نهضت حسینی پایه‌گذار نهضت علمی امام باقر (ع) و امام صادق (ع) بود

نویسنده کتاب قصه کربلا با اشاره به اهداف قیام امام حسین (ع) گفت: نهضت امام حسین (ع) با برچیدن بساط بنی‌امیه پایه‌گذار نهضت علمی امام باقر (ع) و امام صادق (ع) شد.

حجت‌الاسلام علی نظری منفرد، مدرس خارج فقه و اصول و نویسنده کتاب قصه کربلا به خبرنگار شبستان گفت: دلیل اینکه زیارت اربعین از نشانه‌های مؤمن شمرده شده این است که اولا باید توجه کرد که مؤمن در اکثر روایات به معنای شیعه است و ثانیا تنها شیعه دوازده امامی است که در روز اربعین به زیارت امام حسین (ع) می‌رود، در حالی که در روز عاشورا شیعیان زیدی، اسماعیلی و غیره هم به زیارت امام حسین می‌روند و این است که زیارت اربعین نشانه خاص مؤمن شمرده شده است.

وی با اشاره به تبلیغات گسترده بنی‌امیه در طول حکومت خود گفت: در زیارت اربعین هدف امام حسین (ع) نجات بندگان از جهالت عنوان شده است. در روایتی از امام صادق (ع) آمده که بنی‌امیه احکام اسلام را برای مردم بیان می‌کردند ولی حدود خود را مشخص نمی‌کردند.

حجت‌الاسلام نظری منفرد ادامه داد: به عبارت بهتر بنی‌امیه جلوی مسایلی نظیر نماز و روزه و غیره را نمی‌گرفتند ولی با نقشه‌های پیچیده خود بدعت‌هایی را داخل دین می‌کردند مانند خواندن نماز جمعه در روز چهارشنبه که توسط معاویه انجام شد. با این حرکت مردم دچار جهل مرکب می‌شدند یعنی فکر می‌کردند مسلمان‌اند ولی در حقیقت از دین جدا شده بودند.

نویسنده کتاب قصه کربلا با اشاره به گستردگی بدعت‌های بنی‌امیه در دین گفت: بنی‌امیه در بعد اعتقادی خدایی را معرفی کردند که ابعاد جسمانی داشت و در حقیقت خدای موهومی را جایگزین خدای واحد کردند و در بعد احکام نیز تحریفات زیادی را در دین ایجاد کردند به طوری که مردم تا زمان امام باقر (ع) حتی از مناسک حج خبر نداشتند.

وی با اشاره به لزوم همراهی با امام حسین (ع) در نجات بندگان از جهالت و گمراهی گفت: ما از نظر مکتبی بسیار غنی هستیم و در این زمینه هیچ‌گونه کاستی وجود ندارد منتهی جوانان ما حاضر نیستند به مطالعه کتب دینی بپردازند و از مباحث اعتقادی و دینی گریزان‌اند.

حجت‌الاسلام نظری منفرد افزود: در این زمینه تمام مسئولان فرهنگی اعم از علما، صدا و سیما، نویسندگان و غیره باید تلاش کنند تا این جو را بشکنند و شیرینی و حلاوت دین را به جوانان بچشانند، در غیر این صورت باید منتظر وقایع خطرناکی در این زمینه باشیم.

این مدرس خارج حوزه علمیه درباره ورود اهل بیت امام حسین (ع) در اولین اربعین به کربلا گفت: به اعتقاد بنده ورود اهل بیت امام حسین به کربلا در اولین اربعین اتفاق افتاده است. شهید محراب آیت‌الله قاضی طباطبایی در کتاب خود با عنوان تحقیقی درباره اربعین امام حسین (ع) با استفاده از مطالب علمی و تاریخی ثابت کرده است که امکان رسیدن اهل بیت (ع) در اربعین اول به کربلا وجود داشته و از طرف دیگر اهل بیت امام حسین انگیزه زود رسیدن به کربلا و زیارت روز چهلم امام را داشته‌اند.

وی دلیل تأکیدات مکرر به زیارت امام حسین (ع) را احیای اهداف امام حسین (ع) دانست و افزود: نهضت سیدالشهدا (ع) نماد کامل دین است و به همین دلیل در روایات می‌بینیم حتی در مناسبت‌هایی که مستقیما مربوط به امام حسین (ع) نیست مثل عید غدیر، عید مبعث، شب‌های قدر و غیره بر زیارت امام حسین (ع) تأکید می‌شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 14971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha