به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، عصر چهارشنبه همزمان با 21 تیر ماه روز ملی حجاب و عفاف اولین جشنواره حجاب یادگار فاطمه در اصفهان برگزار شد، حجت الاسلام مهدی نیلیپور، استاد حوزه و رئیس بنیاد فرهنگی مهدی موعود در این مراسم با بیان این که حجاب و عفاف خاص زنان نیست تاکید کرد: مردان باید از حدود نگاه شرعی آگاه باشند و با حفظ حریم نگاه خود، مبانی اسلامی را رعایت کنند.
وی اظهار داشت: ارزش حجاب باید برای زنان و مردان تبیین شود و کتاب حجاب شهید مطهری را مردان باید زودتر از زنان بخوانند.
حجت الاسلام نیلی پور با بیان این که برای رسیدن به قله، حوادث و موانع بزرگی را پست سر نهاده ایم گفت: در این مسیر هنوز مشکلات بزرگی بر سر راه داریم.
وی یکی از موانع جدی و بزرگ را اختلاط دختر و پسر در جامعه امروزی دانست و افزود: با قدرت 30 سال در مقابل فرهنگ غرب مقاومت کردیم و با انقلاب خود سدی در برابر آن ایجاد نمودیم ولی فرهنگ قابل سدسازی نیست و تبادل و تعامل فرهنگ ها امری عادی و طبیعی است.
این کارشناس مذهبی بدحجابی را یکی از چالشهای امروز دانست و گفت: بدحجابی به گونه ای رشد کرده که حتی در خانواده های مذهبی و سنتی و حتی گاه در مکان های مقدس هم مورد بی احترامی و بی توجهی قرار می گیرد.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل اتاق فکر برای بررسی راه حل ها و مدیریت و کنترل بیشتر در این راستا اظهار داشت: یکی از راه های نفوذ دشمن در جامعه اسلامی ترویج بی حجابی است.
وی ابزارهای قانونی و برخوردهای تنبیهی را یکی از شیوه های مدیریت و کنترل بدحجابی برشمرد و گفت: از نظر فرهنگی نیز در این زمینه ضعیف عمل نموده ایم و در برابر تبلیغات پرحجم غرب، کار فرهنگی ما توازن و تعادل لازم و کافی را ندارد.
وی تصریح کرد: برای مقابله با بی حجابی باید به همان میزان ضد تبلیغ دشمنان برای ترویج حجاب کار فرهنگی انجام دهیم.
حجت الاسلام نیلی پور تبیین تقدس خانه و خانواده و نشستن معنادار در خانه و در نتیجه کاهش اختلاط دختر و پسر را یکی از راه های مقابله با بدحجابی عنوان کرد و گفت: انسان می تواند درون خانه هم فردی فعال و پر افتخار برای جامعه خود باشد همانطور که بسیاری از بزرگان دین ما با نشستن در خانه کتاب های خوب و مفیدی نوشته اند.
وی تاکید کرد: اگر شرافت خانه و خانواده برای جوان امروز درست تعریف نشود ناچاریم در این اختلاط ناگوار غرق شویم.
حجت الاسلام نیلی پور مدیرت و کنترل تاثیرات دنیای مجازی بر خانواده و یادگیری استفاده صحیح از تکنولوژی را راهی دیگر برای مقابله دانست و اظهار داشت: نباید بگذاریم تکنولوژی های روز ابزاری برای شکستن دین و ایمان و اعتقادمان شود.
وی به مذمت پیروی از اکثریت اشاره کرد و گفت: جوانان باید در مسیر درست ولو تنهای تنها حرکت کنند و پیروی از اکثریت نباید ارزش تلقی شود.
وی آموزش مبانی و چرایی حجاب به همگان، تقویت توانایی دفاع زبانی و گفتاری از حجاب توسط افراد متدین، مفرح ساختن محیط خانواده و پر کردن خلاها و کمبودهای عاطفی جوانان، تقویت فرهنگ غیرت و حیا و ایجاد تفریحات سالم را از مهم ترین راهکارهای مقابله با بی حجابی برشمرد.
گفتنی است در این جشنواره که به همت کانون فرهنگی هنری الزهراء(س) و با همکاری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد اصفهان در مجتمع فرشچیان اصفهان برگزار شد، از افراد برگزیده در زمینه های وبلاگ، عکس، کاغذ دیواری و دل نوشته در زمینه حجاب تقدیر و تجلیل صورت گرفت.
پایان پیام/
نظر شما