طرح گفتمان های انتقادی دریچه های جدید را در تثبیت علم دینی می گشاید

عدم جسارت در طرح ایده های متعدد برای تایید یا نقد وضع موجود، چالشی جدی در روند توسعه علم دینی است، ایجاد گفتمان انتقادی نسبت به نظریات کنونی دریچه هایی جدیدی را در تثبیت این علوم می گشاید.

به گزارش خبرنگار شبستان، دومین جلسه از سلسله نشست‌های "جریان‌شناسی علم دینی"،صبح روز شنبه، 24 تیرماه در سالن خیام دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
در این نشست "سید محمدتقی موحد ابطحی"، دانشجوی دکترای فلسفه علم و تکنولوژی به سخنرانی پرداخت.


وی در آغاز سخن، به تلاش هایی که از آغاز انقلاب اسلامی جهت تحقق بخشی به محقق شدن (علم دینی) در فضای علمی کشور صورت گرفته بود، اشاره کرد و گفت: تعابیر مختلفی در آن دوران  از علوم موجود در دانشگاه ها ارائه می شد و هم و غم اساتید بر ایجاد علومی مبتنی بر مولفه های اسلامی بود نه سکولار.


موحد ابطحی در ادامه علت ناکام ماندن در نیل به تحقق علم دینی در سطح جامعه علمی ایران را در عوامل مختلفی از جمله "ایجاد حس نیاز به این علوم"، عدم جسارت در طرح ایده ها"،"مدیریت نیروی انسانی"،"چنددستگی در جامعه علمی" عنوان کرد.


وی تصریح کرد: متاسفانه  این مهم که نیاز علوم دیگر به ویژه علوم مهندسی، پزشکی به مقوله علم دینی چه می تواند باشد، به درستی تحلیل نشده است، قطعا اگر این نیاز برجسته شود و رابطه این علوم با یکدیگر تببین شود، به موفقیت هایی دست می یابیم.


این پژوهشگر افزود: عدم جسارت در طرح ایده های متعدد جهت تایید یا نقد وضع موجود نیز چالشی جدی در روند بسط دادن به علم دینی است، اساسا نقد نظریات گذشته و ارائه نظریه های جدید موضوعی است که گویی در کشور ما مورد استقبال قرار نگرفته است.


موحد ابطحی شکل گیری تحقیقات گسترده جهت ایجاد حس نیاز به علم دینی در سطح جامعه علمی ایران را به عنوان راه حلی موثر قلمداد کرد و ادامه داد: شاکله تحقیقات در این حوزه نیازمند ارائه سرفصل ، کتب درسی و استاد است، ضمن آنکه روند ارائه علم دینی باید از همان دوره کارشناسی همراه با دانشجو باشد.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد گفتمان انتقادی نسبت به نظریات موجود در حوزه علم دینی، دریچه های نوینی را برای تثبیت این علوم در جامعه علمی باز می کند.
 

پایان پیام/

کد خبر 151568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha