خبرگزاری شبستان//چهارمحال و بختیاری
منطقه هلن با وسعتی بالغ بر 40 هزار و 231 هکتار در شهرستان های اردل و لردگان واقع شده که از این مساحت حدود 90 درصد در شهرستان اردل و مابقی در شهرستان لردگان قرار دارد.
فاصیه این منطقه جنگلی تا مرکز استان (شهرکرد) 110 کیلومتر و نزدیکترین شهر به آن ناغان در 20 کیلومتری ان است.
منطقه هلن از نظر استقرار در اقلیم لردگان قرار دارد که اقلیمی است دارای آب و هوایی نیمه مرطوب با تابستان های گرم و خشک و زمستان های سرد که میانگین بارش سالانه آن 400 تا 800 میلی لیتر و میانگین دمای سالانه 2/14 درجه سانتی گراد است.
آب این منطقه علاوه بر رودخانه کارون (دوپلان و ارمند) که با طول 65 کیلومتر از محل پل دوپلان تا پل ارمند را دربرمی گیرد، از طریق چشمه های آبی ده کهنه، گلور، سیبا، آب سفید، بیفه دون، ریزک، خردراز بالا و پایین و دهداری تأمین می شود.
حدود 30 هزار هکتار این منطقه جنگلی است که 71 درصد از مساحت منطقه را دربر می گیرد و دارای گونه های گیاهی غالب بلوط غرب، گز، ارژن، کلاه میر حسن، دافنه، بادام، گونف گلخونک، زالزالک و شکر تیغال است.
از جمله گونه های جانوری منطقه جنگلی هلن نیز می توان به شغال، روباه معمولی، کبک، گراز، خرگوش، کبوتر جنگلیف جغد، لاک پشت آبزی، زاغی، افعی و زاغ نوک قرمز اشاره کرد که وجود بوم سازان رودخانه ای و حاشیه رودخانه، جنگل و توپوگرافی منطقه شرایط زیست این گونه ها در این منطقه را فراهم آورده است.
دسترسی به این منطقه دیدنی، از طریق جاده آسفالته شهرکرد – خوزستان امکان پذیر است، همچنین جاده آسفالته دورک تا معدن نیز پیرامون منطقه را فرا می گیرد.
منطقه هلن به دلیل قرار گرفتن در حاشیه جاده خوزستان و وجود عشایر به عنوان یک نماد هماهنگ حیات با طبیعت، رودخانه دوپلان و ارمند با امکان قایقرانی، آبشار دره عشق، چشمه های پرآب و وجود دو اقلیم کوهستانی با زمستان های نیمه سرد و تابستان های معتدل، رودخانه های برفی مجموعه ای از شرایط جذب گردشگر و استفاده بهینه و مطالعه شده از این پتانسل ها را فراهم کرده است.
در مسیر حرکت از شهرکرد به سمت هلن، با جاذبه هایی نظیر گردشگاه پارک سرچشمه، منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، قلعه امیر مفخم، قلعه صمصام السلطنه، تالاب بین المللی چغاخور و تالاب سولگان روبرو می شوید، که بازدید از این ماطق بر جاذبه های گردشگری هلن می افزاید.
همچنین در ان مسیر، امکاناتی نظیر پمپ بنزین، جایگاه سوخت گیری دومنظوره، بیمارستان، هتل، رستوران، مسجد، امامزاده و راهدار خانه وجود دارد که موجب تسهیل در امر سیر و سیاحت است.
پایان پیام/
نظر شما