هنر قاری جذب دل های مردم به سمت قرآن با تلاوت زیبا و تأثیرگذار است

رئیس سازمان دارالقرآن کشور، تلاوت قرآن را مأموریت ابلاغ پیام الهی به مردم با صوت زیبا دانست و اظهار داشت: هنر قاری این است که با تلاوت زیبا و تأثیرگذار، دل های مردم را به سمت قرآن جذب کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مهدی قره شیخ لو، رئیس سازمان دارالقرآن کشور، در مراسم تجلیل از قاسم مقدمی برگزیده اول بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن که در سالن اجتماعات شهید علی هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: هنر قاری این است که با تلاوت زیبا و تأثیرگذار، دل های مردم را به سمت قرآن جذب کند و از این رو طبق فرمایشات پیامبراکرم(ص) قاریان و اهل قرآن باید در هنگام تلاوت قرآن از خداوند متعال خشیت داشته باشند.

 

وی ضمن تبریک افتخارآفرینی قاسم مقدمی در بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، با اشاره به وجود استعدادها و ظرفیت های فراوان در استان خوزستان، افزود: خوزستان از استان هایی است که ظرفیت های قرآنی بسیار بالایی دارد و این را با اطمینان می گویم و اگر ما تلاشمان را بیشتر کنیم صدها و بلکه هزاران نفر مثل مقدمی در این استان تربیت می شوند که باید با همت مسئولان کشور و استان بتوان این استعدادها را شناسایی و تحت آموزش قرار داد تا هر کدام ستاره ای درخشان در حوزه فعالیت های قرآنی باشد.

 

وی با بیان اینکه تکریم از مقدمی فقط تکریم از شخص نیست بلکه تکریم از اساتیدی است که در این استان زحمت کشیدند و چنین قاریانی به جامعه قرآنی کشور هدیه کردند نیز می باشد، تذکراتی چند به برگزیدگان اول مسابقات بین المللی قرآن کریم داد و اضافه کرد: این افتخار و توفیق مسئولیت آنها را دوچندان می کند و باید از این جایگاه ویژه ای که در کشور کسب کردند، پاسداری کنند.

 

رئیس سازمان دارالقرآن کشور، تصریح کرد: اخلاق قرآنی و رعایت تواضع قرآنی از جمله کارها و اموری است که باید قاسم مقدمی بیشتر به آن توجه کند که البته ایشان این حق را به خوبی ادا کرده است و خداوند این عنایت را به وی داده که در سن جوانی منتخب جهان اسلام و باعث افتخار کشور شوند.

 

در ادامه، دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، با تبریک اعیاد شعبانیه، خاطر نشان کرد: این استان ظرفیت بسیار بالایی در پیاده سازی معنویت قرآنی در همه عرصه های عمومی، مردمی و حرفه ای دارد و جوانان و نوجوانان به شدت به این بخش ها علاقه نشان می دهند.

 

وی عنوان کرد: بعد از دفاع مقدس، به دلیل عدم وجود سازماندهی مدون نتوانستیم انسجامی در ظرفیت سازی و هدایت علاقه مندان به قرآن ایجاد کنیم از این رو لازم است دستگاه های مرتبط و مؤسسات قرآنی که به نوعی به این سازمان ها و ادارات وصل هستند این ظرفیت سازی را ارتقا بخشند که در این راستا وجود برنامه ای مدون و مصوب و هماهنگی میان دستگاه هایی که در شورای قرآنی عضو هستند ضروری است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون شورای عالی قرآنی استان خیرات و برکات خوبی داشته است، به سیاست های این شورا در سال 90 اشاره کرد و یادآور شد: از جمله سیاست های این شورا توسعه و ترویج نهضت آشنایی با قرآن و نهادینه شدن فرهنگ قرآنی در جامعه و ایجاد بانک اطلاعات شخصیت ها، مراکز و مؤسسات قرآنی است که تاکنون 500 نفر حافظ از 10 جزء به بالا، 700 قاری قرآن در سطح استان و 200 مؤسسه قرآنی دارای مجوز شناسایی شدند اما هنوز این بانک اطلاعاتی کامل نیست.

 

استاندار خوزستان، شناسایی، حمایت های مالی و امکانات تأمین نیازمندی ها، توسعه و تربیت کادر تخصصی قرآن در کلیه رشته ها را از دیگر سیاست های شورای قرآنی استان دانست و تأکید کرد: یکی از معضلات و تنگاها که در سال گذشته با آن مواجه بودیم این است که وقتی که مشتاقان و علاقه مندان به رشته های قرآنی ورود می کنند متوجه این نکته می شوند که اساتید کافی در این بخش نداریم از این رو لازم است حتماً هم در حفظ اساتید موجود و تقویت آنها و هم افزایش اساتید تلاش کنیم و این امر در اولویت کار دستگاه متولی قرار گیرد.

 

وی با تأکید برگسترش فرهنگ قرآنی و آموزش کارکنان و خانواده های آنان، اذعان داشت: 170 هزار کارمند، 210 هزار دانشجو و 850 هزار دانش آموز در استان وجود دارد که این امر می تواند ظرفیت قابل توجهی در این نهادها به وجود آورد و می توانیم برای کارکنان و خانواده هایشان برنامه ریزی کنیم.

 

دکتر حجازی، بر توسعه و گسترش حفظ قرآن تأکید کرد و توضیح داد: ما باید به دنبال یکی از خواسته های مقام معظم رهبری که حفظ قرآن در سطح کشور است، باشیم و در این زمینه باید نهضت حفظ قرآن را تقویت و برای آن برنامه ریزی کنیم.

 

وی با اشاره به جذب نیم درصد بودجه قرآنی در سال 90، ابراز کرد: سال گذشته با تخصیص بودجه فرهنگی که برای اولین بار توسط دولت به دستگاه ها و مجموعه ها تزریق شد، توانستیم تحولاتی در این بخش ایجاد کنیم و علاوه بر بخش فرهنگی عمرانی، 110 میلیارد تومان در طول 5 سال در امور فرهنگی و دینی هزینه شد.

 

وی ایجاد 10 مرکز دارالتحفیظ، 25 مرکز فرهنگی قرآنی و... را از جمله مصوبات شورای عالی قرآنی در سال91 خواند و اظهار کرد: با منابعی که در اختیار داریم و با برگزاری مسابقات حفظ و قرائت قرآن در سطوح مختلف استعدادیابی را در همه ظرفیت ها انجام دهیم.

 

وی برگزاری دوره کادر متخصص قرآن، شناسایی و حمایت از مؤسسات قرآنی و برگزاری نمایشگاه و همایش ها و... را از دیگر برنامه های سال 91 این شورا بیان کرد.

 

همچنین، حجت الاسلام سید علی میرمحمدی، سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، قرآن را منشاً هدایت و رهبری و هدایتگری همه انسان ها دانست و گفت: امروز با تمسک به این کتاب آسمانی می توانیم حیات ابدی و جاودانگی خودمان را در طول سیر عالم عبودیت و بندگی آغاز کنیم.

 

در ادامه، قاسم مقدمی، برگزیده اول بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم نیز طی سخنانی، از همه مسئولان، اساتید، پیشکسوتان و والدین خویش تقدیر و تشکر کرد و افزود: بی شک تقدیر از خادمان قرآن از جمله مصادیق عشق ورزی به قرآن است و خطه خوزستان از همه استان ها اولی تر و مقدم تر است زیرا در رشادت های جنگ و تقدیم هزاران شهید نزد شهدا و امام راحل(ره) روسفید شده و می خواهیم در عرصه قرآنی نیز دین خودمان را ادا کنیم.

 

در این مراسم گروه تواشیح سبطین به اجرای برنامه پرداخت و در پایان دستگاه ها، ادارات و مؤسسات و مراکز قرآنی از قاسم مقدمی با اهدای لوح تجلیل شد.

 

گفتنی است، قاسم مقدمی نماینده جمهوری اسلامی ایران در بیست و نهمین دوره مسایقات قرآن کریم که همزمان با مبعث پیامبراکرم(ص) در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد، رتبه اول این مسابقات را کسب کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 149502

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha