امامزادگان محمد و ابراهیم ارومیه مرمت و بازسازی می شود

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی از مرمت و بازسازی امامزادگان محمد و ابراهیم ارومیه خبر داد.

حجت الاسلام علی مصائبی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی به خبرنگار شبستان گفت: با پیگیری های انجام شده از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی، بازسازی بناهای تاریخی و مذهبی امامزادگان محمد و ابراهیم(ع) ارومیه در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قرار گرفته است.


وی افزود: مرمت و بازسازی امامزاده محمد ابراهیم ارومیه وارد فاز عملیاتی شده و کار از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و فرمانداری ارومیه به پیمانکار واگذار شده است.


وی از اختصاص سه میلیارد ریال از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برای بازسازی امامزادگان محمد و ابراهیم (ع) ارومیه خبر داد و اظهار داشت: دهیاری امامزاده و بخشدار مرکزی ارومیه نیز برای مرمت و بازسازی این دو بنای تاریخی مذهبی قول مساعدت مالی داده اند.

 

حجت الاسلام مصائبی گفت: با توجه به اهمیت موضوع، ستاد ویژه مرمت و بازسازی، تهیه طرح جامع، حفظ حریم و آزادسازی تدریجی فضای اطراف و مطالعه رینگ کمربندی امامزادگان محمد و ابراهیم (ع) ارومیه تشکیل شده است.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی با بیان اینکه امسال 12امامزاده در استان مرمت و بازسازی می شود، تصریح کرد: امامزاده محمد- ابراهیم، غریب حسن ارومیه، امامزاده برگشاد سلماس، آرامگاه مرحوم شیخ نوایی، حسینیه امامزاده تاج الدین علی میاندوآب، بقعه میر لطیف چالدران، میر احمد شاهین دژ، آرامگاه سید خلیلیان و بی بی معصومه ارومیه و امامزاده سید محمد اهرنجان سلماس، امامزاده سید محمد خوی از جمله امامزاده هایی هستند که امسال مرمت، تعمیر و بازسازی می شوند.

 

وی، ساخت ضریح، دیوار کشی، احداث سرویس های بهداشتی، احداث موتورخانه، ساخت پارکینگ وساخت راه های دسترسی آسان را از جمله برنامه های بازسازی و مرمت در این امامزاده ها عنوان کرد.

 

گفتنی است، این مقبره مدفن امامزادگان "محمد" و "ابراهیم" از نوادگان امام موسی الکاظم (ع) است و در روستای "برکشلو" در ده کیلومتری شرق شهرستان ارومیه قرار دارد.

 

امامزاده برکشلو از بزرگ ترین و مهم ترین زیارتگاه های مردم استان محسوب می شود و بنای آن مربوط به دوره زندیه و اوایل قاجار است.

 

این مقبره به شکل مستطیل با یک گنبد مرکزی – مانند چهار طاقی های دوره ساسانی – است و چهار جرز قوس دار دارد و به وسیله گوشواره هایی طاق آن به هشت ضلع تقسیم شده است. در هر ضلع از مقبره یک ورودی با قوس جناقی دیده می شود و در طرفین آن پنجره هایی با قوس هلالی وجود دارد.

پایان پیام/

کد خبر 150748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha