به گزارش خبرگزاری شبستان، حاضران در اجلاس جهانی زنان و بیداری اسلامی از بیانات روشنگرانه مقام معظم رهبری در دیدار آنان قدردانی کردند و در بیانیه ای 19 ماده ای به کار این اجلاس پایان دادند.
در این بیانیه، بیداری اسلامی از نعمت ها و وعده های الهی و حقیقتی گرانبها عنوان و خاطر نشان شده است: حضور گسترده زن و مرد در میدان عمل و جهاد به منظور اسلام خواهی، استبدادستیزی و نفی صهیونیست بین المللی و سلطه طلبی و همچنین به دست آوردن کرامت انسانی و آزادی است.
این بیانیه با تاکید بر اینکه عصر حاضر، عصر معنویت است می افزاید: مجاهدت خالصانه و استقامت ملت های مسلمان در این عصر به ویژه در جوامع در حال تحول همه قدرت های پوشالین استکبار را به لرزه درآورده است و نوید حاکمیت مستضعفان جهان را می دهد.
شرکت کنندگان در این اجلاس، پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) را آغاز فصل جدیدی از گسترش بیداری در جهان دانستند و خاطر نشان کردند: تداوم این بیداری به رهبری حضرت آیت الله خامنه ای به همگان ثابت کرد که در پرتو آموزه های دینی می توان عزت و اقتدار دینی و کرامت انسانی را به جوامع اسلامی بازگرداند.
این بیانیه تحولات اخیر را موجب تقویت نقش و جایگاه زن در اجتماع دانست و افزود: این شرایط جدید ایجاب می کند تا از ظرفیت های زن در ابعاد سیاسی، اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی به ویژه در سطوح علمی و مدیریتی و تصمیم گیری کشورهای اسلامی به نحو احسن استفاده شود.
شرکت کنندگان در این اجلاس با هشدار نسبت به توطئه استکبار در انحراف کشیدن بیداری اسلامی یادآور شدند: همانگونه که استکبار تلاش کرد از این بیداری عظیم جلوگیری کند همواره در صدد است تا این انقلاب اسلامی منطقه را به منظور منافع نامشروع خود به انحراف بکشاند بنابراین با توجه به ماهیت پلیدی استکبار، هوشیاری در برابر توطئه ها و تشخیص دسیسه های استکبار و صهیونیسم بین الملل اولویت و ضرورتی انکارناپذیر است.
در ادامه این بیانیه شرکت کنندگان مقاومت مردم فلسطین را یکی از اصلی ترین علل بیداری جهان اسلام دانستند و خاطر نشان کردند: در این مسیر امید بخش بدون تردید نقش زنان فلسطین به ویژه در مقاومت علیه صهیونیسم برای دیگر زنان مسلمان جهان الهام بخش بوده است بنابراین این راه باید ادامه یابد تا به آزادی قدس شریف منجر شود.
بیانیه با یادآوری پیروزی های مقاومت فلسطین و لبنان و همچنین شکست های پی در پی امریکا در عراق و افغانستان تاکید کرده است: این پیروزی ها قدرت ایمانی مسلمانان را در برابر قدرت پوشالی و رسانه ای غرب به سرکردگی آمریکا ثابت کرد.
اسلام هراسی یکی دیگر از موضوعاتی بود که در این بیانیه به آن پرداخته شد.
شرکت کنندگان با اشاره به تلاش های بی وقفه غرب به رهبری امریکا در مخدوش کردن چهره اسلام، خاطر نشان کردند: این اقدامات پوچ به ویژه از سوی صهیونیسم بین الملل ابزاری شناخته شده برای افکار عمومی جهان اسلام است که باید در برابر آن هوشیار بود.
این بیانیه درخصوص بروز اختلافات قومی و مذهبی در کشورهای انقلابی هشدار داد و افزود: انقلابیون باید مواظب باشند که در صفوف خود، دشمنان قسم خورده ضد اسلام را راه ندهند و توطئه استکبار و وابستگان آنان را با وحدت و برادری به عنوان امت واحده خنثی کنند.
زنان شرکت کننده در این اجلاس جهانی با محکوم کردن اقدامات افراطی متحجران در جلوگیری از فعالیت زنان در برخی نقاط عالم به ویژه در مسائل سیاسی اجتماعی افزودند: زنان مسلمان باید علاوه بر مبارزه با چنین تفکرات ناثواب از دسیسه های غرب که سالیان متمادی زن را به عنوان ابزاری قرار داده آگاه و هوشیار باشند و براساس حقوق زن در اسلام علیه چنین دیدگاههای مبارزه کنند چرا که عزت و کرامت و استقلال در گرو تعالیم اسلامی است.
این بیانیه همچنین با محکوم کرد اقدامات برخی کشورهای غربی در ممانعت از حجاب زنان مسلمان در جوامع خود خاطر نشان کرده است: امروز زن مسلمان در مقابل تبلیغات رسانه ای غرب به منظور جلوگیری از گسترش عفاف و حجاب در جوامع خود خواهد ایستاد و بر اساس تعالیم اسلامی الگوی شایسته زن مسلمان را به جوامع غربی معرفی خواهد کرد.
شرکت کنندگان در بیانیه پایانی خود ضمن انتقاد شدید از مسائل مربوط به زنان به ویژه در کنوانسیون های جهانی می افزایند: زنان مسلمان برای دفاع از هویت اسلامی و الهی خود، بازنگری این کنوانسیون ها را که با هویت زن مسلمان سازگاری ندارد، خواستارند و بر همین اساس پیشنهادهایی را به منظور گنجاندن حقوق زن مسلمان و اصلاح این کنوانسیون هابه عمل خواهند آورد.
در این بیانیه ضمن گرامیداشت یاد شهدای بیداری اسلامی به ویژه زنان شهید آمده است: ما با شهدای بیداری اسلامی به ویژه زنان شهید عهد می بندیم که با ایمان، حق طلبی، امید و همت مضاعف و تلاش مستمر در راه پیشرفت، استقلال علمی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جهان اسلام گام برداریم.
زنان مسلمان در این اجلاس همچنین از تصمیم شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی به منظور عضویت سه زن در این شورا استقبال و همچنین پیشنهاداتی را به شرح زیر ارائه کردند.
- تدوین سند جامع از حقوق زن در فعالیت انقلابی در بیداری اسلامی
- ایجاد هماهنگی بین زنان جهان اسلام در بیداری اسلامی در چارچوب مجمع جهانی بیداری اسلامی
- حضور گسترده زنان در نشست های آینده و اجلاس مجمع
- تاسیس مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی در حوزه زن مسلمان و بیداری اسلامی
- تاکید بر تقویت اتحادیه های رادیو و تلویزیونی جهان اسلام برای معرفی ارزش های اسلامی و مقابله با جنگ رسانه ای قدرت های غرب
- راه اندازی شبکه مجازی به منظور ایجاد ارتباط بین زنان جهان اسلام
همچنین آقایان ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی و ابراهیم جعفری عضو شورایعالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در مراسم اختتامیه سخنرانی کردند.
تجلیل از خانواده های شهدای مقاومت و بیداری اسلامی و نیز ارائه گزارش کمیسیون های شش گانه اجلاس از دیگر برنامه های پایانی اجلاس بود.
پایان پیام/
نظر شما