علیرضا جعفری رییس سازمان نوسازی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: نوسازی بافت های فرسوده در سه حوزه اراضی ذخیره، اراضی ناپایدار، بافت فرسوده ضوابطی دارد که به نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده کمک فراوانی می کند.
وی افزود: طرح رایگان شدن بخشی از عوارض نوسازی بافت های فرسوده در قسمت هایی از شهر توجیه اقتصادی نداشت و به همین دلیل نگاه به بافت فرسوده در قالب دو طرح تشویقی خواهد بود.
رییس سازمان نوسازی شهرداری تهران همچنین با اشاره به اراضی ذخیره در شهر گفت: این اراضی به عنوان پشتوانه و ذخیره نوسازی بافت فرسوده به شمار می آیند و در آنها هیچ گونه ابنیه ای وجود ندارد که از آنها برای تامین نیازهای شهری و براساس الگوهای استاندارد موردنیاز شهری و تنظیم سرانه های موردنیاز که محرک توسعه و پشتوانه بافت های فرسوده هستند استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: این زمینها در صورت ایجاد ارزش افزوده باید مکانیزم مشخص مالی داشته باشند و منافع اراضی را در مکان های مناسب ایجاد کند.
جعفری همچنین درخصوص تهدیدهای نوسازی در بافت های فرسوده و تخریب سازمان های مجاور و عملکرد مهندسین ناظر نیز گفت: ساخت و ساز در بافت های فرسوده به دلیل ناپایداری بسیار مشکل است که طی آن احتمال ایجاد مخاطراتی برای بافت همجوار و حتی ریزش آن وجود دارد و مهندسین ناظر باید در برابر چنین مخاطراتی پاسخگو باشد.
رییس سازمان نوسازی شهرداری تهران ادامه داد: تفاهم نامه های نظام مهندسی برای بهتر شدن وضعیت نظارت مهندسان ناظر و دفترچه ارتقا سطح کیفی پیمانکاران در نظر گرفته شده که امیدواریم با استفاده از آن نظارت ها افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: در نقشه هایی که در اختیار داریم در تمام مناطق شهری حتی مناطق شمالی همچون مناطق 1، 2 و 3 لکه های فرسوده که به صورت ریزدانگی، رسوب ناپذیری و ناپایداری تعریف می شود، وجود دارد که طرح های تشویقی برای نوسازی آنها در نظر گرفته شده است.
پایان پیام/
نظر شما