خبرگزاری شبستان: گرایش به زیبایی و تمییزی در وجود همه انسان ها نهفته است؛ از این رو بهترین و مقدس ترین مکان ها یعنی مساجد باید در نهایت تمییزی و نظافت باشد تا انسان از حضور در آن جا خسته و دلزده نشود، بلکه همواره دل تنگ این مکان ها گردد. از این رو می بینیم در روایات، پاداش های زیادی برای نظافت کنندگان مسجد در نظر گرفته شده است که برخی از آن ها را بررسی می کنیم:
آمرزش گناهان
رسول خدا (ص) فرمود: مَن کَنَسَ یَوم الخمیسِ و لیله الجمعهِ فاخرجَ مِنه مِن الترابِ ما یذرُ فی العین غفراللهُ تعالی له.
«کسی که خانه خدا را در روز پنج شنبه و شب جمعه خاک روبی کند و به اندازه غباری که در چشم می رود از مسجد خاک برگیرد، خداوند او را مورد آمرزش خویش قرار می دهد.»
از حدیث مزبور استفاده می شود که نظافت مسجد در روز پنج شنبه و جمعه از فضیلت خاصی برخوردار است، ولی این کار در هر زمان دیگری هم صورت گیرد پسندیده است؛ چون نفس عمل مهم است. علاوه بر این، مهم نیست که حتماً مقدار زیادی خاک روبه و آشغال از مسجد بیرون کنند؛ مهم اهمیت دادن به نظافت و تمییز نگه داشتن مساجد است که باید از سوی تک تک مسلمانان صورت پذیرد.
سالم ماندن جسد پس از مرگ
عبدالله بن مسعود از رسول خدا(ص) در حدیثی طولانی نقل می کندکه آن حضرت فرمودند: در شب معراج دیدم که بر در ششم بهشت نوشته بود: و مَن اراد ان لا تاکلُه الدیدان تحتُ الارض فلیکنس المساجد.
«و هر کس بخواهد کرم ها او را در زیر زمین نخورند، مساجد را جارو کند.»
اشتیاق بهشت و حوریان بهشتی به ملاقات او
امام کاظم (ع) از پدرش نقل می کند که: ان الجنه و الحور لتشتاقُ الی من یَکسحُ المساجد و یاخذ منها القذی.
«بهشت و حوریان مشتاق ملاقات کسانی هستند که مساجد را جارو کنند و به اندازه خاشاکی که در چشم می رود از آن خاک برگیرند.»
برخورداری از رحمت متقین
امام صادق (ع) از پدران بزرگوارش از رسو.ل خدا(ع) نقل می کند که آن حضرت فرمود:» مَن قَمّ مسجداً کتبَ الله له عتقُ و من اخرجَ ما یقذی عیناً کتب الله له کِفلینِ من رحمته.
«کسی که مسجدی را جارو کند، خداوند پاداش آزاد کردن بنده ای برای او می نویسد و اگر مسجد به اندازه خاشاکی که در چشم او می رود غبار برگیرد خداوند عزو جل دو بهره و نصیب از رحمت خویش را به وی عطا می فرماید.»
قرآن کریم برخورداری از رحمت مضاعف و دو چندان الهی را یکی از آثار تقوا معرفی می کند، آن جا که می فرماید: یا ایها الذینَ آمنوا اتقواللهَ و آمنوا بِرسوله یوتکم کِفلینِ مِن رحمتهِ.
«ای اهل ایمان! اگر تقوای الهی پیشه سازید و به رسول خدا ایمان آورید، خداوند رحمت مضاعف خویش را به شما عطا خواهد کرد.«
منابع:
140 سوال پیرامون مسجد/ دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد/ محقق: مرتضی رستگار.
پایان پیام/
نظر شما