به گزارش خبرگزاری شبستان، جلیل دارا، مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری در نشست خبری بیست و هفتمین دوره مسابقات ملی قرآن دانشجویان این وزارتخانه گفت: امور قرآنی در سال های اخیر زیربنای اصلی برنامههای فرهنگی وزارت علوم بوده است که تدارک برنامههایی همچون محافل انس با قرآن، و انجام پژوهشها و تدوین مقالات و پایاننامههای قرآنی شاهدی بر این مدعا است.
وی اظهار کرد: برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان، اساتید و کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری به ترتیب در دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه صنعتی بابل و دانشگاه صنعتی شاهرود تابستان سال جاری را قرآنی کرده است.
دارا با اعلام برگزاری بیست و هفتیمن دوره مسابقات ملی قرآن دانشجویان از 26 تا 28 تیرماه تصریح کرد: این مسابقات برای نخستین بار به صورت جشنواره قرآن و عترت (ع) وزارت علوم در دو بخش شفاهی و کتبی با 27 رشته برگزار می شود.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ 5، 10، 20 و حفظ کل قرآن کریم و رشتههای گروهخوانی و دعاخوانی، مدیحهسرایی و دکلمه در بخش شفاهی و 4 رشته قرآنشناسی، مفاهیم قرآن، دیدگاه و سیره معصومین(ع) و قرآن و عترت (ع) در بخش کتبی به رقابت گذاشته می شود.
وی از اهتمام ویژه به موضوع عترت (ع) در این دوره از رقابت ها در مقایسه با دوره های پیش خبر داد و ابراز کرد: همسو با این اهتمام در بخش پژوهشهای قرآنی، رشتهها و مقالات قرآنی، نرمافزارهای قرآن و عترت (ع)، وبلاگهای قرآن و عترت (ع) و بلوتوثهای قرآن و عترت (ع) گنجانده شده است.
دارا درباره رشته های بخش هنری و ادبی این جشنواره بیان کرد: خطاطی، عکاسی، گرافیک، تهذیب، نماهنگ و شعر، داستان و نمایشنامهنویسی با رویکرد قرآن و عترت (ع) رشته های این دو بخش است که از مجموع 18 هزار اثر در نهایت 1800 مورد به مرحله نهایی راه یافته است.
وی درباره هیئت داوران این دوره از رقابت ها اعلام کرد: 26 داور ممتاز قضاوت این رقابت ها را عهده دار هستند. مقرر است با رای آنها از هر دو گروه خواهران و برادران 15 نفر در کنار 60 برگزیده رشته های ادبی هنری تجلیل شوند.
دارا درباره تقویم زمانی مسابقات قرآن کارکنان وزارت علوم عنوان کرد: مرحله دانشگاهی این مسابقات 24 تیرماه به اتمام میرسد و مرحله کشوری آن از سوم تا پنجم مردادماه برگزار میشود. این مسابقات مرحله منطقهای ندارد. فراخوان جشنواره ملی پایاننامههای قرآنی که از نیمه شعبان اعلام شده تا 30 تیرماه مهلت دارد.
وی درباره جوایز پیش بینی شده برای برگزیدگان مسابقات قرآن و عترت (ع) دانشجویان بیان کرد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده برای نخستین بار به نفرات نخست رشته های این مسابقات، سهمیه تشرف به عمره مفرده اعطا می شود.
شایان ذکر است، نشست خبری بیست و هفتمین دوره مسابقات ملی قرآن وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری یکشنبه، 18 تیرماه برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما