محمد قاسمی نژاد، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، به خبرنگار شبستان گفت: ارقام جدید برنج با نام شهید کشوری و کوهسار به صورت آزمایشی در 11 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی خوزستان کشت شد.
وی با بیان اینکه رقم شهید کشوری در سطح 10 هکتار و کوهسار در سطح یک و نیم هکتار کشت شد، افزود: در سال زراعی جاری و با همت مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خوزستان و مدیریت جهاد کشاورزی شادگان، این ارقام تولید و زیر کشت رفت.
قاسمی نژاد، تصریح کرد: این ارقام برنج از رقم های پرمحصول برنج هستند که هدف از کشت آزمایشی آنها برآورد میزان مقاومت به کمآبی و سازگاری آن با اقلیم منطقه بوده و دارای ویژگیهایی نظیر عطر و طعم و عملکرد بالاست.
وی با اشاره به اینکه با نتایج مثبت کشت این نوع برنج در سالهای آینده سطح بیشتری از اراضی کشاورزی خوزستان زیر کشت میرود، اضافه کرد: عمده ارقام برنج بومی استان شامل چمپا، عنبر بو، عنبر نجفی و پرمحصول استان شامل شفق، پویا، دانیال و کادوس است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، این استان را قطب تولید برنج در جنوب کشور دانست و اذعان داشت: شهرستان های شوشتر، اهواز، شوش، شادگان و باغملک از جمله مراکز مهم کشت برنج در خوزستان هستند.
وی با بیان اینکه خوزستان نخستین و بزرگترین قطب تولید کننده ذرت در کشور است، از تولید بیش از 32 هزار و 500 تن ذرت دانه ای بهاره در استان خبر داد و عنوان کرد: این میزان محصول از نیمه اردیبهشت تا نیمه تیر از سطح 5 هزار هکتار از مزارع ذرت استان برداشت شده است.
قاسمی نژاد، با اشاره به اینکه این میزان در مقایسه با سال گذشته از نظر سطح سه هزار هکتار و از نظر میزان تولید 18 هزارتن افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: عملکرد تولید در هر هکتار امسال 7 و 6 دهم تن بود.
وی با بیان اینکه برداشت ذرت در شهرهای اهواز، دزفول، شوش، اندیمشک و شوشتر انجام و محصول تولیدی برای روغن کشی و تهیه کنسرو مصرف می شود، تأکید کرد: کشت ذرت در خوزستان در سال 1363 با سطحی معادل 650 هکتار آغاز شد.
وی ادامه داد: با گذشت سه دهه از ورود این محصول به استان و با اجرای طرح های افزایشی تولید و بهبود عملیات به زراعی و به نژادی در کنار تغییر و بهسازی ماشین آلات مورد استفاده تولید این محصول روند افزایشی خوبی برخوردار بوده است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی خوزستان، یاد آور شد: محصول ذرت در خوزستان در دو مرحله کشت می شود که در مرحله نخست کشت آن از10 تیر تا 10 مرداد آغاز و در نیمه دوم آبان تا نیمه دوم دی برداشت و در مرحله دوم در اسفند کشت و بهار برداشت می شود.
پایان پیام/
نظر شما