وجود دارد، پاسخ داده شود به همين خاطر نخستين جشنواره تئاتر حقيقت بوجود آمد.

وي همچنين خاطرنشان کرد: من در سه دوره داوري جشنواره ها دريغ مي خوردم از اينکه گروه هاي نمايشي چند ماه زحمت مي کشيدند و در يک هفته يا دو اجرا بيشتر نمي توانند داشته باشند يا حتي اجراي تئاتر يکديگر را نمي توانستند ببينند و در نتيجه حاصل کار ضعيف بود، اين بود که پيشنهاد دادم که اگر بتوانند زحماتي را که کشيدند در يک فضاي عمومي نمايش دهند کار خوبي خواهد بود.

دبير جشنواره حقيقت، با بيان اينکه گروه هاي شهرستاني علاوه بر اجرا در شهر خود در شهرهاي اطراف خود نيز مي توانند اجرا داشته باشند، گفت: در تهران هم چند گروه فعال هستند براي اينکه نمي توانيم همه سالن ها را به اين کار اختصاص دهيم، الان 5 نمايش آماده است که اجراي آنها از 28آبان شروع خواهد شد.

موذني در پاسخ به اين سئوال که آيا اجراي شهرستانها با تهران همزمان است و به چه شکلي است، گفت: در 12 استاني که برگزيده شدند، نمايش به ميزان نياز اجرا مي شود، البته در شهرستان ها ده اجرا کفايت مي کند، اگر نمايشي موفق بود تعداد اجرا مي تواند افزايش پيدا کند ضمن اينکه گروه هاي برگزيده در شهرهاي اطراف خود هم اگر امکانات باشد، اجرا دارند ولي گروه هاي شهرستاني امکان اجرا در تهران نخواهند داشت.

دبير نخستين جشنواره تئاتر حقيقت با بيان اينکه امسال را سال توليد چه در متن و نمايش ها نامگذاري کرده ايم، خاطرنشان کرد: سال آينده جشنواره اي از اجراها برگزار خواهد شد.

علي موذني در پاسخ به اين سئوال که جشنواره حقيقت امسال موضوعش تنها اسلام است و ديگر مذاهب نيستند آيا برنامه اي داريد که اين جشنواره محدود به اسلام نباشد، نيز گفت: رويکرد ما بر اساس برگزاري جشنواره هاي تئاتر رضوي، عاشورايي اين بود که چرا ساير ائمه نيز جشنواره اي به خودشان اختصاص ندهد، اساساً تجميع در جشنواره تئاتر حقيقت به خاطر 14 معصوم و قرآن بود، در قرآن همه اديان وجود دارد خود جشنواره حقيقت مخالفتي با ورود اديان ديگر از منظر قران ندارد. البته از طرفي مسايلي که در مورد اديان ديگر ممکن است ايجاد خدشه کند، يا اگر از لحاظ قرآني هم گروه هاي ما ايجاد شائبه نکند، زيرا اين جشنواره رويکردي صلح آميز دارد، اميدواريم در همين مضامين از منظر قرآن هاي سال آينده فضا بيشتر شود و اين مهم به نتيجه برسد.

وي در پاسخ به اين سئوال که چرا جشنواره تئاتر حقيقت بين المللي نيست، بيان کرد: رويکرد جشنواره ابتدا بين المللي بود و پيشنهادهايي هم از کشورهاي ارمنستان، انگليس، آذربايجان و ...داشتيم اما ما در روند روبه پيش جشنواره مي بينيم دعوت از گروه هاي خارجي هزينه و انرژي زيادي مي برد و آنچه از کشورهاي مذکور ديديم خيلي جالب توجه نبود.

وي در ادامه افزود: اگر ما بتوانيم به تعاملي برسيم و زماني باشد که قدم هاي محکم برداريم و از نظر موضوعي نيز استمرار داشته باشيم بايد به اين نتيجه برسيم که کشورهاي همجوار و خارجي با علاقه مندي به سمت ما حرکت کنند نه اينکه محدوديت ها باعث توقف آنها شود در سال آينده جشنواره بين المللي خواهد شد.

موذني همچنين يادآور شد: جشنواره حقيقت امسال غير رقابتي برگزار خواهد شد ولي سال آينده جشنواره اي خواهيم داشت که برگزيده دارد.

وي از چاپ چهار نمايش نامه جشنواره سينماي حقيقت خبر داد و گفت: در مرحله اول چهار نمايشنامه "سلمان پاک محمدي"،" اندلس تيغ برهنه" نوشته ابوالفضل و رمزيار" اين روبان سياه که در قاب دنياست" نوشته محمد مساوات و "حکايت دختري که قاب مغرب را دريد" از سوي انتشاارت نمايشي چاپ خواهد شد.

وي افزود: از ميان نمايشنامه هاي اجرايي تئاتر حقيقت در تهران يک اجرا در تالار مولوي و چهار اجرا در تئاتر شهر خواهد بود و اين جشنواره اختتاميه نخواهد داشت و تا پايان سال ادامه دارد.

در ادامه اين نشست مهدي حاجيان، مدير امور جشنواره هاي مرکز هنرهاي نمايشي درخصوص ميزان هزينه هاي گروه هاي نمايش و کمک هزينه به آنها گفت: کمک و حمايت ما حضور گروه هاي نمايشي در جشنواره است، همين که نمايشنامه اي به اجراي عمومي مي رود، حمايت شده است، حمايت ما فراتر از مادي است، براي اجراي صحنه اي 6 مبلغ ميليون تومان کمک مي شود که اين مبلغ براي شهرستانها فراتر از اين هم مي رود.

حاجيان در پاسخ اين سئوال که يکي از مشکلات تئاتر شهرستان ها نبود سالن مناسب است آيا جشنواره تئاتر حقيقت فقط براي اجرا آماده بوده است يا سالن هايي هم تجهيز کرده است، گفت: اين کار را اجازه بدهيد متوليان امر انجام دهند، ما فقط اجرا را حمايت مي کنيم، البته رسالتمان را انجام داده ايم، اينطوري نيست در اکثر استانها مشکل سالن داشته باشند با تامين 2 سالن مشکلي براي استانها ايجاد نمي شود.

وي افزود: اگر بتوانيم فعاليتمان را به صورت گسترده کنيم که در شهرستانها مدام نمايش اجرا شود طبعاً مسئولان را تشويق مي کنيم که به فکر سالن باشند، ما تلاش مي کنيم با صحبت با مسئولان و تشويق آنها اين اتفاقات نيفتاد، بستگي دارد اين نوع عملکرد چقدر به استقبال مردمي مي رسد.

در ادامه اين نشست عظيم موسوي، مسئول کميته نمايش در پاسخ به اين سئوال که آيا برنامه اي براي معرفي آيين هاي مذهبي ايراني به دنيا داريد، گفت: دغدغه ارايه فرهنگ ما به ساير کشورها خيلي کم است، من براي ثبت جهاني تعزيه در يونسکو که مسئولش هستيم نتوانسته ام بودجه کافي از ارشاد بگيريم، هفته آينده دستور کار يونسکو ثبت تعزيه ايراني است، بارها اتفاق افتاده است که تعزيه را به خارج برده ايم و اين يکي از دغدغه هاي اصلي جشنواره حقيقت ارايه فرهنگ ما به دنياست جشنواره در يک هفته که کارش تمام نمي شود و اين مهم بايد جزء دستور کار جشنواره باشد.

گفتني است، جشنواره‌ي تئاتر «حقيقت» شامل بخش‌هاي صحنه‌اي، شبيه‌خواني، نمايش‌هاي ميداني و آيين‌هاي نمايش، همچنين بخش توليد متون و نمايش‌نامه‌خواني است و از روز 28 آبان تا 4 آذر همزمان با تهران در 12 شهرستان برگزار مي شود.

پايان پيام/
 

کد خبر 1517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha