رویایی آمریکایی که تعبیر نشد

18 تیر 1378 فتنه ای در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی ایران است که همانند دیگر فتنه های دشمن داخلی و خارجی به بار ننشست.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، 18 تیر 1378 نیز از جمله تاریخ های تقویم جمهوری اسلامی ایران است که شاهد دخالت دشمنان داخلی و خارجی و ایجاد فتنه برای نظام مقدس کشورمان هستیم.

بنابراین گزارش، داستان 18 تیرماه را همه می دانند اما دو روایت متفاوت در این زمینه وجود دارد که یکی واقعیت محض را توضیح می دهد و دیگر با داعیه حقوق بشری تعبیری متفاوت را به اذهان عمومی تزریق می کند. اما واقعیت ماجرا چه بوده؟

اعتراض تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران در کوی دانشگاه محور اصلی اتفاق 18 تیرماه 1378 است. اما سوال اصلی علت اعتراض این دانشجویان است. بهانه ای که در این زمینه بیان شد توقیف روزنامه سلام بود که با هیچ عقل سیاسی همگونی ندارد که تعدادی دانشجو برای توقیف یک روزنامه اعتراضی به این سنگینی داشته باشند.

روزنامه سلام چگونه توقیف شد؟

تجمع 18 تیر در خوابگاه کوی دانشگاه در اعتراض به بسته شدن روزنامه سلام بود. این روزنامه در 15 تیر 1378 به جرم چاپ نامه محرمانه سعید امامی به قربانعلی دری نجف آبادی وزیر اطلاعات برای تهدید مطبوعات، توقیف و توسط دادگاه ویژه روحانیت به مدت 5 سال توقیف شد. در جریان محاکمه سلام به جز مدعی العموم 4 شاکی دیگر نیز حضور داشتند: محمود احمدی نژاد (استاندار اردبیل در دولت هاشمی رفسنجانی و رییس جمهور کنونی)، کامران دانشجو (استاندار اسبق تهران، معاون سیاسی سابق وزیر کشور و رییس ستاد انتخابات ریاست جمهوری دهم و وزیر علوم فعلی)- درویش زاده (نماینده مردم دزفول در مجلس پنجم) و حمیدرضا ترقی (عضو ارشد حزب موتلفه و نماینده مشهد در مجلس پنجم).

پیش از این نمایندگان مجلس پنجم طرح اصلاح قانون مطبوعات را ارایه دادند که عبارت بود از:

الف) ممنوعیت فعالیت مطبوعاتی عوامل گروهکهای ضد انقلاب وجاسوسان و وابستگان به رژیم طاغوت
ب) منع شدن مطبوعات کشور از دریافت کمک مالی از کشورهای بیگانه
ج) لزوم التزام عملی مدیران مسئول و صاحبان امتیاز نشریات به قانون اساسی
د) پاسخگو بودن نویسندگان علاوه بر مدیران مسئول در برابر نوشته‌های خود
قانون مطبوعات بر اساس اصلاحیه و پیشنهادی با توجه به شفاف بودن و متقن بودن استدلال‌ها در 16 تیر تصویب شد.

پس از تصویب اصلاحیه در مجلس، غروب همان روز وزارت اطلاعات از روزنامه سلام بخاطر چاپ سند جعلی وزارت اطلاعات و نشر اکاذیب شکایت کرد و لذا دادگاه روزنامه را به علت ارتکاب جرایم مطبوعاتی توقیف کرد.
شب 18 تیرماه 1378 چه اتفاقی افتاد؟

پس از این اتفاق در 16 تیرماه، برخی از دانشجویان دانشگاه تهران در کوی دانشگاه در شب 18 تیرماه اعتراض کردند که این اعتراض آنان با برخورد پلیس قطع شد. پس از آن نیز عده از دانشجویان به خارج از کوی روی آورده و اعتراضاتشان را در خارج از کوی ادامه دادند که این اعتراضات گسترده نشان می داد که علت و دلیل توقیف روزنامه سلام نیست و فتنه ای در کار است که با همکاری مردم و پلیس این فتنه برچیده شد.

محاکمه عوامل فتنه 18 تیر

پس از این واقعه، برخی از پلیس شکایت کردند که قوه قضائیه با بررسی پرونده ها و اسناد موجود به این نتیجه رسید که دخالت انتظامی پلیس به موقع بوده و تمام کسانی که از آنها شکایت شده بود را تبرئه کرد.

نامه فرماندهان سپاه به خاتمی

این اتفاق زمان دولت اصلاحات رخ داد که نقش ضعیف دولت را نمی بایست فراموش کرد. در همین زمینه  تن از فرماندهان بلند پایه سپاه در نامه‌ای به محمد خاتمی اقدام ضعیف او را در برخورد با این واقعه محکوم کردند. که در این نامه آمده است: 

اما آیا حرمت‌شکنی و توهین به مبانی این نظام، تاسف و پیگیری ندارد؟ آیا حریم ولایت فقیه کم‌تر از کوی دانشگاه است؟ آیا حریم امام، آن انسان کم‌نظیر، کم‌تر از جسارت به یک دانشجو است؟ آیا چند روز امنیت کشور را دچار اخلال کردن و به هر مؤمن و متدین حمله کردن و آتش زدن فاجعه نیست؟ آیا زیر سئوال بردن جمهوری اسلامی، این یادگار ده‌ها هزار شهید و شعار علیه آن دادن فاجعه نیست؟
جناب آقای خاتمی، چند شب پیش وقتی گفته شد عده‌ای با شعار علیه رهبر معظم انقلاب به سمت مجموعهٔ شهید مطهری در حرکت‌اند، بچه‌های کوچک ما در چشم ما نگریستند، انگار از ما سؤال می‌کردند غیرت شما کجا رفته است؟
امضا کنندگان این نامه عبارت بودند از:  محمد باقر قالیباف (فرمانده وقت نیروی هوایی سپاه و شهردار فعلی تهران)، غلامعلی رشید (فرمانده سابق بسیج) ، عزیز جعفری (فرمانده کل فعلی سپاه پاسداران) ، قاسم سلیمانی ، جعفر اسدی ، احمد کاظمی (فرمانده اسبق نیروی زمینی سپاه که در سانحه سقوط هواپیما شهید شد) ، محمد کوثری (نماینده فعلی مجلس هشتم) ، اسدالله ناصح ، محمد باقری ، غلامرضا محرابی ، عبدالحمید رئوفی‌نژاد ، نورعلی شوشتری (جانشین سابق فرمانده نیروی زمینی سپاه که بر اثر انفجار در سیستان و بلوچستان شهید شد) ، دکترعلی احمدیان ، احمد غلامپور ، یعقوب زهدی ، نبی‌الله رودکی ، علی فدوی ، غلامرضا جلالی ، امین شریعتی، حسین همدانی (فرمانده فعلی سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ) ، اسماعیل قاآنی ، علی فضلی (فرمانده سابق سپاه ثارالله) ، علی زاهدی ، مرتضی قربانی.
پایان پیام/

کد خبر 149556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha