حجت الاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به نامگذاری دومین روز دهه تکریم مساجد با عنوان "مسجد؛ مرکز تعمیق اخوت ایمانی و رشد فضائل اخلاقی" در رابطه با جایگاه مسجد در تبیین این موضوع به خبرنگار شبستان گفت: با نگاه به تاریخ صدر اسلام می بینیم که پیامبر گرامی (ص) پس از ورود به مدینه دو اقدام اساسی را مورد توجه قرار دادند یکی ساخت مسجد قبا و مسجد النبی و اقدام دیگر برقراری عقد اخوت دینی میان مومنین (انصار و مهاجرین) بوده است.
وی افزود: از همان زمان تاکنون یکی از کارکردهای مهم مسجد ایجاد وحدت، همبستگی و اخوت ایمانی در میان مومنین بوده است به گونه ای که از امیرالمومنین علی (ع) روایت شده است کسی که به مسجد می رود، هشت چیز باید نصیبش شود که یکی از آن هشت چیز پیدا کردن دوست مومن و برادر ایمانی برای خود است با این نگاه می توان گفت، مسجد پایگاه دوست یابی و برادریابی در راه خدا است که باید امروز این کارکرد مسجد مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کمک ها به محرومین و مستمندان، غمخواری ها و غمگساری ها از مسجد شروع می شود. یکی از نگرانی هایی که والدین نسبت به فرزندانشان داشته اند این است که فرزندانشان در پایگاه و مکانی مورد اعتماد مشغول به فعالیت و دوست یابی کنند بنابراین بهترین مکان برای دوستیابی، رفاقت ایمانی و اخوت دینی مساجد هستند.
حجت الاسلام آقایی اظهار کرد: وقتی در پایگاه مقدسی همچون مسجد دل ها کینه زدایی شدند و صمیمیت و معنویت در دلها نهادینه شد ،فضائل اخلاقی نیز در مسجد و در مومنین شکل می گیرد در واقع اگر مسجد کارکرد تعمیق اخوت ایمانی را به خوبی انجام دهد، بستر رشد فضایل اخلاقی را توانسته فراهم کند.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: نامگذاری روز دوم دهه تکریم مساجد با عنوان "مسجد؛ مرکز تعمیق اخوت ایمانی و رشد فضائل اخلاقی" به منظور تبیین و کار دقیق در زمینه محور یاد شده صورت می گیرد تا علاوه بر اینکه در مساجد در این زمینه جهت گیری می شود براساس آن در سال های آینده دبیرخانه دائمی نیز تشکیل شود. از طرفی این نامگذاری ها به عنوان یک امتیاز برای مساجد محسوب می شود تا مساجدی که بتوانند بر اساس رشد فضایل اخلاقی و تعمیق اخوت ایمانی کار برنامه ریزی شده انجام دهند به دیگر مساجد به عنوان الگو و نمونه معرفی شوند.
پایان پیام/
نظر شما