هفته گذشته یازدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان وزارت علوم در بخش خواهران وبرادران درشرایطی درشهرهای بیرجند وارومیه برگزار گردید که دکتر طالب پور ،سرپرست فدراسیون ورزش دانشجویی و متولی اصلی این مسابقات به جای حضور در مهمترین رویداد ورزشی دانشجویی کشور در مسافرت دوره ای همزمان با این المپیاد ورزشی در حال گردش در ایتالیا وبرزیل به سر می برد.
دکتر داود حومنیان در خصوص برگزاری المپیاد های ورزشی در دانشگاه های کشور به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت:برگزاری المپیادهای ورزشی از دومنظر قابل بررسی می باشند.ابعادفرهنگی از یک سو و ابعاد ورزشی المپیاد از سوی دیگر قابل ارزیابی می باشد.
وی گفت:برپایی المپیاد ورزشی از بعد فرهنگی در ادوار گذشته نشان داده است که تداوم چنین رویدادهایی همواره با آثارمطلوبی توام بوده است وبه نحوی پاسخگوی خلاء های فرهنگی موجود در دانشگاه های کشور بوده است و برگزاری چنین رویدادهایی به ارتقاء سطح کیفی وفرهنگی _ اجتماعی دانشجویان کمک کرده است؛اما در بعد ورزشی آثار مشهودی در ورزش دانشجویی نداشته است وهمواره جز هزینه برای دانشگاه ها خروجی دیگری نداشته است.
استادیار دانشگاه تهران در پاسخ به مسئولین برگزاری این المپیاد که گفته بودند؛دانشجویان برتر این المپیاد عازم یونیورسیاد خواهند شد. اظهار نمود: انتخاب دانشجویان برتر ورزشکار از طریق برگزاری چنین المپیادهایی در صورتی محقق می گرددکه همه دانشگاه ها از دانشجویان خود استفاده کنند،نه آنکه دانشگاه ها ی صاحب نفرات ملی پوش ازتمام ملی پوشان خود در چنین المپیادهایی استفاده کنند و دانشگاه های فاقد ملی پوش هم از دانشجویان خود در چنین المپیادهایی استفاده کنند.
تقابل بین ملی پوشان ودانشجویان در چنین المپیادهایی نه تنها منجر به انتخاب نفرات برتر نمی شودبلکه شکست توام با تحقیردانشجویان همواره باعث سرخوردگی آنان در چنین رویدادهای ورزشی خواهد شد.عدم توانایی رویارویی دانشجویان در مصاف با ملی پوشان یکی از نکات قابل تامل برگزاری چنین رویدادهایی است که اگر به آن توجه نشود با توجه به اختلاف سطح بین شرکت کنندگان در این رویدادها از کیفیت برگزاری آن نیز می کاهد.
دکتر حومنیان برگزاری المپیادهای ورزشی با هدف انتخاب دانشجویان برتر جهت اعزام به یونیورسیاد دانشجویان را شعاری برای رونق بخشیدن به این نوع المپیادها دانست ومتذکر شد که اگر مسئولین فدراسیون ورزش دانشجویی معتقد به این امربودند،امروز در سفر تفریحی در خارج از کشور نبودند.
یکی دیگر ازدلایل بی اثر بودن این المپیادها به عدم اعزام منتخبین این المپیادها به یونیورسیاد دانشجویان می توان اشاره کرد که همواره نفراتی به یونیورسیادها اعزام شده اندکه حتی در این المپیادها نیز شرکت نمی کنندودر آخرین لحظات ملی پوشان جایگزین دانشجویان می شوند.
عمق فاجعه در ورزش دانشجویی زمانی مشخص می گردد که حتی تیم های اعزامی به یونیورسیاد از بین تیم های حاضر در این المپیادها نیستند. اعزام تیم هایی نظیر گلف ؛دوچرخه سواری ؛وزنه برداری وتیراندازی و.... در یونیورسیاد گذشته حاکی از بی اهمیت بودن این رویداد ورزشی پرهزینه است که حتی دانشگاه های کشور نیز با توجه به عدم امکانات تمرینی به آن نمی پردازند و جزو رشته های برگزار شده در چنین المپیادهایی نیز نمی باشد.
دکتر حومنیان گفت اگر مسئولین فدراسیون ورزش دانشجویی بدون کوچکترین نظارتی بر عملکرد آنان در کمال خونسردی در خارج از کشورمشغول تفریح هستند،بدین جهت است که برگزاری چنین المپیادهایی صرفا جنبه داخلی وتوجیهی برای سرپوش گذاشتن برضعف های موجود در ورزش دانشجویی دارد و بحث یونیورسیاد هیچ ارتباطی با برگزاری المپیاد در داخل کشور ندارد.
پایان پیام/
نظر شما