آیا توکیو، افغانستان را نجات می دهد؟

با توجه به اینکه دولت افغانستان در همکاری با حامیان بین المللی خود سالانه میلیون ها دلار صرف مبارزه با تجارت و قاچاق مواد مخدر می کند اما تا کنون نتوانسته حتی یک قدم برای حل این معضل بردارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،کنفرانس بین المللی کمک به افغانستان با حضور مقامات  70 کشور کمک کننده در توکیو ،پایتخت ژاپن آغاز شده است.  از جمله مهم ترین توافق هایی که قرار است در این نشست صورت بگیرد حمایت های مالی از افغانستان تا سقف 16 میلیارد دلار در طول یک دوره چهار ساله عنوان شده است .

آمریکا ، ژاپن ، آلمان و انگلیس که از بزرگ ترین مدعیان کمک به افغانستان هستند زمینه را برای برگزاری این نشست در توکیو مهیا کردند.
نگرانی اصلی این کشورها آنطور که خود ادعا می کنند بازگشت ناآرامی ها به افغانستان با قدرت گیری طالبان پس از خروج نیروهای ناتو است.
اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا شعارهای آمریکا و غرب برای ریشه کن کردن حکومت طالبان درافغانستان و اقدامات نظامی و انواع دیگر سناریوهایی که آنها در این کشور پیاده کرده اند موجب از بین بردن فسادهای گسترده در این کشور شده است؟ و آیا برگزاری چنین نشست هایی و با اعطای چنین کمک هایی می تواند مشکل افغانستان را حل کند.
آمریکا که در سال 2001 میلادی بهانه مبارزه با طالبان جنگ در افغانستان را آغازکرد نه تنها نتوانست فساد و تروریسم در این کشور را ریشه کن کند بلکه موجب گسترش آن نیز شد.
حامد کرزای در افتتاحیه اجلاس توکیو خاطرنشان کرد که اقتصاد افغانستان در 10 سال گذشته متزلزل باقی مانده و ناامنی و بی ثباتی دلیل اصلی آن است.
با توجه به اینکه دولت افغانستان در همکاری با حامیان بین المللی خود سالانه میلیون ها دلار صرف مبارزه با تجارت و قاچاق مواد مخدر می کند اما تا کنون نتوانسته حتی یک قدم برای حل این معضل بردارد.
در سال 2001 میلادی تنها هشت هزار هکتار زمین در افغانستان، زیر کشت مواد مخدر قرار داشت اما با آغاز مبارزه با این پدیده، سطح کشت مواد مخدر هر سال افزایش یافت تا آنجا که ذر سال 2010 میلادی این رقم به 123 هزار هکتار رسید.
چندی پیش پنتاگون با ارائه گزارشی رسما اعلام کرد که حداقل هشت سرباز آمریکایی در اثر زیاده روی در استعمال مواد مخدر جان باخته اند و تعداد زیادی نیز هم اکنون به دلیل اعتیاد به مواد مخدر در درمانگاه های ارتش آمریکا تحت مداوا هستند.
با این شواهد می توان اینطور نتیجه گرفت که مشکل افغانستان با اجرای چنین سناریوهایی قابل حل نیست ؛ مشکل اصلی خود آمریکا است که در سالهای اشغال افغانستان از سوی شوری سابق ، به واسطه تغییر معادلات بین المللی در جهان دو قطبی و جلوگیری از ورود افغانستان به اردوگاه کمونیسم به حمایت از گروههای بنیادگرا پرداخت و به تدریج شرایط ظهور و قدرت گیری طالبان را در افغانستان مهیا کرد.
 

کد خبر 149675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha