به گزارش خبرگزاری شبستان، مسعود علویان صدر، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از برگزاری جشن ثبت جهانی'مسجد جامع' اصفهان با حضور رییس جمهوری خبر داد و گفت: این جشن بزودی در جریان چهارمین سفر استانی رییس جمهوری و هیات دولت به اصفهان انجام می شود. البته زمان دقیق چهارمین سفر استانی رییس جمهوری و هیات دولت به اصفهان، هنوز اعلام نشده است ولی در سفر رئیس جمهور به این استان قطعا جشن ثبت جهانی مسجد جامع انجام می شود.
وی افزود: به افتخار موفقیت ایران در سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی که در شهر 'سن پترزبورگ' روسیه برگزار شد، جشن ثبت جهانی این اثر نفیس در جریان سفر رییس جمهوری به استان اصفهان برگزار می شود.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تشریح پروندههای ارسالی جمهوری اسلامی ایران به این اجلاس گفت: ایران، پرونده 'مسجد جامع' اصفهان و 'گنبد قابوس' گلستان را برای ثبت به این اجلاس ارسال کرده بود که این دو پرونده با رای قاطع اعضاء، همزمان به ثبت رسید.
به گفته علویان صدر، با ثبت این دو پرونده، ایران اکنون دارای 15 پرونده ثبت شده جهانی در حوزه تاریخی در کمیته میراث جهانی است.
وی خاطرنشان کرد: پرونده میدان امام(ره) اصفهان و ارگ تاریخی بم نیز دو پروندهای بود که از سوی جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی توسط کارشناسان یونسکو به این اجلاس ارایه شد و اقدامات ایران در حفظ این دو اثر تاریخی مورد موافقت کارشناسان یونسکو قرار گرفت.
وی با بیان اینکه میدان امام اصفهان از سوی کارشناسان یونسکو مدتی است رصد میشود، گفت: در این کمیته بعد از بررسی گزارش جمهوری اسلامی در باره اقدامات صورت گرفته در این اثر تاریخی، از اقدامات ایران تقدیر شد.
وی خاطرنشان کرد: ایران در این اجلاس گزارشی در باره طبقه آخر برج'جهان نما' اصفهان و محور شرقی و غربی پروژه قطار شهری نیز ارائه داد.
به گفته وی، در اجلاس مزبور مقرر شد ایران گزارشی جامع از اقدامات صورت گرفته برای حفظ میدان امام تا فوریه سال 2013 به یونسکو ارسال کند و متعاقب آن کارشناسان یونسکو برای بازدید از میدان امام(ره) به اصفهان سفر کنند.
بنابرگزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسجد جامع اصفهان بالغ بر یکهزارو200 سال قدمت و مساحتی بیش از 22 هزار مترمربع دارد.
این مسجد در کنار بار مذهبی و دینی،عصاره هنر کهن و چند هزار ساله معماری ایران است که در دوران اسلامی به اوج رسید. رد پای تطور هنر معماری ایرانی را در سده دوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم تا نهم و سپس سده 11 و حتی سده 13 هجری قمری یعنی دوران قاجار می توان در این مسجد مشاهده کرد.
این بنای تاریخی در تاریخ دهم تیرماه سال گذشته در سی و ششمین جلسه رسمی سازمان علمی و تحقیقاتی ملل متحد(یونسکو) در سن پترزبورگ روسیه به ثبت جهانی رسید.
پایان پیام/
نظر شما